CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Proč USA odstupují od klíčové smlouvy omezující jaderný arzenál?

Ta smlouva byla mezi sovětským svazem (a jeho nástupcem) a USA to jestli ji dodržuje korea či írán nemá co dělat s její platností či smyslem...
Navíc vývoj rakety jako takový snad neznamená porušení té dohody, pouze její potenciální/možné porušení v budoucnu.
To by ji podle všeho USA musely "porušit" už v roce 2001 při vývoji protiraketové obrany.
Osobně se mi nelíbí jednání ani jedné ze stran a považuji to naopak za jedinou skutečnou hrozbu pro ČR kterou bychom ze strany ruska a USA měli skutečně aktivně řešit... Pokud jim skutečně vadí korea a irán tak ať omezí umístění takových zařízení pouze na tyto oblasti a netahají mám to zpět do evropy..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Žádné velké raketové zbrojení v Evropě nehrozí. USA už nemusí chránit státy západní Evropy před SSSR a Rusko na nějaké zbrojení naštěstí nemá peníze. Jejich armádní rozpočet jim stačí vysávat hybridní válka na Ukrajině.

Dvakrát uvádíš Írán a Severní Koreu a o Číně pomlčíš. V článku je jasně napsáno "Čínu nebo KLDR či Írán". Selektivně opomíjíš hlavní důvod - expanzivní choutky Číny v Jihočínském moři.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha takže najednou rusko nemá na zbrojení peníze a ještě nedávno v jiné diskuzi to bylo hlavní nebezpečí a zlo :0))) Proti číně si USA nedovolí ani ň, ta už je zpolovičky skoupila, navíc jaksi taky necpe svoje rakety do evropy..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V jiné diskuzi jsme probírali jak Rusko útočí na Ukrajinu konvenčním způsobem a ukusuje jí z území. Na moderní rakety už naštěstí nemají peníze. Stačí se podívat jak Putin představoval Avangard https://www.youtube.com/watch?v=sOXmUqfShXM Taková amatérská počítačová animace se jen tak nevidí :)

Čína představuje problém prakticky pro všechny její sousedy. I ten komunistický Vietnam se začal od Číny odklánět. A prozraď jak Čína z polovičky skoupila USA?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a teď o té perníkové chaloupce. Takže to navyšování výdajů na vojáky potřebujeme nakonec proti číně :0) Čína nepotřebuje nikoho napadat raketama, ona si časem všechny prostě koupí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak Čína z polovičky skoupila USA?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máte vážné nedostatky ve vzdělání...
Třeba takhle:
https://roklen24.cz/a/istvE/kdo-drzi-americky-dluh-devatenact-nejvetsich...
A to jsou loňská čísla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď je naprosto zřetelně vidět tvoje elementární neznalost a naivita. Ty jen hloupě papouškuješ Sputnik, že Čína skoupila polovičku USA.

Dal jsi odkaz na to kolik kdo drží státních dluhopisů USA. Nejvíce jich drží Japonsko, druhá Čína jich má 1115,7 miliard dolarů, což už z podstaty nemůže být víc než polovička (Japonsko jich prostě drží víc). O naprosté neznalosti svědčí i to, že nevíš jaký je celkový dluh. Ten činí okolo 20000 miliard dolarů a Čína tedy drží asi jen 1/18 z toho.

Kde máš tu víc než polovinu???? Dokážeš podložit své tvrzení věrohodným zdrojem nebo si opět jen vymýšlíš? A ještě se opovažuješ druhé napomínat za nedostatky ve vzdělání!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně místo aby jsi přiznal vlastní neznalost budeš hledat drobnosti typu "není to úpně celá polovina" dluhopisů :0)))
USA je zadlužené kam se podívá mohou se jen modlit aby dolar zůstal mezinárodním platidlem a oni si ho mohli dál tisknout, ale to nevydrží navěky..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi nezvládáš zlomky, když rozdíl mezi 1/2 a 1/18 pokládáš za drobnost :) Ty jedna přiznaná vlastní neznalosti :)

