CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k PREVIEW – Microsoft Flight Simulator ztvární celou planetu pomocí cloudu a AI

Minimální HW nároky:
jedno jádro na frekvenci 5,2GHz.

Optimální HW nároky:
jedno jádro na frekvenci 6GHz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1 za vtip :-) . Nemyslim si že to bude mít velký nároky když to má utáhnout i Xbox One... Ale ten nápad s cloudem je zajímavej. Kdyby se dalo takhle udělat třeba GTA v reálným městě s reálnou grafikou... No kuwa. To bych bral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XBOX One? Kde se to bere? Vývojáři jasně řekli že mají plán to dát na XBOX ale není to vůbec priorita, je třeba udělat kvalitní PC verzi, to se bude ještě po launchi nějakou dobu ladit, pak možná bude čas na to připravit konzolovou verzi, takže pokud to vyjde na XBOX, to bude na nové konzole, současné by to neutáhly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, udělat variantu pro konzoli je jednodušší než pro PC. Oboje je dnes už X86. Počet HW konfigurací konzole je malý. U PC se všemi možnými variantami se snadno nějaký problém vyskytne. Takže nějaký malý tým to může ladit paralelně s PC verzí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o paměť a výkon. Nemá to výkon, pokud mi to teď zaměstnává 8700k na 2/3 a 2070S ve FHD na 100%, tak to současný XBOX fakt nedá

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaké to štěstí, že na letošní vánoce bude nová generace. Pak by se jistě dal nový letecky simulátor dal prodávat ve výhodném balení spolu s konzoli a kniplem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolko GB ma tato hra?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odhaduje se, ze cely model bude mit ve vysledku kolem 4-5 PB dat. Tedy nic, co by se veslo na jakykoliv disk. Kolik bude mit instalacka na disku zatim nikdo netusi, ale nemyslim si, ze to bude nejak vybocovat s aktualniho standardu AAA titulu, takze pocitejte desitky GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odhaduje? 4-5TB? To je zas výmysl.

Instalace s offline verzí scenérky má 80GB, to víme (alfa běží už docela dlouho), online data mají 2PB, to řekli vývojáři veřejně. Stahuje se to při loadování nebo za letu, člověk si může udělat cache dost velkou aby tam byla předem nahraná scenérka pro nějaký rozumně dlouhý let.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem 4-5 PB, ne TB. A psal jsem o celem modelu, ne jen vypocitanych datech pro aktualni verzi hry. Tzn. i vstupni data pro AI, proto ten odhad. 80GB sedi na to co jsem psal, ale je to alfa, ne finalni verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však já píšu 2 Peta Bajty, to je informace přímo od vývojářů, jedná se o využité podklady Bing map. To co se bude stahovat online, základ pro offline použití má cca 80GB

Placené scenérie do současných simulátorů vypadají podobně, typicky stojí 40-50 dolarů za malou oblast a autory to stojí i tisíce hodin práce protože všechny objekty musí ručně osadit, musí vytvořit textury a obvykle používají "obecné" objekty, to že by byl každý objekt unikátní si můžeme nechat zdát. MSFS to bude mít v základu téměř pro celý svět aniž by vývojáři museli trávit ty tisíce hodin makáním na pár km čtverečních.

Není to finální verze, ale už se to o moc nezvětší, leda by přidali více letadel, což není jisté. 80GB má například instalace X-Plane

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsi doslova "Odhaduje? 4-5TB?" , na to jsem ti odpovidal ze ja jsem psal PB. Asi to byl preklep, ale OK, vyreseno.

A ano, podklady 2PB jsou jedna vec, ale to prece neni jen o podkladech map, ze ne. Dalsi veci jsou prave udelat z tech podkladu 3D model, rozparcelovat a rozvrstvit ho, pridat AI a jeji databazi jako vstupni data pro uceni, pridat vysledky uceni (taky hromada dat),...je toho fakt hodne, co oproti podkladum z BING pribyde.

