CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Poláci posílí východní křídlo NATO celkem 250 novými americkými tanky Abrams

Prima, tohle dost snizi pravdepodobnost nejakeho prusvihu v "Suwalki Gap".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano, myslim ze zeleni muzicci pojednou na dovolenou nekam jinam, tady by se mohli se zlou potazat

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zeleni muzicci by v Polsku asi byli bez sanci i ted, ale tohle je docela problem i pro prvni gardovou tankovou armadu :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Říká kdo? Polsko i když je vojensky na papíře velmi silné, nemá proti Rusku ani tu nejmenší šanci. Technologická a početní převaha na straně Ruska je prostě extrém.

Proto pravděpodobnost, že si Polsko začne s Ruskem je výrazně nižší, než že si Polsko řekne, že chce zpátky naše území, které jsme jim odmítli před 100 lety dát. Takže ten kdo by měl mít sevřené půlky není Rusko, ale my, Slováci a Litevci. Bělorusové jsou v bezpečí, dokud budou zalezlí v Ruské prdeli alespoň na oko.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Drž hubu, vlastizrádče!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Toho dne byl kremloblb obzvlaste nervozni ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kdo tady mínuskuje jak divej, vlastizrádče;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že po tom, co jsme vás vyházeli z ambasády, tak už vám konečně našli kancly doma v Rusku a zase začínáte prudit. To je fajn, protože mezi tím to museli převzít nějací zoufalci z trolí farmy v Petrohradě, překládali si Translatorem a raději odpovídali rusky. Jako já bukvy ještě přečtu, ale odpovídat těm ubožákům v ruštině se mi nechtělo. S tebou bude větší sranda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A další vlastizrádce z armádních hovínek. Je zajímavé, jak se synchronizujete. No praví elfové s řídícím důstojníkem ve Vlašské se nezapřou.
Domlouváte se na armádních hovínkách nebo používáte mail? ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele, umístili vás v Moskvě nebo Petrohradě, nebo vás za trest poslali do zemljanky v nějakém prdelákově, kde nemají ani teplou vodu a místo doktora tam léčí místní šaman? Podle toho, jak se snažíš bych tipl to druhé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to nevím. Na to se budeš muset zeptat nějakého rusáka. Mně naštěstí tenhle zkurvystán pod vedením pana plukovníka vyhostit nemůže.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Původní reakce smazána, reagoval jsem na špatný příspěvek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Než někoho nazvete vlastizrádcem zjistěte si, co ten termín vlastně znamená.
A když se rozhodnete takto někoho nazvat, pak, prosím, v první řadě předložte podložené informace, které dokazují, že dotyčný naplnil skutkovou podstatu alespoň jednoho z paragrafů trestního zákoníku citovaných např. zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vlastizrada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Početní převahu má Rusko možná tak ve starém šrotu, moderní techniku jako ty Armaty nebo Su-57 mají v jednotkách kusů, protože víc si s tím svým tureckým hospodářstvím nemůžou dovolit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavej, kam až to hovna dotáhnou s těmi přirováními. Nejprve to bylo "jako Itálie", pak "jako Španělsko", následovalo "jako Nizozemí" a dnes poprvé čtu "jako Turecko". Co bude příště? Jako Somálsko? :-D

Armaty a Su-57 jsou supermoderní technika, na kterou nemají odpověď ani SSA a musí jí dovyvinout. Na likvidaci obstarožních Abramsů stačí Vladimir s vhodnou municí;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys uměl česky, věděl bys, co to turecké hospodářství je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Potiz neni v tom ze to nevi, ale v tom ze to cilene vedet nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se s našimi třiceti starými krámy máme na co těšit, až se bratrům Polákům zase zachce českého území.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, ale zdejší proamerická úderka si to vůbec nepřipouští, protože ti by výměnou za zničení Ruska nechali naši vlast klidně vyvraždit do mrtě (je samozřejmě vyjímaje, jako správné zbabělce).

Ovšem kdo nemá v hlavě nasráno, by měl sledovat Polsko s obavami a připravovat se na asymetrickou válkou s nimi nebo lépe, pořídit si atomovky, aby Pšonkům případné zisky náležitě zkysly.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"nebo lépe, pořídit si atomovky"

A jinak OK?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od tebe, vlastizrádče, vidím pravé nebezpečí za humny, nežli indoktrinované za sedmero horami.

A realisticky už agresivní, fanatické pšonky pod vedením vyšinutého arcizmrda Kačinského dohnat konvenčně nedokážeme.

Je stejně zajímavé, že vlastizrádné hovno, které když může říká, že by si Ukrajina měla pořídit JZ, považuje tento názor při ochraně jeho "vlasti" (tvá pravá vlast je samozřejmě ta za velkou louží) za nenormální.

