CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Podívejte se, jak si umělá inteligence poradíla s upscalingem videa z roku 1896

Tak frame interpolation celkem funguje (až na místa s vypadlými snímky, tam to vypadá spíš jako divný morphing), možná i maličko lépe než současné algoritmy.
Ale co se týče rozlišení, tak je to o ničem. V podstatě pouze místy detekované hrany a "jemný štěrk", který se pohybuje vypadá jako leccos jiného, než jako kamení. A k tomu ten hloupý ořez na 16:9... Dávám jednoznačně přednost původnímu videu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj přesně tak, dopočítání snímků je fajn - a zbytek o ničem
pokus se zvukem - bohužel jenom kulisa, ale chápu, že to by byla extra náročná věc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím jak ostatním ale u mně to "upscalované" video vypadá hůř než originál... Rozmazané sem tam fleky a rozostřování...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1 přesně tak, umělá inteligence se moc nepředvedla:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

musite si uvedomit, ze tohle je prace fanouska, ktery trochu umi s umelou inteligenci. podle me to je dobra prace. na urovni nekterych upscalu, kterymi jsme byli svedky v zacatcich 4k, kdy to studia musela za tezke penize nechat predelavat. Predstavte si ale jednu vec. Velke filmove studio s miliardovymi prijmy si postavi vykonny AI system, ktery procvici na vzorkach umele degradovanych filmu versus jejich 4k originalu (klidne i v cernobile variante). Tam takovy vykonny system nauci a pak tim prozenou uz jen stare snimky. Nemyslite, ze mohou takto za nejakou dobu chrlit kvalitni upscaly? u AI je dulezity soubor dat z kterych se uci a tam maj v podstate neomezeny mnozstvi samplu.
Ja si myslim, ze toto je prave budoucnost. Jiz zadne studiove upscale snimek po snimku. Jen nejake malinke dodelavky detailu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková mazanice, no fuj! Evidentně to nedělala žádná umělá inteligence (kde by ji taky vzali, že?), ale prošlo to jen nějakou tupou neuronovou sítí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a už zase autor nenapdaně podsouvá slova fake news ! když se veme globalně tak fake news není nic jiného než lež ! a je uplně jedno kdo lže jestli najky člověk v garaží u pc nebo poslanci nebo vláda ! lež je prostě lež ! tak proč ji nazivat jinak ! tim sem taky chtěl říci že fake news vlastně neexsitují ! jelikož ložu všchni ! jak člověk v garaží u pc tak poslanec a vlada !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo vysvetlit, o cem je ten clanek? Obe videa vypadaji velmi podobne, akorat to "4k" je proste misty zcela neprirozene ..... prej k dokonalosti ...... ale v jednom s autorem souhlasim, bude treba nejak vylepsovat stare dila, protoze nove jsou sice v 8k, ale obsahove stoji za hovno a to si myslim, ze je u televizniho dila asi stale na prvni miste (nebo by aspon melo byt). A jako upscaling obecne je pochopitelne nesmysl ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Né tohle fakt né. Tohle je bída. Dopočítání snímků na 60 je fajn. Zbytek je odpad. A pokud "AI" stále nechápe že objekt je strom a při upscalingu by mohlo být dopočítáno listí, je to k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tohle ještě nic není - to se počítače perfektně naučí do 10ti let. Zajímavější bude až se skloubí umělá inteligence která napíše příběh s umělou inteligencí která ve 3D vygeneruje film podle nějakého obecného zadání. To bude teprve mazec až si večer sednu k televizi. Zadám že chci film takovej a makovej a on na mne vypadne a zatímco se budu dívat tak počítač bude ještě renderovat. A že k tomu jednou dojde je naprosto jasné - tak počítám 20-30 let max.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu nikdy nedojde. I když by to mohlo jednou být technicky možné, tak minimálně banda kolem "ochránců" autorských práv a jejich majitelů (nikoli autorů) tohle nedovolí.... Přišli by o kšefty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.