CDR.cz - Vybráno z IT

Google dnes představí Nexus 7 II a Android 4.3, co ještě ukáže? Přepis

google_logo_miniPC
(Průběžně aktualizováno) Google má dnes v plánu představit hned několik novinek, které by mohly posílit jeho pozici na mobilním trhu, kde je se svým Androidem na pomyslném vrcholu. Dočkáme se i dalších, s Androidem propojených online služeb?

Kapitoly článků

2.  Živý přepis z konference a novinky - minipočítač Chromecast, Android 4.3 a Nexus 7 2

Akce skončila, záznam bude brzy k dispozici.

19:15 - Přenos skončil. Další informace o vybraných novinkách Google přineseme formou samostatných článků. Děkujeme za pozornost a přejeme pěkný zbytek dne!

19:09 - Vývojáři se snažili dostat na co nejnižší cenu. Chromecast bude stát pouhých 35 dolarů, tedy stejně jako legendární Raspberry Pi. Dostupné bude na Amazonu a dalších online obchodech již brzy.

chromecast_sluzby

19:07 - Google Cast SDK je pro vývojáře připraveno již dnes pro iOS, Android a Chrome. Vývoj tedy může začít. 

19:04 - Aplikace jako Google Plus jsou s Chrome Cast propojeny, stačí kliknout na speciální tlačítka a obraz se zobrazuje na televizoru. Ovládání miniaturní krabičky vypadá poměrně intuitivně a promyšleně.

19:03 - Propojení je možné i z prohlížeče v počítači, odkud lze zařízení ovládat. Stejně tak je podporováno streamování hudby z Google Play a podobných aplikací. Vše je tedy na vývojářích.

19:00 - Streamovat půjde i filmy apod. Pro Chromecast tedy budou vznikat optimalizované aplikace, které s ním budou zvládat komunikovat. Ukázka běží na Netflixu, kdy lze z aplikace propojit hned několik zařízení a ovládat televizi naráz.

chromecast_4

18:58 - Google právě udělal něco, k čemu se Apple většinou příliš nemá. Ukázal na své konferenci propojení zařízení i s iOS.

18:56 - Ovládání přehrávače z mobilu vypadá opravdu zajímavě. Zatím to vypadá, že jako minipočítač bohužel neposlouží. Funguje pouze jako přehrávač streamovaného obsahu.

18:55 - Přehrávání z Chromecast je podle všeho zaměřeno hlavně na YouTube. Bude možné přehrávat i filmy? Odpověď zní bude, aplikaci má např. Netflix.

chromecast1

18:50 - Představen byl minipočítač s názvem Chromecast! Jedná se o zařízení o velikost 2" a s Chrome OS. Milé překvapení. Ovládat půjde přes YouTube aplikaci z mobilu, tabletu, nebo PC. 

chromecast

18:46 - Online video dělá nemalou část internetového provozu. Konzumovat jej ale chceme na nejrůznějších zařízení. Mluvit se pravděpodobně bude o Google TV.

youtube

18:45 - Právě běží video ukazující Nexus 7 2 v reálném životě. Reklamy umí v Googlu i lépe...

18:44 - Prodej začne 30. července v USA. V dalších zemích poté za několik týdnů (Německo, UK, Austrálie apod.). Česko si bude muset nějaký ten pátek počkat.

specifikace
Nakonec ne 4 GB RAM, ale dostačující 2 GB

18:42 - Naše domněnka o čtení knih se částečně potvrzuje. Google představil aplikaci pro studenty s názvem Textbooks, kde budou mít možnosti stahovat učebnice, zvýraznit text apod.