Doublethink je povinný při náboru do vlastizrádných sborů vedených CIA?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ty mas v hlave dobre vymeteno, dobra prace

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, ty pravé nebezpečí záměrně nevidíš a místo toho vyvoláváš dávno mrtvé duchy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně, loňský zábor částí území ČR polskými fízly je dávno mrtvý duch. Další vlastizrádce do počtu. Je vás velmi snadné identifikovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak ty už bys identifikoval, pak zavíral a pak posílal do gulagu. Rudej blb se vždycky pozná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ne to je vlastní bolševikům jako jsi ty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hm.. jestli není třeba uvažovat o faktech, že jak Polsko, tak ČR jsou v EU i NATO?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A? jak pomohlo Řecku, že bylo v NATO spolu s Tureckem?
Jak pomůže EU, když si není schopna na Polsku vynutit ani dodržování smluv, které se Polsko DOBROVOLNĚ zavázalo plnit a nadřazený Evropský soud poslali do prdele s tím, že Polská ústava je přednější (není, Lisabonská smlouva nadřadila Evropskou judikaturu národním, opět Polsko ratifikovalo). Jak pomohla EU ruským obyvatelům pobaltských států, když jim tyto odebrali občanská práva a ignorují nařízení EU o podpoře menšin? Nijak, EU dělá, jako by problém nebyl. Představ si ten vyrvál, kdybychom dtto udělali pšonkům u nás. A proč EU neřve? Protože dostala rozkaz od amerického pána do toho nedrbat, protože americkej pán potřebuje mít pobaltí jako dráždidlo a nástupní prostor na Rusko.

Jaké územní nároky má Rusko na ČR? Na členy NATO nebo EU? Přesně tak, žádné. Na rozdíl od Polska, které má tyto nároky vůči ČR, SR, Litvě. (A dále Bělorusku a Ukrajině, ale ty nejsou ani v NATO ani v EU). Zejména taková Litva by měla do zbrojení Polska kopat, protože Pšonci si nárokují jejich hlavní město.
Mimochodem, nebylo to Rusko, které nám loni obsadilo prasaty v modrém "omylem" kus území.

A že polští autoritáři aktuálně neventilují tyto požadavky na mezinárodní scéně nic neznamená. Hitler se taky z počátku držel zkrátka, než byl dost silný.

Prostě čím silnější Polsko bude tím hůře. Zejména, když si vezmeš, kdo Polsku vládne. PiS jsou fanatici. A Kaczyński je magor. Když začnou autoritáři PiS ztrácet půdu pod nohama, jaké je nejlepší řešení na interní politické potíže? Přesně tak!

Takže pro mně je Polsko jasné nebezpečí číslo 1 a ČR by měla začít jednat tak, aby si na jednu stranu pšonky nepopudila a nedala jim záminku, ale na druhou stranu, aby Pšonci jakoukoliv snahu nátlak dosti pečlivě zvažovali. Ty atomovky by byly nejlevnější řešení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, jak jede americká propaganda. Oni připravili tyto Abramse na Armatu :-D Tj. američtí inženýři mají zjevně křišťálovou kouli, protože v době kdy konfigurace SEPV3 vznikala nebyla Armata ani na papíře :-)

Jinak lze úspěšně pochybovat, že by si Abrams v jakékoliv konfiguraci proti Armatě škrtnul. Vyjma toho, že o něm T-14 bude vědět dříve než on bude vědět o ní, díky radaru, tak 25MJ úsťové energie a 2km/s je prostě moc i na nejtlustší pancíře Abramse a to včetně ERA.
Nakonec díky raketám odpalovaných z hlavně si touhle plechovkou poradí i stará dobrá T-90.

Ovšem kdo si s takovým tankem neporadí je AČR. A to by nás mělo děsit. Pšonci stále chtějí naše území a ne, NATO nám fakt nepomůže a EU taky ne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak hlavně že víš, co všechni ta Armata už umí, když ještě není ani pořádně vyzkoušená, narozdíl od Abramse, který si zatím vždy namazal na chleba jakékoli ruské modely.
Základní informace: Armata - dostřel 5 km, Abrams - dostřel 8 km. Vychází mi z toho, že než se Armata dostane k možnosti vystřelit, má Abrams už dávno "splněno"; a to nepočítám fakt, že americká armáda může použít synergií ostatních složek (letectvo, což je taky odpověď na ten radar). Ano, Armata má šanci uspět jako schovaný tank útočící ze zálohy, ale v takovém případě je hodně pravděpodobné, že už ze své schovky neodjede a skoóre skončí 1:1

