CDR.cz - Vybráno z IT

Google představil minipočítač Chromecast za pouhých 35 dolarů! Nechyběl tablet Nexus 7 II a nový Android [detaily z konference]

google_logo_miniPC
(Průběžně aktualizováno) Google má dnes v plánu představit hned několik novinek, které by mohly posílit jeho pozici na mobilním trhu, kde je se svým Androidem na pomyslném vrcholu. Dočkáme se i dalších, s Androidem propojených online služeb?

Kapitoly článků

1.  Nexus 7 a Android 4.3 - Co už víme před konferencí

Google patří mezi společnosti, jejich produkty doslova hýbou světem. Stojí za nejpoužívanějším vyhledávačem na internetu, nejpopulárnější mobilní platformou současnosti a mimo jiné se snaží přicházet s vlastním hardwarem a technologiemi. Za zmínku stojí projekt samořídícího automobilu, který je v pokročilé fázi, nebo třeba chytré brýle Google Glass.

Internetový gigant v poslední době zaznamenal několik úniků informací, které budou stěží náhodné. Ať už se jedná o chytrý marketing, nebo o opravdové úniky, můžeme alespoň s předstihem odhadovat, co dnešní konference přibližně přinese.

google-driverless-cars

Nexus 7 II - Následník úspěšného tabletu zatopí chystanému iPadu Mini 2

Ve spojení s dnešní konferencí se hodně hovoří hlavně o tabletu Nexus 7, který jsme vám detailněji představili včera. Ten by měl překvapit svou skvělou výbavou a hlavně nízkou cenou. Pokud vybereme hlavní parametry, určitě stojí za zmínku vysoké 4 GB operační paměti RAM, výkonný čtyřjádrový procesor a superjemný 7" displej s rozlišením 1980×1200 obrazových bodů.

Google-Nexus-7-2-specifikace

Dále se můžeme těšit na podporu LTE sítí, bezdrátové nabíjení a doufejme i nějaké to překvapení. Zmiňovaná nízká cena by měla startovat na 4 500 Kč (u nás minimálně o 1 000 Kč více), což by však stejně znamenalo velmi výhodnou nabídku. Více o chystaném tabletu najdete našem článku:

Android 4.3 Jelly Bean - Rychlejší a s upraveným prostředím fotoaparátu

Ohledně nejnovějšího operačního systému Google Android verze 4.3 jsme doposud slyšeli jen několik málo informací. Systém má být rychlejší, uživatelsky přívětivější a pokud se podíváme na drobná vylepšení, asi nejvíce zaujme tzv. „Bluetooth na krátkou vzdálenost“. Jedná se o mód, v němž bude čip komunikovat pouze na několik metrů a výrazně tím ušetří baterii např. při využívání různých sluchátek a bezdrátových headsetů.

android-43-galaxy-s4-firmware

Doufejme, že do finální verze přibydou ještě nějaké další vychytávky. Již brzy se to ostatně dozvíme, do té doby si můžete přečíst, co už o verzi 4.3 vlastně víme:

Co dál dnes uvidíme?

Ve spojení s dnešní událostí padla zmínka ohledně představení některých nových online služeb. Těžko však říci, z jakého budou soudku. Vzhledem k charakteru představovaných produktů bychom se nedivili novým službám napojeným na platformu Android. Hodně se dříve mluvilo o online distribuci knih, což by ve spojení s Google Play mohla být oblíbená cesta k legálnímu čtení.

eric-schmidt moto x

Jelikož ale v portfoliu vyhledávací společnosti nechybí ani hardware, dalo by se očekávat nějaké to nadupané mobilní zařízení z dílen společnosti Motorola Mobility patřící právě Googlu, viz Google koupil za 12,5 miliardy USD Motorolu. Jednat by se mohlo o zařízení Motorola MotoX, které měl nedávno bývalý ředitel společnosti Eric Schmidt u sebe.

Snídaně, nebo večeře? V 18:00 začínáme

Akce v americkém San Francisku se nese v duchu snídaně, u nás to však znamená spíše čas na večeři. Dejte si tedy něco dobrého k jídlu a společně se podíváme na novinky z portfolia vyhledávacího giganta. Začínáme již za pár hodin!

Video s živým videopřenosem a přepisem z akce naleznete v následující kapitole.

Zdroje: 
Kapitoly článků
1.  Nexus 7 a Android 4.3 - Co už víme před konferencí

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google představil minipočítač Chromecast za pouhých 35 dolarů! Nechyběl tablet Nexus 7 II a nový Android [detaily z konference]

Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 11:17 | Lukáš Voříšek | Ano, tato informace se nepotvrdila. Nicméně se...
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 11:03 | PHiLiPZ | myslel som to, ze na prvej strane mate "......
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 09:20 | Lukáš Voříšek | Máte pravdu, ale je to jasně vidět na obrázku z...
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 08:48 | PHiLiPZ | novy Nexus 7 ma 2GB RAM

Zobrazit diskusi