CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Plně autonomní robotická farma má za sebou první sklizeň

"I přes menší překážky považuje celý tým projekt za úspěch"

Myslím že poľnohospodári majú na to iný názor. Je to síce ťažká robota, ale vždy to bude lepšie ako sedieť nezamestnaný doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Menší překážky? Jakože aby kombajn jezdil aspoň rovně? :-) Navíc na ideálním polygonu? Ech... Je to hezké z hlediska pokroku, ale pro zemědělce to neznamená nic, neboť zemědělství je dnes "trošičku" o něčem úplně jiném, což ale vysoce inteligentní mozky z britské univerzity vůůůbec nezajímá, oni se baví svými (z grantů dobře zaplacenými) future projecty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud dnes zemědělci ve dvou lidech obhospodařují stovky hektarů, což je běžné, tak to reálně opravdu znamená prosedět dny v kombajnu/traktoru. Nechat ten kombajn jezdit sám je naprosto logický krok. Stejně jako je logické, že přesnost gps na tohle nestačí, což je ale jen technický a ne příliš obtížný problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to nto si říkají vědci??? Vozidla se navigují zcela na základě GPS... A Abell se divíže mají problém přinutit stroje jet rovně, čímž poškodili spoustu plodin. Přesto věří, že tento problém do budoucna vyřeší... Tak určitě se dá tento zcela očekávatelný problém vyřešit, ale rozhodně ne navigací jen pomocí GPS :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Některé metody permakultury jsou tak úsporné a efektivní, že se o tom těm průmyslovým "pěstitelům" může jen zdát... Nač orat, hnojit a odplevelovat, když se to dá dělat úplně jinak, přírodně, "na divoko", takřka bez práce? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nejvyšší forma zemědělství je nedělat absolutně nic." :)
Jak to jeden "líný" japonský "farmář" dotáhl až k originálnímu řešení potravinových problémů pouštních oblastí - hliněné semenné koule, aneb příroda ví sama nejlépe kde se čemu bude dařit.
https://www.youtube.com/watch?v=BpYl8Wrg6RM
REVOLUCE JEDNOHO STÉBLA SLÁMY

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, pulka lidi v diskuzi se smeje, jak meli problem donutit roboty jezdit rovne. On je taky ten clanek tak napsany.

Ale ono to na poli mezi hroudama asi tak primitivni nebude. Ty zavody a mistrovstvi v orbe, kde se mimojine hodnoti rovnost radku, asi nebudou jen tak ze srandy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony taky existují i MS světa v saunování nebo masturbaci, řekl bych, že samo o sobě to nic neznamená :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka zní, podařilo se jim to sprovoznit s "železem" na které sebrali "na šroťáku", tak aby to jakžtakž fungovalo? ANO/NE.

Pokud ano, kdy hlavní problém je, že to nejede rovně protože GPS, tak to je fakt problém na kterém to padne, jak se smějí někteří? Myslím, že to by byl posledí důvod pro nenasazení...

Je to stejné jako když se v začátku smáli watsonovi a teď má lepší výsledky jak nadprůměrný doktor, kdyžurčuje diagnosu.
Tedy nikdo neříká, že budou doktoři/zemědělci nahrazeni, jenom jich nebude potřeba tolik, stejně jako to v USA je u právníků, právě díky IBM ;)

Otázka je pak, kde se nasazení robotických strojů sp pomocí AI zastaví a který obor bude ušetřen nejvíc. Na jednu stranu super věc na druhou stranu, člvěk se neučí tak rychle, aby neměl strach co bude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myšlenka zajímavá, nicméně provedení zatím nicmoc. Přeci jen normální výnos na hektar u sladovnického ječmene je 5-6tun, ne 4,5.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomuto patří budoucnost, ale teprve až se jízda podle GPS propojí se skutečnou AI, která se postará o všechny nečekané výjimky, které nezvládá program...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.