Dolar s největší pravděpodobností zůstane hlavním platidlem a nic na tom nezmění ani "tisknutí". Víš vůbec jak se takové peníze tisknou? Jak se zvyšuje a snižuje objem peněz v oběhu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně trakže to zamluvíme a ještě budeme tvrdit nesmysly o dolaru. USA neskutečně vydělalo na druhé světové válce (i když se díky tomu taky zadlužilo), ale jeho čas pomalu končí, 22 trilionu dolaru dluhu je prostě šílené číslo i na USA, je na tom podobně "dobře" jako v evropě třeba řecko) a jestli Trump udělá to co sliboval, tj hyperinflaci dolaru... Nehldě na to, že to nebude dlouho trvat a i čína ho předběhne ve výkonu ekonomiky. Je jen otázka času kdy zemím dojde trpělivost s dolarem už jednou se pokusili přejít na auro ale tehdy to ještě nevyšlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jasně trakže to zamluvíme a ještě budeme tvrdit nesmysly o dolaru."
Já nic nezamlouvám, to ty nejsi schopný dokázat, že si Čína z polovičky skoupila USA. Ona to není polovička, ale jen 1/18 nebo podle posledních čísel dokonce ještě méně.

A o dolaru jsi začal mluvit taky ty "USA je zadlužené kam se podívá mohou se jen modlit aby dolar zůstal mezinárodním platidlem a oni si ho mohli dál tisknout"

"22 trilionu dolaru dluhu" Konečně sis to dohledal a máš alespoň představu jak malý podíl ve státních dluhopisech Čína drží :)

Takže víme, že jsi netušil jak velký dluh USA má a když jsem se tě zeptal co to znamená "a oni si ho mohli dál tisknout", tak mě nařkneš ze zamlouvání. Ty totiž ani netušíš jak vznikají peníze... (a myslím tím peníze, nikoliv fyzické bankovky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen se vymlouváš z podstaty věci, tj že usa dluží kam se podívá, jeho dluh výrazně přesahuje jeho HDP. A jeho růst navíc zrychluje. A čína byla jeho největším věřitelem to že zrovna v roce 2017 japonsko nakoupilo větší podíl na principu nic nemění (a to že to doslova není celá polovina taky ne). Nemohou si dovolit proti číně nic, ztratili by důvěryhodnost a nikdo by jim už nepůjčil. Celá ekonomika by šla do kytek ještě rychleji. A pokud udělá Trump tp co sliboval, tj. přestane splácet některým zemím, či zařídí extra inflaci tak skončej ještě rychleji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jen se vymlouváš z podstaty věci, tj že usa dluží kam se podívá,"
Nemyslím si.

"jeho dluh výrazně přesahuje jeho HDP."
Nemyslím si, že by 8% znamenalo "výrazně přesahuje" :)

"a to že to doslova není celá polovina taky ne"
Ona to je 1/18 nebo dokonce 1/20. To se k polovičce neblíží ani náznakem.

"Nemohou si dovolit proti číně nic, ztratili by důvěryhodnost a nikdo by jim už nepůjčil."
Státní dluhopisy USA jsou jedny z nejbezpečnějších cenných papírů a nebál bych se, že by pro ně nenašli kupce :) Dále Čína má zájem aby si tyto papíry a dolar svou hodnotu udržely, protože jejich Yuan je s dolarem hodně pevně svázán.

"A pokud udělá Trump tp co sliboval, tj. přestane splácet některým zemím"
Co přesně přestane splácet? Zase nějaká dezinformace, jako že Čína skoupila půlku USA?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že ty si nemyslíš na věci nic nemění...
A jakmile jednou poruší svoje závazky v tu ránu už "nejbezpečnější" cenné papíry mít nebudou...
Zase podle sebe soudím tebe.
https://www.mesec.cz/clanky/zbankrotuji-spojene-staty-americke/
https://thehill.com/business-a-lobbying/414150-trump-vows-to-pay-down-ex...
https://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/trumpometer/promise/14...
V podstatě existují jen tři způsoby jak to udělat. Tj. zbankrotovat, natiskonou peníze, nebo seškrtata vlasní výdaja ala kalousek a zadusit ekonomiku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První odkaz je nesouvisející článek z 2011 o snížení ratingu Standard & Poor’s. Druhý a třetí odkaz se týkají stejného (nereálného) Trumpova slibu, že během dvou volebních období splatí celý dluh USA. Později prohlášení upravil a zahrál do autu. Nikdy nikde neřekl, že existující dluhy USA nezaplatí.

Ještě jednou pro tebe opakuji, že peníze se netisknou, tisknou se bankovky. Kalouska bych sem netahal nebo si o tobě začnu myslet, že jsi nejenom ruský troll, ale navíc i koblihář :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ptal jste se kde jsem sebral že trump slíbil odstranit amercký dluh a ty články to odkazují. Stejně jako ukazují dratický/stoupající růst toho dluhu. To, že česem změnil svou rétoriku na tom nic nemění. Pokud se pokusí to odmazání realizovat dopadne to s USA bledě (ať už zvolí kteroukoli z těch možných strategií).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trump je mluvka a tady byl s původním výrokem mimo. Proto ho později (jak se mimo jiné také píše v těch dvou odkazech) korigoval na "záleží jak budeme investovat do infrastruktury, což tato země potřebuje" atp.. Trump bude rád, když dluh neporoste, i když ani to se mu asi nepodaří.

