CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Při platbě Visou lze obejít zadávání PINu, bez ohledu na velikost nákupu

bohužel tohle se netýká jen VISA karet, ale i Mastercardu a asi i dalších, co používají stejný protokol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že mám kartu provrtanou. :D ( Karta bez NFC už není v nabídce. NFC platby nelze zakázat, nelze jim nastavit limit, nelze nastavit ani požadavek na pin při každé platbě. Nenašel jsem jediný normální způsob jak se NFC zbavit a nebo změnit podmínky služby u me banky. Poslední možnost co zbyla byl vrták a přerušení NFC antény.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, kolik Kč máte na kartě k dispozici když takhle pakatíte.
Obvykle to bývá tak, že ten co má největší hovno nejvíc plaší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ŕekněme, že novou Octavii nemusím kupovat na splátky. Původně jsem chtěl jen požadavek na pin pro každou bezkontaktni platbu. To nelze. Ani snížit limit kdy je pin vyžadován. Jelikož jsou všude stále kontaktní terminaly tak mě chybějící NFC nijak neomezuje. A jelikož nešlo deaktivovat oficiální cestou, zbylo jen řešení vrtákem. Kartu bez problémů používám i v zahraničí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak toho si važte, že i přes tu blbost se našel někdo kdo vám tolik platí!!! Nenapadlo vás třeba více učtu jako mám já, tak to jde bez vrtačky. Ten jeden učet na kterém je více peněz nemá žádnou možnost platby, a ví o něm jen banka a já.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Schválně kolik bank v současné době umožňuje pro nfc nastavit to co požadují? Když jsem to řešil tak to šlo myslím jen u jedné. U me banky byla dříve možnost nfc kartu vrátit a vyžádat si klasickou. Což jsem také udělal ale tato možnost byla před dvěma roky zrušena. Takže ve finále bych asi stejně vrtal znovu. Možnost platby byť minimální částky bez jakéhokoliv ověření je věc která se mi nelíbí. Více uznávám nfc v telefonu kde je to zajištěno biometrii pro každou platbu. Což pro mě nebylo použitelné protože jsem donedávna neměl povoleno nosit do prace telefon s fotoaparátem. 0.8mm dírka vyřešila co jsem potřeboval. Jednoduše a efektivně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, mám více učtú a vím že to tak má i kolega. A tím jsem chráněn i proti tomu kdyby získal někdo údaje k tomu platebnímu, bo ten je spojen i s paypalam atd. Na něm je vždy jen cca 20k a to by mě nijak nezruinovalo o to popř. přijít. Takže tím že mám další účty jsem chráněn priti více věcem, a je to jedna banka, takže převod peněz na ten platební je otázka 5s, a mám mobilní data tak to jde popř. i u pokladny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak druhý účet zabrání několika platbam bez zadání pinu? Nezabrání. Je to sice malá částka ale mě neláká aby zloděj peněženky měl další možnost jak si přilepšit. Ano technicky zdatný zloděj využije jiné možnosti ale u nfc bez ověření nemusí být žádný inteligent. Ten "komfort" mi za to nestojí. Nevím co se ti furt nezdá na tom, že jsem trvale deaktivoval funkci o kterou nemám zájem? Co se týče mobilního bankovnictví, tak to v telefonu nemám. Na co? Telefon mám jen pro dvoufaktorove ověření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"including the fields that control transaction details and if the card owner has been verified"
Bych asi nepřeložil jako "včetně skutečných detailů" - to v češtině evokuje spíše něco nepodstatného. Přitom se jedná o "pole ovlivňující podrobnosti transakce a je-li uživatel již ověřen".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam applepay a to je predpokladam proti tomuto utoku v bezpeci, protoze bez overeni (faceid nebo pin) to nezaplati ani zvejkacku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.