CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Proč hází Microsoft Windows Phone 8 klacky pod nohy a neaktualizuje rychleji? Systém postupně zaplňuje volné místo nesmysly!

"8" není číslovka. Nebylo by možné, aby sem konečně začali psát lidé, jejich úroveň gramotnosti přesahuje šestou třídu základní školy? :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná. Tak proč sem proboha píšeš ty?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pripada mi, ze se to dost podoba stolnim Windows. Ty take zerou vice a vice mista, nastesti pevne disky maji nekolikanasobne vetsi kapacitu nez flash. Mit PC s 40GB diskem a na nem 20GB Windows, take by to asi moc nevydrzelo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mám Huawei G300 s androidem a mám s ním naprosto stejné problémy, jako pisatel článku. Systém zabírá taky půlku ze 4GB úložiště a položka ostatní U ANDROIDU zabírala 800MB, přičemž jsem se jí zbavil pouze formátem úložiště. Nedostatek místa v úložišti se mi zahlásil po třech měsících. Bylo by vhodné, kdyby sem byly dávány články, odpovídající pravdě, a ne že jedna strana konkurence se bude pořád hanit hlava nehlava a druhá strana se bude mlžit, jak je všechno v pohodě. Konkurenci a cenám to rozhodně neprospěje. Především autor článku má evidentně zkušenost akorát se svým mobilem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikde netvrdím, že podobná situace nemůže sem tam nastat u jiné platformy. Jen zmiňuji fakt, že se jinde rozhodně nejedná o globální problém, jako je tomu u Windows Phone 8.

Stěžují si majitelé modelů značek Nokia, HTC, Samsung, Huawei apod. Zkrátka všichni, ještě více pak ti, kteří využili funkce zálohování na vestavěný SkyDrive, což proces zaplnění urychluje. Zadejte si do Google "Windows Phone 8 other storage". MS na situaci zatím aktivně nereagoval, Nokia s HTC však ano vydáním příslušných nástrojů. Proč je tedy MS pasivní, když je to problém WP8 obecně a ne určitého modelu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně to z článku především vypadá tak, že si lidi nemají kupovat tuhle platformu, ale jinou. Při čtení jasně vzniká dojem, že to je vinou Windows, tak proč se to tedy děje i u Androidu? A když je to vinou OS, proč se to dá řešit firmwarem? Tyhle informace nějak nejdou dohromady, i když provázanost mezi OS a firmwarem nějaká je. Jenže nikdo z nás neví, co v té složce Ostatní vlastně je a čí to je vina.
BTW i ve win na PC např. Dropbox užere místo na disku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Situaci je možné řešit firmwarem, ale současně také poměrně dobře aplikacemi, jako to udělalo třeba HTC. Nic by tedy nemělo bránit MS vytvořit alespoň základní nástroj. Bez oficiálního vyjádření Microsoftu se ale těžko dohadovat. Jediné co padlo, byl Tweet od manažera projektu WP, který jednoduše řečeno zmínil "Vypněte SkyDrive a počkejte na update", viz tweet doplněný v textu. Bohužel je to už dlouhá doba a nic se neděje, stačí se podívat na pěnící uživatele v diskuzích.

Zkrátka a dobře se jedná o problém platformy jako takové, což si zasloužilo větší zmínku + návod jak jej alespoň částečně eliminovat. Článek není zaměřen proti WP8 a až bude vše opraveno, mile rád napíši co za tím bylo. Jelikož jsem do článku chtěl přidat svůj názor, je ve streamu označen jako blog, abychom předešli podobným diskuzím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě se nehodlám nijak zvlášť zastávat MS, ono jich je dost a o roztažnosti jejich systému obecně víme všichni svoje. Přesto bych rád uvítal aspoň zmínku, že podobné problémy se netýkají jen tohoto systému. Už jen proto, že mě to u Androidu překvapilo stejně nemile a způsobuje mi to vytrvale problémy dodnes (stav se samozřejmě průběžně zhoršuje až k následné nutnosti opět přejít k továrnímu nastavení).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní rozdíl: u WP8 je to problém všech mobilů, u jiných mobilních OS to není problém všech mobilů a jak bylo v článku také napsáno, tam kde to uživatelé musí řešit, je řešení podstatně jednodušší, protože prostě můžou mezipaměť smazat.
Buďme objektivní: můj mobil má interní paměť 2GB, po roce a půl cache 13MB, interní paměť volného místa 400MB, nainstalovaných apps 57. Cache ani nevím jeslti jsem někdy mazal, ale program na diagnostiku mobilu to umožňuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o cache, to je něco úplně jiného a tu mám taky stále nízkou a můžu jí mazat. Řeč je o docela jiných věcech.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

