CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pozor na minipočítač MeegoPad T01, prodává se s nelicencovanými Windows 8.1

zrovna včera jsem na to koukal. Naštěstí většina prodejců na Aliexpress na toto korektně upozorňuje. Někteří dokonce pro jistotu píší, že jde o normální stav u všech miniPC s Atomem.
Nicméně chvíli jsem přemýšlel, který HW je lepší. Jestli tento v podobě větší flashky, nebo krabička 10x10x3cm (Wintel). Nakonec jsem zvolil krabičku - má festovnější konektory a více výstupů.
Pokud by mi stačilo jedno USB a chatrné konektory, tak je lepší si koupit celý tablet - ty už se dají sehnat za stejné peníze ~100USD.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Též se mi taková krabička líbí, ale zajímalo by mě, jak to vypadá uvnitř. Jdu se rozhlídnout, jestli někde nejsou fotky.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Tak by tam měli přidat ledku. Potom by to mělo display o rozlišení 1x1 bodů což už by vyhovovalo podmínkám na bezplatnou licenci. :)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Neni problem za predpokladu ze to uz nebude mit HDMI vystup :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

pokud by to mělo AMT a LAN, tak by mi to nevadilo.

Nicméně některé tablety s "free" Windows 8.1 with Bing mají HDMI.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Imho žádný displej splňuje specifikaci 9 palců a méně (0 palců je méně než 9) ;).

Nicméně dát k tomu „zkušební“ verzi Windows je hodně šalamounské řešení ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaké šalamounské rešení ? A ty tuny SW u predinstalovaných NB - taky né vždy v reklame píšou, že to jsou trial verze ? A některých je težké se ho zbavit. Tak co se divíme - vždyt i Windows jsou jenom SW, a že je to trial ? Koho to trápí, hlavně že prodáme, však on si uživatel už nějak poradí (== upiráti ?) .

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznik se hlavne nesmi dozvedet, co vlastne kupuje, protoze jinak by to prodejci omlatil o hlavu.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Z července:
"Tehdy byla tato verze Windows nabízena zdarma pro systémy s úhlopříčkou menší než devět palců. V polovině tohoto měsíce však Microsoft zveřejnil informaci, že dá Windows zdarma do všech zařízení, jejichž cenovka bude pod 250 USD."
Zdroj: http://technet.idnes.cz/levne-notebooky-s-windows-8-dd9-/notebooky.aspx?...
To už neplatí?

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pro mnohé to má naopak výhodu, že nemusí stahovat celé windows, ale pouze aktivator

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

fuj aktivátory. Když už nechci kupovat*, tak mi přijde jednodušší a čistší si zaSkypovat do Microsoftu a nechat si vygenerovat confirmation ID.
* přiznám se, že jsem toho využil jen jednou. Trochu z hecu a trochu mě štvalo, že mi testovací "licence" vypršela při změně času po resetu CMOS (flash biosu, lehké OC) na změti HW, který jsem potřeboval nechat běžet pár dní zatížený ("reklamace" od jednoho "kamaráda" ... potřeboval prachy zpátky, tak to zkoušel). A rearm již nepomohl. Na všech svých PC mám OS legální (desktop W8.1Pro, notebook W8.1Pro, tablet W8.1, server WHS 2011)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

I found your post so interesting thank you for the valuable information shear me vucredits game is nice game i am always play http://vucredits.com/ this game because it is very game this game play everybody just play this game forever.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.