CDR.cz - Vybráno z IT

Eric Schmidt se ukázal na veřejnosti s Motorolou Moto X. Jakou výbavu zřejmě nabídne?

eric-schmidt moto x
Nový smartphone Moto X od Motoroly je takovou malou záhadou. Informace o něm se objevují postupně a velmi zřídka, jakoby šlo pouze o fámu. Nyní se s ní nechal vyfotit samotný šéf Googlu, takže jsme zase o něco chytřejší.

V našem dřívějším článku, který byl věnovaný chystanému smartphonu Moto X, jsme vás informovali o kampani Motoroly právě na tento přístroj. Tehdy byl zveřejněn pouze obsah reklamy, kdežto vzhled nové vlajkové lodi byl pro mnohé neznámý. Před pár dny však s tímto přístrojem zapózoval samotný Eric Schmidt, ředitel společnosti Google.

eric-schmidt moto x 2

Ze zveřejněných fotografií se dá odhadnout, že má smartphone přibližně stejnou velikost jako Nexus 4. Motorola Moto X by tedy měla mít 4,7" displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,7 GHz, 2 GB RAM, GPU Adreno 320, vnitřní paměť o velikosti 16 GB a desetimegapixelový fotoaparát.

Kryt bude prohnutý, takže by se měl lépe držet v ruce. Navíc bude vyměnitelný, zákazníci budou mít k dispozici další barevné varianty, údajně až šestnáct různých barev, přičemž zatím je jistý modrý, zelený, červený a fialový odstín krytu. Zdroje uvádí, že se bude kryt vyrábět z různých materiálů (plast, sklo, dřevo) a za příplatek může být ozdoben ještě rytinou.

motorola-moto-x-krytymotorola-moto-x-kryty 1

Motorola Moto X se bude vyrábět ve Spojených státech a první američtí uživatelé by se jí mohli dočkat už 23. srpna. Cena zatím není známá, stejně tak rozšíření prodeje do Evropy.

Ve spojitosti s novým chytrým telefonem se na internetu rovněž objevilo reklamní video, které demonstruje několik zajímavých funkcí očekávaného přístroje. Mezi ně patří možnost telefon hlasově ovládat, i když je zrovna v pohotovostním režimu, nebo zobrazení notifikací na části zhasnutého displeje. Jednou ze specialit Moto X by mohla být absence klasického tlačítka spouště fotoaparátu. Snímek můžete pořídit pouhým dotykem obrazovky, a když jej podržíte déle, můžete využít sekvenčního snímání.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Eric Schmidt se ukázal na veřejnosti s Motorolou Moto X. Jakou výbavu zřejmě nabídne?

Středa, 17 Červenec 2013 - 14:53 | Jezbo | O tom samém uvažuju i já. Nejradši bych se vrátil...
Úterý, 16 Červenec 2013 - 19:09 | peca | Taky mě vadí mizející HW tlačítka. :-( Pomalu...
Úterý, 16 Červenec 2013 - 15:58 | corwin78 | Zrovna chybějící spoušť fotoaparátu není nic, čím...

Zobrazit diskusi