CDR.cz - Vybráno z IT

Přijdou pošťáci o práci? Continental představil vizi doručování robotickými psy

Známý výrobce pneumatik, společnost Continental, představil na letošním veletrhu CES svoji vizi pro doručovací službu. Do svého projektu zahrnul robopsy, autonomní vozidla, a to vše samozřejmě poháněné elektrikou. Reálné nasazení je však v nedohlednu.

Společnost Continental, která je známá především svými pneumatikami, představila na veletrhu CES v Las Vegas svoji vizi doručování zásilek. Místo najímaní armády kurýrů a nákupu stovek aut chce společnost využít robotické psy. Podobný koncept představila letos na CES i společnost Segway. Ta chtěla využít doručovací roboty. Co se týče robopsů, jedná se o unikát.

Takový robopes by měl být vybaven schránkou, do které bude možno umístit balíček. V této vizi však psi nepoběží celou cestu ze skladu až k příjemci „po svých“. Vždy se připraví smečka několika psů, kteří zamíří do jedné oblasti. Ti se nalodí do speciálně upraveného autonomního vozidla – tzv. Continental Urban Mobility Experience (CUbE), které pak celou smečku odveze na místo doručení. Jednotlivé psy ze smečky pak bude na své cestě vypouštět a při zpáteční cestě zase nabírat.

Ralph Lauxmann, vedoucí oddělení pro Systémy a Technologie ve společnosti Continental, ve své zprávě uvádí podrobný rozbor celé vize společnosti. Zdůrazňuje výhody stejného elektrického pohonu a možnosti rozvoje této technologie o další doprovodné služby k maximální spokojenosti zákazníka.

Prozatím se stále jedná o pouhou vizi, takže není zcela jasné, kdy a zda vůbec dojde na reálné nasazené do praxe. Mezi „brzdy“ v realizaci určitě patří i administrativa spojená se získáváním licencí pro provoz autonomních vozidel na dopravních komunikacích v jednotlivých státech. Mimo administrativu bude ještě potřeba vyřešit dostatečný způsob zabezpečení zásilky a robopsa proti krádeži.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Přijdou pošťáci o práci? Continental představil vizi doručování robotickými psy

Neděle, 20 Leden 2019 - 09:32 | harrym | Totální hovadina. Už ten robot se sám o sobě...
Pondělí, 14 Leden 2019 - 15:31 | Vokurka Kubiczek | V čechách by ti roboti museli mít dva lehky...

Zobrazit diskusi