WP8 s 4GB úložištěm po 2 měsících používání mobil hlásí plno, naopak u mého Androidu 2.2 s 2GB úložištěm, po více než roce vše funguje bez kvalifikovaného zásahu uživatele. O to tady jde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... ale autor článku vo svojom blogu práve písal o skúsenosti so svojím mobilom! Čo bráni Tebe napísať blog o tom ako máš ty problémy so svojím mobilom, ako si to objavil, aké nástroje si použil na vyriešenie?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tady to ovšem není blog, vnímáš ten rozdíl? Nebo jsi odjinud?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Počkať. A čo je tá modrá ikona naľavo od prvej vety v prehľade stránky??

Nisom si istý, ale ja tam vidím jasne "blog"...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

*Nie som

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

... ja tiež ... ???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já teda v článku nic o tom, že by to byl blog, nevidím. A přišel jsem sem z RSS, kde to bylo zařazeno mezi normální články.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže oni napíšou "blog" akorát do jakési úvodní stránky, což se ale člověk po kliknutí na odkaz vedoucí na článek nedozví.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mam Huawei G300 vyse pol roka a polozka rozne ma 246MB, dostupnu mam 1.48GB. Nepozorujem ziadne ubudanie. Asi tak.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Autora clanku potestim,

velice podobnym probleme trpela Nokia E51. Aplikace si ponechvali docasne soubory z instalace v pameti, ke ktere nebyl povolen pristup. Taky se myslim jmenovala ostatni :) - to je ale nahodicka. Vsimul jsem si to az po nainstalovani nejakeho Nokia office , ktery zabrala 80% dostupne pameti a pak jiz neslo nic instalovat. Reseni pritom bylo velice jednoduche a poradim ho take autorovi clanku:

- uvedeni telefonu fo vyrobneho stavu - cili totalni vymaz
(nokia mivala zalohovani vyresene docela elegantne, reset a obnovu vsech dat slo udelat behem hodinky a pouze par kliku. Pak casem vydali "lepsi" aktualizaci a cele to slo do kytek . . . . ale to je jina story)

- druhe reseni a definitivni bylo ze jsem ten telefon vzteku rozmlatil o zem a dosel jsem k zaveru ze tuto znacku jiz nikdy vice. Nokie pro mne predstavuje pouze prodrazenu znacku, obvykle z horsimi technologiemi a otaznou zivotnosti produktu. Ovladani u E51 bylo nejhorsi jaka jsem kdy videl . . . .ano existuji i trvanlive a lepsi Nokie ale proc testovat . . .

Otazka do plena. Kdyz jsem dostal do ruky prvne android tak jsem do ovladani proniknul pomerne rychle a prislo mi pomerne intuitivni. Kdyz jsem dostal do ruky Lumii, tak ovladani mi prislo vice nez kostrabate ale urcite ne intuitivni . . .