Jinak bych u MBT poměřoval hlavně odolnost pancíře a případně výkonnost kanonu. Jako zásadní problém pro rusáky ale vidím to, že zatím co Amíci mají stovky kusů Abramsů, tak Rusko má tuším jen 30 Armat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Abrams má dostřel 3-4 km. Armata podstatně více, protože má dvojnásobnou úsťovou energii. Samozřejmě při použití raketové munice má T-14 dostřel 12km. Abrams na 4 km nerozliší tank od náklaďáku protože má jen optické kanály, milimetrový AESA radar T-14 vidí lépe než Longbow, takže nejenže rozpozná tank od náklaďáku na svůj maximální (raketový) dostřel, ale dokonce rozpozná typ tanku a jakou stranou je k T-14 natočen. Tedy je to přesně naopak, Abrams má teoretickou šanci přežít, když bude někde schovanej. Což na evropském bojišti zařídit lze. Ale to je tak vše. Armatu nemá šanci prostřelit, protože její hard kill ochrana je z jiné generace, nežli zastaralý kanón Abramsu. V nejlepším případě ji může poškodit radar, optické kanály a tím si vynutit její odstavení a opravu. Nicméně mnohem reálněji prostě zhebne. V případě že ji potká v poušti nebo v polích, kde se nebude moci schovat, tak zhebne dříve, než ji vůbec zmerčí.

Ano, Rusko aktuálně nemá ani 30 tanků T-14. Ovšem celý svět dohromady nemá ani jednu stovku Abramsů SEPv3. Ono, těžko jich mít hodně, když první kusy dodal výrobce loni. A SEPv2, kterých už je něco přes tisíc kousků jsou bez ERA a Trophy, se kterými si poradí i Ruská T-72B3.

K těm střetům, s ruskými tanky bych byl opatrnej. Je fakt, že zastaralé monkey verze Iráku toho v rovinaté poušti a čelnímu střetu moc nezmohly, nicméně ty vychvalované Abramsy dostaly takovou nálož od kozomrdů islámského státu s TOWíky a Toyota kanóny, že Irák kupuje T-90ky, které naopak těm kozomrdům naložily. A to Irák samozřejmě dostává moneky verze, přesto překonávají nemonkey verze Abramsů dodaných Amerikou, byť se jednalo o obstarožní M1A1M, tedy modernizované verze těch tanků, co nakopaly Iráčanům v Pouštní bouři.

Ono ostatně, Polsko taky nebude mít těch 250 SEPíků zítra, prvně proto, že je amigos musí nejprve vyrobit a za druhé proto, že těžko dají polovinu vojenského rozpočtu najednou. Vidím to spíše na 10-20 kousků ročně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to je vsechno teorie a PR, armata jeste nikde nebojovala, takze se teprve musi ukazat, jak to doopravdfy funguje. O bojovych schopnostech abramsu nikdo nepochybuje, ty jsou zname. A jinak ten AESA radar dela z armaty hodne dobry cil, zadna optika netreba :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten odstavec o bojových úspěších abramsů jsi nečetl, že?

Ten AESA dělá z T-14 cíl pro koho respektive pro co?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ať už máte či nemáte rádi USA/Rusko nebo kohokoliv jiného, tak musíte uznat, že vazalství Evropy způsobené Američany je cestou do řitě. Každá evropská země co kupuje americké zbraně a ne ty evropské je vlastizrádná.
„Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící.“ — Henry Kissinger

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Amerika má své vazaly těžce podchycené na mnoha úrovních, těžko s tím cokoliv dělat bez občanské války. Bohužel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to vazalství je tak silné, že Polsko bude první zemí v Evropě s těmito tanky. Jinak si evropské země většinou vystačí se svou produkcí :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona existuje i jiná technika než tanky...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

problem je, ze Abrams SEPv3 vpodstate nema konkurenci, zejmena az se dovybavi hardkill ochranou typu trophy

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Abrams i ve variantě SEPv3 je přinejlepším lehce nadprůměrný moderní tank. Není špatný, ale že by neměl konkurenci tak to ani omylem. Trophy mu samozřejmě hodně pomůže proti raketám kozomrdů, ale taky není samospásná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, další dva dementi do removeru... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze to uz nema nejakou hardkill ochranu, napr. trophy, ale zda se, ze je to na ni pripravene

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě má, byl testován s Trophy a každý jednotlivý SEPv3 je připraven na montáž tohoto typu nebo analogu. Důvod, proč to nemá sériově je, že konzervativní generálové neradi zavádí zbraňové systémy cizích států, natož takových u kterých nemají kontrolu, komu dalšímu prodávají (což u Židů prostě nemáš, ti prodají i svým nepřátelům). A vlastní analog je teprve ve vývoji.