Co znamená odmazání/odstranění dluhu? Ten dluh se splatí. Žádné jiné řešení na stole není a Trump o něm ani nikdy nemluvil. Pleteš si pojmy a dojmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proto jsem psal pokud trump udělá co slíbil. A úpokud vím tak v několika případech to opravdu udělal, vypověděl některé smlouvy atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že na toto nemá americký prezident ani pravomoc. Oni mu asi jeho poradci vysvětlili, že řekl pěknou blbost, tak to zahrál do autu a postupně to vyšumělo.

Doufám, že se tedy shodneme na tom, že Čína vlastní asi 1/20 státních dluhopisů USA. Nehodlá je prodávat, protože by tím okamžitě vyletěl Yuan a Čína by se stala nekonkurenceschopnou (proto bude Čína dluhopisy i nadále nakupovat). A i kdyby je prodávala, najde se mnoho jiných zájemců o koupi. Trump nebude tyto dluhopisy "odmazávat". USA je pouze v daném termínu splatí a když se jim nepodaří na splacení našetřit z daní, vydají další nový dluhopis. Kdyby nějaký dluhopis náhodou nesplatili, museli by u nového razantně zvýšit zhodnocení nebo by možná tyto dluhopisy ani nikdo nekoupil, jen hazardéři. USA si nemůže dovolit nesplácet.

Krach dolaru si nepřeje nikdo, ani Čína, ani KLDR, ani Rusko, ani Venezuela. Snad všechny země vyvážející ropu chtějí stabilní dolar pro uchování bohatství.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že se shodneme že USA si nemůže dovolit akce, které by ohrozili právě ony nákupy a že je to právě čína kdo do nich posledních pár let cpe nejvíc peněz, což je to oč tu jde.. To že trump porušil už několik smluv svých předchůdců je taky fakt a do hlavy mu nikdo nevidí. Ke kolapsu ekonomiky stačí často daleko míň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akce USA nijak neovlivní chuť ostatních kupovat americké dluhopisy. Trump možná mohl porušit nějaké smlouvy (nevím jaké přesně máš na mysli), ale nemůže si dovolit zamezit vyplacení dluhopisů ve splatnosti. USA není země jednoho muže jako Putin v Rusku. Trump může další volby klidně prohrát a nic velkého se nestane. Ekonomika USA jede dál.

Jinak mě těší, že uznáváš, že Čína neskoupila půlku USA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že si může dovolit všelicos, pokud prohlásí že je to pro "demokracii", tyhle machinace typu blokováním peněz nepohodlných oponentů jsou taky jedniné co mohou proti někomu jako je rusko či čína dělat....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi si jist, že Trump může nařídit blokování vyplacení dluhopisů ve splatnosti? Už se to někdy stalo?

S Čínou může být problém, ale Rusko už je jen stín bývalého SSSR a ekonomikou se dostávají mezi země třetího světa. Ruska se netřeba bát, pokud s ním nesousedíte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím tento problém jinak.Nebudu rozebírat dohodu Gorbačov -Regan.SSSR chtělo vyjít najivně vstříc NATO,ale ouha .Rozpadla se SSSR a všichni víme proč a jak.NATO je na koni.NATO má převahu a snaží se jí využít,posiluje východní blok a bývalé země pod SSSR.Ale je mu to málo,teda natu,je tady ještě Ukrajina ta je nejblíže a ještě Krym,ale to už je Rusko v pozoru a děje se co se děje.Diví se někdo?Snad je hlupák co nerozumí politice.Rusko ztráci sílu pozemních vojsk a věnuje se jedinému řešení rakety jako odstrašující prostředek proti výbojnému Natu v evropě.A na závěr,komu to není jasné.Pokud nebude rovnováha sil ,vždy hrozí válka.At z té nebo oné strany.A poslední ,uzbrojení Ruska a Číny nehrozí.Pozemní vojska jsou důležitá pokud chcete obsadit dannou lokalitu,ale jaderné zbraně použije vždy ten co bude prohrávat.ČAUTE

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Účet existuje již
1 den 19 hodin

Článek o USA a Rusku a na technický server se hned vtírají nějací ruští pošahanci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Už jenom jak si to po sobě přečteš ,tak zjistíš,že sám si pošahanec,protože tak oslovuješ všechny co nesdílejí tvůj názor.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ruský pošahanec si na technickém serveru založí účet jen aby mohl prezentovat své zcestné myšlenky.