Jake jsou Vase postrehy? Zda se Vam ovladanii lumii intuitivni? Na kolik kliku nastavite wifi? Na kolik kliku zapnete gps, svetelny louc, intenzitu osvetleni, ozvuceni .. . . U androidu mam vse potrebne v status bare a je to na 2 kliky+odemceni obrazovky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No MS hlavne nemel nikdy umoznit vydani telefonu s mene jak 8GB ulozistem. Jinak nejvetsi problem byl s "bugnutymi" XAP instalackami aplikaci, ktere proste zustavaly po instalaci v ulozisti. Toto je uz ale opraveno, stejne jako problem s automatickym uploadem na Skydrive v GDR2 updatu. Nepomuze to ale s temporary soubory aplikaci...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

k cemu telefen potrebuje tolik mista? bohuzel zadny smartphone nevlastnim, ale - live distribuce linuxu je na jedno cedecko, vcetne kancelarskych baliku a ruznych programku kolem. OS pro telefony je uzpusobeny pro dany hardware, takze nemusi mit milion zbytecnych veci pro milion kusu hardwaru. K cemu je telefonu 8GB? Samozrejme uzivatel dokaze zaplacat fotkami libovolne velke misto, ale o to se tu ted nejedna.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No tech 8GB je pro uzivatele. Ale spise je zajimavych tech 2GB, co zabere samotny system. Ale tezko rict, co v nich je bez znalosti vnitrku OS. Snad neco takoveho jako ze kazdy graficky prvek je ulozen zvlast v mnoha ruznych rozlisenich pri plne barevne hloubce. A s tou optimalizaci na konkretni HW to vyrobce take nemusi prehanet, on nikdo nepozna ze tam jsou treba ovladace na vsechen mozny HW, co v telefonech konkretniho vyrobce je a proste si setri praci s vybiranim jen tech prvku co ktery model ma.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by rychlejší vyměnit mobilní šunt za jiný s jiným a kvalitnějším OS???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Maximalne Iphone. Android za kvalitnejsi nez Wokna 8 snad nepovazuje nikdo kdo nekdy Wokna 8 drzel v ruce. Nez Android nabootuje mas na Woknech napsane dve smsky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ani nevím, kdy mi telefon naposledy "bootoval". Jak je vidět, u Woken 8 je to asi natolik obvyklé, že je nutné zdůraznit rychlost bootování :-)
Nic ve zlým, ale nebudu se přít o to, který OS je ten jediný správný, který stojí za starou belu a který je známkou čehokoliv. Nicméně spoustě lidí telefony s Androidem fungují, nemají s nimi problém a naopak. Věřím tomu, že mnoho (porůznu) zmiňovaných potíží je spíše problém mezi židlí a dotykáčem, jiné věc názoru a osobních preferencí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ten WP8 je na tom technicky jeste hur, nez jsem myslel:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co na to evangelizátor Hulán? To mu se to neděje nebo o tom jen mlčí?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Evangelizátor je v těžký insolvenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to ma byt za silenej nadpis? Jsme v Blesku?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za přínosný blogpost, zkontroloval jsem si to na Lumii 820 a složka Other zabírala 2,2 GB. Pomocí nástroje "storage check" jde dál rozklíčovat, že to zahrnuje Temporary files, asi i syncované fotky a videa se SkyDrive a opět "other" ;). Po promazání Temporary files to pár set MB přidalo, ale pokud to bude i nadále růst, místo mi nejspíš taky časem dojde. Jsem zvědav, jestli aktualizace na WP 8.1 pomůže, MS si určitě nemůže dovolit tohle neřešit.

Jinak jsem zatím s WP spokojen, po 3 letech frustrace s Androidem (střídání různých telefonů včetně Nexusu a recenzování spousty zařízení pro Svět Androida) můžu zase telefon normálně používat, všechno zkrátka funguje a bez čekání. V diskuzi mě pobavilo, že Android tímto netrpí... když právě ten byl a i nadále často je proslulý tím, že internal storage se zaplní velmi rychle (o chybách v některých HTC s neuvolňováním paměti ani po odinstalaci aplikací nemluvě). Navíc od honeycombových tabletů se přešlo na rozdělení vnitřní paměti tak, aby simulovala SD kartu, takže člověk taky narazí a přidání externí SD karty nepomůže, protože na ni instalovat aplikace nejde.