18:39 - Play Games se v mnohém podobá Steamu, zatím však nabídne jen základní funkce. Nexus 7 2 vypadá jako solidní konzole. Hry na něm graficky vypadají opravdu dobře. Oznámeno je několik nových titulů přizpůsobených pro jemný displej. Dorazí nový Prince of Persia i Asphalt 8 od Gameloftu.

asphalt

18:34 - Na scéně je manažerka Google Play. Hovoří o velkém množství aplikací, které jsou dostupné pro nový Nexus 7 II a jeho rozlišení. Na Androidu jsou velmi oblíbené hry a Google na to reaguje službou Play Game services.  Jedná se o novou platformu pro hráče.

hry

18:32 - V mapách přibyla funkce Explore pro zobrazování podniků a zajímavých míst.

18:31 - Ukazovány jsou nové aplikace, které jsou plně přizpůsobené vysokému rozlišení displeje. Hodně prostoru dostal prohlížeč Chrome, kde přibyla funkce automatického překladu.

18:30 - Google spolupracoval se společností Netflix na jejich programu pro Android 4.3. Android 4.3 dostanou i další zařízení z řady Nexus, stejně jako Galaxy S4 od Samsungu a další.

18:27 - Představení nové technologie Bluetooth Smart pro komunikaci na krátkou vzdálenost a nejen to. Open GLES3.0 ukazuje rendering objektů v reálném čase. Podpora bude v novém zařízení také zahrnuta. Ukázán je i běh Unity na tabletu, zařízení prý bude ideálním společníkem pro hráče.

18:22 - Nechybí uživatelské profily, které může každý uživatel snadno modifikovat podle sebe. Android 4.3 je samozřejmostí.

18:18 - Všechny informace z našich dřívějších článků se potvrzují. Rozdíl však je ve velikosti operační paměti. Nexus 7 II nakonec dostane 2 GB. Jinak specifikace sedí, procesor je prý o 80 % výkonnější než první generace, 4x pak po grafické stránce. Jádra procesoru běží na frekvenci 1,8 GHz. Nechybí HDMI výstup, v případě přehrávání obsahu zařízení vydrží kolem 9-10 hodin.

nexus001

18:15 - Právě byl ukázán tablet Nexus 7 2. Je nyní tenčí o 2,75 mm a také lehčí. Opravdu se jedná o zařízení s největším DPI na trhu.

18:13 - Nam místě je i zástupce Asusu. Sundar zmiňuje skvělé prodeje tabletu Nexus 7 první generace.

18:12 - Minulý rok měl Google Play kolem 500 000 aplikací. Dnes je to již 1 000 000!

18:11 - Růst prodeje tabletů je přímo obrovský. Roku 2009 to bylo pouze 10 000 000 aktivovaných zařízení. Dnes je to kolem 80 000 000.

18:10 - Uživatelé dnes využívají spoustu různých elektronických zařízení. Pro sjednocení platforem Google sází na Chrome a Android.

18:07 - Stream konečně běží, slova se po krátkém uvedení chopil Sundar Pichai.

18:00 - Technické problémy se nevyhýbají ani velkým společnostem. Po drobném výpadku je začátek akce o pár minut posunut. Za chvíli vše vypukne.

17:40 - Za necelou půlhodinu vše vypukne. Podle všeho budou představeny novinky kolem platformy Chrome OS, jež představí Sundar Pichai.

16:00 - Zbývají dvě hodiny do začátku konference, v San Francisku probíhají poslední přípravy

Zdroje: 
Kapitoly článků
2.  Živý přepis z konference a novinky - minipočítač Chromecast, Android 4.3 a Nexus 7 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google představil minipočítač Chromecast za pouhých 35 dolarů! Nechyběl tablet Nexus 7 II a nový Android [detaily z konference]

Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 11:17 | Lukáš Voříšek | Ano, tato informace se nepotvrdila. Nicméně se...
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 11:03 | PHiLiPZ | myslel som to, ze na prvej strane mate "......
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 09:20 | Lukáš Voříšek | Máte pravdu, ale je to jasně vidět na obrázku z...
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 08:48 | PHiLiPZ | novy Nexus 7 ma 2GB RAM

Zobrazit diskusi