Ano, taky si myslim, ze by se to melo vejit do 100GB. I to je sakra hodne dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://ctrlv.cz/rAc5 doba se změnila, bojím se spíše o grafiku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vubec bych se nebal. Na tu vzdalenost od povrchu to nebude zadny velky vypocetni peklo. Mozna ve chvili kdy budes uprostred nejaky srasny bourky s bleskama a zazehnou se pozary na povrchu a do toho zacne soptit sopka....;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se současným stavem scheduleru MS je to dost reálný a podle mě to není vtip, ale smutná pravda.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to spíše narážka na to jak běží starý FSX, který vznikal v době kdy lidi mívali doma jednojádrové procesory a myslelo se že spíše polezou nahoru frekvence a ne počty jader. Současné civilní letecké simy bohužel stále stojí na single thread renderingu a další jádra mohou použít jen pro určitý typ činnosti a nezatíží je tolik. MSFS má zcela přepracovaný engine, viz screenshot výše, utilizuje jádra CPU docela rovnoměrně a bottleneck je v tom daném případě grafika, ne CPU jak jsme dneska zvyklí

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"bottleneck je v tom daném případě grafika," - ja bych to spis tipnul na spojeni do netu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je možné to předem cachovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se podivejte, dal bych to do clanku... https://www.youtube.com/watch?v=MOPIjzzH1G8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videí od lidí co byli na té press prezentaci je více, Squirrel není real live pilot, takže nemůže tolik hodnotit letové vlastnosti, catstrator RL pilot je: https://www.youtube.com/watch?v=DUu_g7A6VpA a delší verze https://www.youtube.com/watch?v=d1ell9nsy5c

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Squirrel je nejenom streamer, ale i amatersky letec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to amatersky letec....jakoze neumi litat? Nerozumim. Licenci ma, pilot to je, letec toproste je a basta. Pokud se rozdil mezi amatersky a profesionalni mysli tim, ze profik se tim primo zivi, tak zrovna u pilotu to nemusi nutne znamenat az takovej rozdil ve zkusenostech (nalitanejch hodinach).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, rozdíl mezi amatérem a profikem je živnost a typ letadla. Amatér litá do 4 lidi s letadelkem kane nebo miniheli. Vzácně s andulou.
Profík se tím živí a lítá erem, heli 10+ lidi. Od luxusních speciálů po dopravní kolosy.
Profik má většinou více nalitanych hodin jak amatér (neplatí phm a pronájem a litá třeba každý den) a ma za sebou ruznorodejsi zkušenosti z různých typů poletů. To amatér nemůže mít, málokdo mu pronajme, bez profilicence, polet za 10 nebo 200 mio. Tak to prostě je,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ze to nemam moc cas rozvadet, ale to je prece uplna kravina co jsi napsal. Jakoze pilot co ma nalitano nekomercnich 5000 hodin v malym letadle je porad amater? A co vrcholovi plachtaci co delaji akrobacii (ale zivi se jinou praci), taky amateri? Ta hranice je prece neurcitelna, od kdy uz je to podle tebe profik...ja bych rekl, ze mezi piloty neexistuje neco jako profik nebo amater. Jen min zkusenej a zkusenejsi, to jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amaterem, nebo taky hobby pilotem se považuje člověk co má nejen nalitano málo ale i co má nalitano třeba jen v andule nebo vetroni. Pokud vezmeš takového pilota do nějakého tryskoveho letadla, sám ti rovnou řekne že je amatérský pilot nebo hobby pilot a s tímhle nevzlitne a ani nepřistane. Profesionál ať sedne do čehokoliv, po dvou hodinách seznámení letí. Co se týče hodin, kravina to není. Hobby pilot stráví na obloze max 20 hodin týdně. Profik na 20 začíná. Někteří tráví na obloze i více jak 10 hodin denně vč. Víkendů. Provoz letadla nebo zapůjčení letadla je dost finančně náročná věc a zalitat si každý den aspoň 2 hodinky je sakra dráhy spas. Mimochodem hobby v zimě neletaji, profici ano, mohou. Hobby na oblohu nepustí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Profesionál ať sedne do čehokoliv, po dvou hodinách seznámení letí" - takovou kravin jsem jeste neslysel. Ty nelitas, ze ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si nepochopil na moji odpovedi ? Reagoval jsem na vetu "Squirrel není real live pilot". Je to pilot i kdyz jen amater. Koukam, ze tady komentujici maji jeste horsi uroven nez na pctuningu :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsem co to znamena to "i kdyz jen amater". A laskave si odpust pokusy o urazku, u me to mas marny :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to bych snad odpovedel jen https://www.youtube.com/watch?v=npJdsP9jSQo .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale v roce 2017 ještě papíry neměl a nechal se od jiných streamerů "vozit", například od CirrusMax (CitationMax nyní), který má vlastního Cirruse SR22, ale loni přezbrojil na Cessnu Citation a živí ho to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsi "Squirrel není real live pilot" a ja ti odpovidam, ze je. Jestli pred dvema roky nebyl na tom nic moc nemeni. O litani toho evidentne vedel dost uz tehdy a zrejme i mnohem driv, neni to zadnej mladik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.