"peca_007: Nicméně spoustě lidí telefony s Androidem fungují, nemají s nimi problém" - Nemyslím to jako flame, ale ve svém širokém okolí bohužel nikoho takového neznám. Většina je zvyklá na to, že aplikace občas padají, telefon se restartuje, nebo se minimálně seká GUI i na 4jádrech. Android nabízí spoustu možností, ale jádro je odfláklé (doteď neuvěřitelné bugy, leaky, kvůli kompatibilitě zachované chybové verze open source knihoven atd.) a člověku nezbývá, než strávit spoustu času hledáním vhodné ROMky, aplikací, laděním, aby stejně po čase zjistil, že něco nefunguje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

me zkuensoti s nokii.

1) za davnych casu alcatel s antenkou vs nokia - nokia extremne nemotorne ovladani, vse vyreseno jak pro blbych - strasne moc klikani

2) nokie 6300i + nokia 6230i - pokojenost - vse funguje doposud bez problemu - nutno zminit ze pouziva pritelkyne ktera ma minimalni pozadavky

3) nokia e52 - cire nestesti - nejhorsi ovladani ake jsme kdy u mobilu zazil. SYmbian 9.3 byla zplacanina minimalne dvoch operacnich systemu, ktere ale nebyli spojene v jeden celek. Namatkove v menu byla polozka nastaveni-a v te polozke byla zase polozka nastaveni. Displej jas atd se nastavoval v troch ruznych menu ktere byli ulozene nahodne v ruznych plozkach bez logiky. Tak to bylo ze vsim. Kalkulacka pro tento klasicky telefon byla pouzita z verze pro dotykovy telefon (neovladatelne). Z casu na cas se mobil uspal tak ze stratil signal trebars i na den - prevence bylo pravidelne restartovani mobilu. Po prijeti hovoru mne druha strana neslysela - tato chybicke sa zcla objevovat casem a stale casteji a casteji - bylo nutne zavesit a zavolat znovu. Mobil chytal signal cca 3minuty -> nepouzitelny v metre. Udavana vydrz az 1 mesic - tu jsem nedosahl nikdy - ani kdyz mobil lezel pouze na stole. Zla konstrukce casem (cca12mesicu) prestavali fungovat nektere tlacitka + odlepoval se kryt z displeju. POZITIVA byla jedine - dobra hlasova a dlouha vydrz navigace na baterii (az 8 hodin). Prominte ja si kupvoal zejmena mobil.

4)nokia c06 - ovladani jiz narozdil od nokia e52 jiz bylo pouzitelne. pretrvavali tri zasadne chyby, pro ktere lze toto stzi oznacit za spolehlivy mobil:
- Z casu na cas se mobil uspal tak ze stratil signal trebars i na den - prevence bylo pravidelne restartovani mobilu
- Po prijeti hovoru - druha strana nic neslysi - tato chybicke sa zacla objevovat casem a stale casteji a casteji - bylo nutne zavesit a zavolat znovu
- Mobil chytal signal cca 3minuty -> nepouzitelny v metre.

Kdyz vynecham stare spolehlive Nokie s vyrazne kostrbatejsim ovladanim nez konkurence tak nevidim duvod proc bych riskoval dalsi nakup techto nespolehlivych a predrazenych mobilu. Spolehlivost? urcite ne! Ovladani? Urcite ne!

ANDROID - Sony Xperia , SOny Xperia mini - funguji skvele.
Sony xperia - nainstaloval jsem si android cyanogenmod, kvuli spouste ficur a minimalizoval nepotrebne aplikace.
V caynogen mode si lze nainstalovat taky osekany android - ze zbydou temer pouze klasicky mobil + moznost instalovat zbytek podle potreby. V zaklade je to hodne rychle.
Ovladani je intuitivni, v menu se neztracim.
Na stanicich metra chyta signal do 30vterin (nokie 3 minuty) - cestou domu si prectu zpravy.
Nevypadava zvuk pri rozhovoru a atd. .
Stabilita - ano ten cyanogenod se asi jedno do tydne sam restarujte. Kazdopadne je to lepsi nez to manualne delat u Nokie E52.
NEVYHODA zatim jedina- kdyz jsem mel internet na skok (uctovani po kb) tak mi chvili trvalo ze jsem dokazal zablokovat prenos dat pres 3G nepotrebnym googl aplikacim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem sel s nokii do metra tak jjsem byl 30 minut mimo signal a stalo to i mnoho zmeskanych sms a hovoru a pak zbytecneho cestovani.

