CDR.cz - Vybráno z IT

Předplatné Twitter Blue zákazníkům nabídne exkluzivní funkce

Twitter oficiálně oznamuje novou službu Twitter Blue, respektive předplatné, které nabízí přístup k hned několika novým funkcím.

Dostupný bude nejprve v Kanadě a Austrálii, kde předplatné vyjde na 3,49 USD nebo 4,49 AUD měsíčně. O oněch nových funkcích jsme již nějakou představu díky výzkumnici Jane Manchun Wong měli, nicméně nyní Twitter sám podrobně popsal, co všechno tato služba zahrnuje.

První exkluzivní funkcí v balíčku je možnost smazat tweet dřív, než bude skutečně zveřejněn - stačí si nastavit časovač, který může mít až třicet vteřin, a pokud následně tweetnete nějaký text a náhle si všimnete nějakého překlepu, můžete zveřejnění odvolat, a váš příspěvek tak nikdo neuvidí. Další funkce se anglicky nazývá „Bookmark Folders“, která umožňuje vytvořit složky tweetů, abyste je později mohli snáze vyhledat a lépe se v nich orientovat. Užitečnou věcí je i tzv. „režim čtečky“, který vám pomůže držet krok s aktuálními zprávami tím, že si tweety spojíte do jedné stránky a budete si je moci přehledně pročíst.

Zdroj

Předplatitelé také získají přístup k zákaznické podpoře vyhrazené právě pro tyto osoby. Zjednodušeně to znamená, že zákazníci Twitter Blue získají rychlejší časový rámec pro řešení problémů s účtem či předplatným. Urychlená podpora se však nebude vztahovat na hlášení o zneužití nebo obtěžování - zde bude i nadále nutno procházet jistými procesy.

Twitter Blue nabízí i další vymoženosti, ale jedná se spíše už o estetické úpravy, jako například možnost barevných motivů či změnu barvy ikony samotné aplikace.

Pro obchodní model Twitteru je nabídka placeného předplatného významnou změnou, o kterou společnost již nějakou dobu uvažuje. Doteď se totiž spoléhala především na reklamu jako hlavní zdroj příjmů, nicméně konkurence Facebooku a Snapchatu, tlak investorů a další faktory nakonec firmu dotlačily k prozkoumávání nových možností.

Diskuse ke článku Předplatné Twitter Blue zákazníkům nabídne exkluzivní funkce

Žádné komentáře.