CDR.cz - Vybráno z IT

Podívejte na první záběry z The Surge 2, robotické variace na Dark Souls sérii

O přípravách pokračování velice povedeného The Surge už víme od letošního února, přestože titul ušel zrakům mnoha hráčů. Během letošního GamesComu raději vydavatelství Focus Interactive neusnulo na vavřínech, a rozhodlo se řádně připomenout novou upoutávkou.

The Surge patří mezi herní klenoty, které dokazují, jak je ve hrách důležitý marketing i navzdory kvalitě, a nelze se s prodeji vždy spoléhat pouze na ústně předávané renomé. Zejména pokud daný titul je pouze dalším dukátkem v roztrženém pytli, který ze sebe chrlí jeden Soulslike titul za druhým.

Málokterý titul si však vzal v tomto žánru na paškál sci-fi tématiku s roboty v hlavní roli, jako práce The Surge z produkce vývojářského studia Deck 13 a vydavatelství Focus Interactive. Prvnímu dílu se navzdory kvalitám na přední strany světových magazínů prodrat nepodařilo, zvládne to pokračování? 

Hlavní příběh hry se odehrává v dystopické budoucnosti planety Země, na které se život neodvratně ubírá ke svému konci. Svět je přelidněn, příroda chátrá a lidstvo v porovnání se svými robotickými výtvory se stává přebytečným. Aby člověk vůbec měl šanci sehnat práci, jedinou nadějí je neurální a svalové propojení s exoskeletony a doživotní práce v továrnách. Mozek napojený na technologii však brzy ukáže i svoji druhou stranu mince.

Přestože si první díl nezískal takovou pozornost, autoři se rozhodli ve značce pokračovat. Snad se The Surge 2 poučí ze všech chyb svého předchůdce. První díl nenabídl příliš atraktivní prostředí, jelikož se prakticky celá hra odehrávala uvnitř robotické továrny. Některé mechaniky byly navíc trochu rezavé, a tak potřebovaly pro příští díl přebrousit. Do kvalit svého vzoru v Dark Souls přecijen titulu dost chybí. 

The Surge 2 v ukázce ukazuje přírodní lesnaté zasazení, kde se hlavní hrdina střetává s nepřátelským robotem Bohyně Heleny. Těšit se údajně můžeme na novou verzi stejné herní formule, tedy podobný soubojový systém pouze doplněný o nové zbraně, technologie, schopnosti a některé taktické prvky. Podobného upgradu se ovšem dočká i umělá inteligence nepřátel, která tak opět potrápí naše nervové závity a otestuje naši trpělivost. 

The Surge 2 vychází někdy v roce 2019, na platformy Windows PC, Playstation 4 a Xbox One. Pro příští rok se rozhodně máme na co těšit.

Diskuse ke článku Podívejte na první záběry z The Surge 2, robotické variace na Dark Souls sérii

Žádné komentáře.