K tomu cyanogenmodu - at je lepe citelne - lze si naisntalovat Android caynogen mod - kde si lze zvolit zda nam stai pouze zaklad (pouze funkce mobilu) a nebo si taky priinstaluje chytre aplikace od googlu (lze si vybrat ktere) a atd. Ve verzi osekane - je system svou rychlosti naprosto srvonatelny s klasickymi mobili. A zaprasen i systemu aplikacemi si zvoli sam podle potreby uzivatel. NIKDY jsem nenarazil na neresitellne chyby v systemu tak jak to bylo napriklad u Nokie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Článek je o zásadním problému v WP. Ten problém je nevyřešený, bude se různě obcházet, záplatovat, bude se to táhnout možná roky, uživatelé budou moci jen marně doufat, že další a nebo až ten další update to vyřeší. Tak to u MS prostě je. Kdo se nechá nalákat na nabízené pozlátko, buď časem pochopí, nebo taky ne :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ja na nokii muzu smazat tu mezipamet primo v nastaveni. Ale to ostatni tam asi zustane, co ja vim .... ostatni ma kolem 700MB a ta cache kolem giga a asi by sla smazat .... ok, tak ju teda smazu:) Tak stejne z toho giga zustalo ctvrt giga ... aspon neco .....
Jinak samozrejme MS hazi klacky pod nohy WP ..... spis mi to pripadne jako nejaka vnitrni sabotaz, jinak si nedovedu predstavit to, ze radoby firemni system nema tak zakladni veci jako VPN .... pouzitelny Lync (kdyz na iosu i androidu je), dokonce i skype je kriminalne dokurveny, nejde psat v landscape modu (coz je uz fakt veru tristni), chybi takove zakladni aplikace jako RDP klient .... o tom, ze tam neni zadne notifikacni centrum, ze nejdou zmenit zvuky zprav atd .... , to snad ani radsi psat nebudu. Totalne mega nedomyslene je i to, jak se chovaji uloziste, treba hodil jsem tam SD kartu z androidu, kde jsem mel call recorder a ruzne samply kravin a hromadu mp3jek ...... no a co ten picus udela? V jedine aplikaci, ktera muze pristupovat k hudbe tam narval 20000 polozek do jednoho seznamu, ktere vubec s nicim nesouvisi a nazdar ....
Nikde se neda nic nastavit, vsechny aplikace jsou koncipovany pro totalni dementy ..... proc tam kuwa neni nekde tlacitko advanced??? Jako tohle jsou veci, ktere me fakt totalne mega vytaceji ..... ano, k HTC Vision bych se nevratil a k androidu z principu taky ne, ale ..... moje peklo asi brzo zamrzne, jestli nevydaji rozumny fix .... proste WP8.1 (alias WP9, kompletne predelany .....) .... a bohuzel tady se autor dost plete (tajne budu verit, ze ne:), protoze blue pro WP nevyjde zaroven jako blue pro windows, ale s nejvetsi pravdepodobnosti az v Q1 2014 .......
Jinak je az zarazejici, jak treba WP7 byly dobre .... podpora nahravani hovoru tam byla, dalo se rozjet normalni prehravani videa z SD karty, treba MKV (jake to zaklinadlo dnesnich mobilnich/vlastne vsech systemu, zadny proste MKV neumi .......)
WP8 me hodne zklamaly ..... jako system rychly i na pomalem HW, to je jasna deviza oproti androidu .... system robustni, aktualizace centralne, to je megabrutal vyhoda oproti andoroidu jak cyp ...... jenom kdyby nejaka aktualizace byla:o)))) Skoda, ze ten apple je tak drahy, asi bych nevahal ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.