CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Přenos dat v novém světle: I LED žárovky nabídnou 10gigabitový internet

aaa jak jsou přenášena data směrem ze zařízení?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Přes wi-fi :P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no, do nemocnice, kde prenaseji informace o stavu pacienta po wifi bych radsi ani nevlez :)

a kdyz bude pomer jednicek a nul v signalu priblizne 1:1, tak mi svetlo bude svitit s polovicnim vykonem? fakt uzasny napad.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To nejspíš není nezbytně nutné. Pokud je omezujícím faktorem tepelná ztráta, pak stačí zdvojnásobit maximální proud a průměrný zůstane identický (společně s jasem svítidla). U svítivých diod to už tak bývá, že snesou mnohem větší proud, ale ne trvale, protože by se tím rychle přehřály.

Jinak to kódování bude pravděpodobně generovat signál s "průměrnou střídou" někde kolem 1:1 bez ohledu na to, kolik jedniček a kolik nul se přenáší - tyhle věci nebývají až tak triviální, jak zřejmě naznačujete (třeba samosynchronizační modulace vyžaduje nějaká pravidelná střídání mezi nulou a jedničkou bez ohledu na to, co přenášíte, i kdyby to byl milión nul za sebou).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

<del>Holy shit</del> - pardon - <ins>Holy blik</ins>!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neříkalo se tomu dříve infraport? :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. aj mne hneď napadlo, že v tme jednoducho stačí prejsť do infračerveného spektra. pravdepodobne klesne rýchlosť, lebo modulácia farby je využívaná na multiplexing, ale stále to bude fungovať.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"díky tomu, že jsou data přenášena pomocí světla, nemůže být toto řešení přenosu hacknuto a následně data odposlechnuta" co to je za nesmysl, však to blikání je přístupné naprosto každému zařízení v dosahu toho světla ne? Nebo tím chtěl autor řící, že nejde odposlouchávat z vedlejšího baráku, odkud nemá přímý dohled?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hm... dokážu si takovou věcičku představit jako generátor informační datové smyčky, něco jako teletext, třeba pro google glass nebo mobily (a hned máme využití pro výrobu dalšího zásuvného modulu :-). Ale taky nevidím problém s tím, že by mezi diodkami byly senzory, které by snímaly například v infraspektru požadavky z mobilů (aby se šetřila baterka mobilu). Oh yeah, infraport is back, baby...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kéž by byl IR port opět vzkříšen. Kdysi dávno jsem měl z mobilu univerzální dálkáč, s tím mám dnes prakticky smůlu :(
Ale zpět k mému prvnímu dotazu. Jakým stylem zpětně komunikuje zařízení (mobil, tablet) s tímhle světelným přenosem? Jak předá požadavky??

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

LED ZAROVKA??? Uz jsem toho videl hodne, ale tohle vidim poprvy v zivote:-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

to tomu odpovida ze jsi poprve na internetu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Žárovka je jednoduché zařízení k přeměně elektrické energie na světlo. Funguje na principu zahřívání tenkého, obvykle wolframového vodiče elektrickým proudem, který jím protéká.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BD%C3%A1rovka

Tedy LED neni ani zarovka, ani zarivka, ani neon (abych citoval jednoho docenta z CVUT FEL)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.