CDR.cz - Vybráno z IT

Playstation 5 by mohl být odhalen již 3. června. V jaké hry doufáte?

Americkému magazínu Bloomberg se podařilo získat plánované datum nadcházející akce společnosti Sony, na které by mohla být odhalena nadcházející herní konzole Playstation 5. Konat by se měla již příští týden ve středu.

Společnost Sony údajně plánuje příští středu, 3. června, odhalit svoji nadcházející konzoli Playstation 5, oznámil americký magazín Bloomberg ve včerejší zprávě. První polovina června je obvyklým termínem pro konání největšího herního festivalu Electronic Entertainment Expo, jehož letošní ročník byl pro nepříznivou situaci zrušen. Sony tohoto veletrhu každý rok využívalo pro představení svých nadcházejících titulů, byť v posledních letech si živou prezentaci pořádalo separátně.

Prozrazené datum 3. června je tedy v tomto kontextu velice pravděpodobné, ale vzhledem k proměnlivé situaci po celém světě se i přesto můžeme dočkat jejího posunu. Hlavním zaměřením tohoto odhalení by mělo být představení herních titulů, běžících právě na nadcházející konzoli, a demonstrující tak její výkon a grafické možnosti.

Vzhledem k tomu, že Sony v posledních měsících pomalu upouštělo střípky informací, už nám tolik detailů nezbývá. Aktuálně již známe specifikace samotné konzole (zde), logo, nový bezdrátový ovladač a přestup na vysokorychlostní SSD nabízející 825GB s rychlostí 5.5GB/s, od kterého si vývojáři slibují značný posun v načítaní her, ba dokonce samotných textur; jelikož doposud byly například hry s otevřeným světem limitovány rychlostí, kterou se mohl svět vykreslovat.

V nadcházejících odhaleních už tedy zbývají pouze samotné herní tituly a design konzole, případně dodatečná příslušenství. Sony již v minulosti prozradilo, že nadcházející generace by měla plně utilizovat možnosti virtuální reality, a tak je tedy možné, že odhalení konzole bude doprovázeno odhalením nového VR headsetu. Tímto by Sony získalo přidanou hodnotu oproti Xbox Series X.

Sony i navzdory nepříznivé situaci s pandemií COVID-19 nadále trvá na letošním vydání konzole. V posledních dekádách se společnost držela jejich vydání v listopadové předvánoční sezóně. Zda se stejného období dočkáme i nyní, záleží spíše na tom, jak společnost vyhodnotí negativní vlivy globálně narůstající nezaměstnanosti na potenciální prodeje konzole.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Playstation 5 by mohl být odhalen již 3. června. V jaké hry doufáte?

Pátek, 29 Květen 2020 - 06:50 | Dušan M | Nejvíc se těším na tyto exkluzivity, i když to...

Zobrazit diskusi