Nicméně pokud je mi známo, tak většina z aktuálních SEPv3 Trophy má nainstalováno a jsou rozmístěné v Evropě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trophy by měly mít:

Czołgi mają być w wersji "na bogato", czyli co najlepszego Amerykanie mogą zaoferować na eksport. M1A2 SEPv3 z systemem samoobrony Trophy.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27291593,bez-planu-bez-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Letos jsme měli krásné sté výročí, kdy dali Stalinovi deku, třeba se chystá repete.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta deka moc dobře pro Polsko nakonec nedopadla. A můžou být rádi, že Stalin nebyl příliš mstivý (mimochodem, dali deku Tuchačevskému, kterého podrazil právě Stalin z vlastních pohnutek), protože já osobně bych jim za tu dýku do zad v roce 1919-21, kdy měli Sověti plné práci sami se sebou, Katyň krapánek rozšířil a Varšavu zopakoval u každého většího města. A to bych ještě hodně přemýšlel, jestli jim vůbec dám vlastní stát a nebo zůstanou druhořadými občany v DDR. O nějakém vystěhování Němců z jejich území by si mohli nechat zdát. Zadělal bych jim tak na budoucí národnostní problémy a byl by od nich na věky klid.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No konečně lidský odpad, kterému se bez zaváhání dá v diskusi napsat "jsi horší než Stalin" ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

na co si hraješ špíno, ty by jsi ty Poláky na místě Stalina vyhladil do mrtě a nezůstalo by jen u nich.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jde vidět, že to máš jako job, placený ambasádou. Tak rychlá reakce se nevidí :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když píšeš tohle... Prokaž alespoň tu špetku inteligence a neodpovídej mi do minuty ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tě zradila technika CDR serveru. Každý si může přečíst tu moji dvojminutu a tu tvojí minutu ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud říkáš, že bys vraždil víc než strýček Džugašvili...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak vrazit rusákům dýku do zad? Nechat je, aby obsadili Vilno. Podobný humus na ně zkoušeli i Finové za zimní války, co? :)

Ale pokud Ti Sovětské masové vraždy přišly jako dobrý nápad, a rozšířil bys je, asi chápu, co jsi zač. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vilnius byl carského Ruska. Polsko zaútočilo první a využilo toho, že Rusko bylo v občanské válce. Svinstvo, které se ve slušné společnosti nedělá. Finové samozřejmě udělali podobnou prasárnu. Zimní válce se mohlo vyhnout. Stačilo si připustit, že za hříchy minulosti se platí a přistoupit na nabídnutou územní výměnu. Stejně o to nakonec přišli a Stalin opět ukázal až přílišnou blahosklonnost, kdy v době nekompromisní dominace dodržel prakticky předválečnou nabídku výměny území a dokonce nechal Finům možnost udržet si jakouž takouž nezávislost.

Jasný, masové vraždy se odpouští jen zápaďákům. Chápu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Moskva jednu dobu patřila Kyjevské Rusi. Také to neznamená, že by na ně Ukrajina měla CB. Polsko zaútočilo první podle kterých zdrojů? Jako tím, že se odrhli?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

wikipedia. Tím že zaútočili na Litvu, Bělorusko a Ukrajinu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tedy území Polsko - Litevské unie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, území Carského Ruska ;-)

Navíc Litva neměla o obsazení její a jejích dávno bývalých kolonií fašistickým a xenofóbním Polskem zájem. A už vůbec neměly tyto Polskem porobené národy zájem o násilnou polonizaci.

Ale takový detail přehlídneš, že? Co by si svoloč představovala, buď se podrobí nebo zdechne!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zato všichni byli nadšení z obsazení mírným a nenásilným Sojuzem, co?
To podrobení a zdechnutí teď myslíš o které straně?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni ne, ale většina ano.
To je snad jasné ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To máš jako po svatbě. „Nemůžu si stěžovat.“ :)
He ale pravdu, teď soutěžíme, kdo zná lepší vtipy na Sajuz a ani jeden té agitce nevěříme, žejo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně se moc líbí jak ruská svoloč vždy začne hýkat o fašismu. Ten ovšem v Polsku nebyl a v roce 21 o něm něco věděl tak Mussolini. Zato dnes je Putinistán klasickým příkladem fašistického státu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@Redakce: Není náhodou permanentní označování diskutujících za "vlastizrádce" proti pravidlům diskuze? Podle mě je takové jednání mnohem horší, než když budu permanentně všem psát, že jsou č****i...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komicko-tragická realita ruské armády
https://defence-blog.com/russian-new-t-80bvm-tanks-couldnt-hit-targets-d...
T90 je koncepčně dávno překonaný starý šrot pro který je Abrams smrtící soupeř.A debakl jménem T14?:)))
Další nekonečný příběh o ruských ,,zázračných zbraní,, a v reálu naleštěný prd na který nikdy mít nebudou finance ani technologie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.