CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Transcend a Kingston: SSD na scénu!

Mno, v prve rade, ECC maji (museji) vsechny HDD a SDD. Jinak by se hodilo napsat, proc ten "novy" 3k model je tak levny. To 3k neni nahoda, ale znamena to 3000 zapisu. Klasicky ne3k model od kingstonu hyperx ma 5000 zapisu. Shodou okolnosti jsem to pred par dny studoval a hledal jsem v cem je mezi nima rozdil a toto je ten rozdil. Podstatne snizena (temer polovicni) zivotnost za usetreni cca 500Kc (cca 12%) mi neprijde jako extra vyhodny obchod .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem zmínil v postu níže - není to doživotní investice. Navíc mi pro běžného uživatele do multimediálního počítače přijdou ty 3K stále dostatečné. A za ten "výkonový" přínos stojí i "riziko", že za 2 roky odumře..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, jaké ceny nasadil Intel u své nové řady 330 (ceny z czc: 2042 Kč za 60GB a 3290 Kč za 120GB variantu), už nejsou tyto nové Kingston SSD vůbec zajímavé.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

330? To radsi tu 520 ne? Ale i kdyz jsem nejak procital ty recenze mezi 520 a hyperx, tak mi z toho vysel lip ten hyperx ...... sice intel je intel, ale prece jen ten hyperx je na tom o neco lip. Ale je teda pravda, ze je to vcelku jedno, rychle to bude az az:)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

120GB 520 stojí 4310Kč, to je moc velkej rozdíl. A vystihl si to přesně - je to Intel, takže ostatní s podobným výkonem a stejnou kapacitou by měli jít s cenou níž (což asi nastane brzy, protože intelácký SSD moc nezlevňujou).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si nakonec objednal ten Intel 120GB 520 serii. Dost jsem se bal toho, ze maji v materialech zivotnost 20GB na den, po dobu 5ti let (coz je mimochodem zaruka na tento disk) ..... no a to vychazi VELMI nehezke cislo 304 prepisu bunky!!!. U toho hyperxu byla udavana zivotnost 5000 zapisu na bunku. Ale co jsem se tak dopatral dal, tak je to asi uplne stejne. Existuje jakesi write amplification, coz je takova ta interni zprava prostoru, ktera ten disk znacne degraduje, proto to pak ve skutecnosti vychazi mnohem MNOHEM min zapisu. Ale jak vidno, je to u vsech disku, tak si clovek nevybere ..... no a Intel je Intel ...... takze jsem vzal ten, za rovne 4k je to jeste levnejsi nez ten hyperx.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to prašť jako uhoď - plusmínus stejně drahý Intel 320 120GB vs HyperX 3K 120GB založené na stejné technologii - těžko se nějak významně mohou lišit v životnosti. A jejich smyslem ani není zrovna dlouho vydržet - to je prostě cena za tu extrémní rychlost, kterou přinesou. Je to jako lepší pneumatiky na auto - jsou lepší v každém ohledu, ale jednou se prostě sjedou. Nebo aspoň tak na ně nahlížím já.
Je zvláštní, že ta technologie je ještě tak nedokonalá, že podléhá sebedestrukci..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

USB boxík: Kingston dodává 2 druhy sad SSD:

Pro stolní PC - s rámečkem do 3,5" nebo 5,25" pozice a se SATA kabelem.

Pro notebooky s USB boxem + CD se softwarem - vyndáte HDD z noťasu, přendáte do boxu, do noťasu dáte SSD, bootnete z CD a naklonujete disk zvenčí dovnitř. Zbyde vám původní HDD v externím boxu.

Takže USB boxík tam není myšlen na to, aby se ze SSD dělal externí USB, ale právě naopak. Obávám se, že umí jen USB 2.0.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ten Acronis k tomu dodávaný neumí zmenšit partition i když je na ní místo. Dokonce mam pocit že mi chtěl klonovat celý disk na disk. Je to prostě sračka.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, já to v ruce neměl, ale soft od Acronisu znám - to by museli v Acronisu pro Kingston napsat velice speciální verzi. Jestli ono to nebude spíš rukama...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, smysl boxu je takový, ale český uživatel je všehoschopný a box se defacto chová jako klasický externí disk, který můžeš používat jakkoliv. Neříkám, že pravidelně, ale jde to také..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A preco nie zrovna Crucial M4 128GB ? Je to jeden z najrychlejsich SSD, netrpi problemami ako napr. vertexy a zaroven ho je mozne zakupit za prijemnych 3700Kc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Crucial M4 128GB vlastním a musím říct, že jsem s ním nadmíru spokojen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten Transcend 32GB IDE mam uz par dni objednany za 64EURO. Tak uvidim ako sa vylepsi notas ked pride. Skoda ze sa uz nevyrabaju notbooky s obrazovkou 4:3 inak by som kupil novy notebook.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat, kde jej máte objednaný?
Rád bych svému starému notebooku vdechnul trochu nového života :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.