"Ale je mu to málo,teda natu,je tady ještě Ukrajina ta je nejblíže a ještě Krym,ale to už je Rusko v pozoru a děje se co se děje.Diví se někdo?Snad je hlupák co nerozumí politice."

Rusko má NATO již na hranicích (v pobaltí), a jestli se rozhodnou samostatné státy z bývalého socialistického bloku vstoupit do NATO, je na nich samotný, nikoliv na Rusku. Něco jako sféra vlivu už dávno neexistuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pořád existuje,a kde se smazala,čelí proti sobě NATO a Rusko čelem,čehož shce dosáhnout NATO,protože má převahu v pozemní armádě.Jasné?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

NATO tu není pro to aby na někoho útočilo, do SPOLKU jménem NATO vstupují samostatné suverénní státy, a to NAPROSTO DOBROVOLNĚ, aby si zajistily obranu před rozpínavým Ruskem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji prostudovat dějiny,stačí zpětně několik let.Záminka USA a NATA irák má zbraně hromadného ničení a nastala agresivní válka.Měla za ukol destabilizovat blízký východ,pak válka proti Libyji a další.Stačí.A co tak bobardování jugoslávie bez mandátu OSN?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Záminka USA a NATA irák má zbraně hromadného ničení a nastala agresivní válka"
NATO se války v Iráku nijak neúčastnilo. Není důvod je slovu válka přidávat expresivní "agresivní". Byla to prostě válka, i když irácké síly nekladly velký odpor. Zbraně hromadného ničení se nakonec nenašly, indície o takových zbraních se nakonec ukázaly jako smyšlené. Jinak blízký východ je destabilizovaný trvale, Sadám předtím napadl Írán a Kuvajt.

"pak válka proti Libyji"
To nebyla válka, Francouzi zajistili nad Libyí bezletovou zónu aby Kaddáfí nemasakroval demonstranty tzv. Arabského jara i letecky. Navíc Kaddáfí byl terorista a měl být odstraněn hned, jakmile se zjistilo, že stál za teroristickými útoky např. v Lockerbie.

"a další.Stačí." Nestačí, jaké další?

"A co tak bobardování jugoslávie bez mandátu OSN?"
V OSN byly proti rezoluci Čína a Rusko, jak jinak. Bombardování nebylo rozhodnutí dobré, ale asi nejlepší ze všech možných (špatných) aby se co nejvíc omezilo probíhající zabíjení a čistky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vidím že i špatné rozhodnutí je pro tebe dobré.Víš co to je samostatná země?Ať má jakékoliv zřízení a vládne tam Kadáfi nebo kdokoli jiný,nemáš nárok ji napadnout.Tak se to stalo i s SSSR,kdy jsme se chtěli vymanit z jeho vlivu,tak tady poslali vojska.Odsuzuji to,jako odsuzují válku v Iráku,válku v afganistánu.Každá mocnost si osvojuje právo podle svých zájmů,v tom není rozdíl mezi USA a Ruskem,nebo britanii a Frantíkama.Pokud chceš oponovat teroristama ,tak je financuje saudská arabie přítel USA.Za vraždu novináře jsou nějaké sankce?Né.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nelze vést smysluplnou diskuzi a míchat tolik věcí dohromady. Každá událost si zaslouží podrobné vysvětlení a postupně je tu probírat není možné. Shodnout se ale můžeme na tom, že NATO zaručuje slabším sousedním státům Ruska relativní bezpečí. Státy, které nejsou v NATO, jako Gruzie nebo Ukrajina, na to nyní tvrdě doplácí. A další na řadě by mohlo být Bělorusko nebo Kazachstán. Možná tyto kroky agrese z ruské strany zapříčiní, že nakonec do NATO vstoupí i Finsko.

A ještě nám řekni, proč sis kvůli tomuto článku založil na CDR účet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravý opak,je třeba přirovnávat události k sobě ,protože mají svou postupnou souvislost.Je najivní si myslet že NATO chce ochraňovat státy co hraničí s Ruskem jen pro tože jsou ji tyhle státy sympatické ?Tak proč nám nepřišli v roce 1968 na pomoc?Celý ten problém jsem napsal v prvním přízpěvku.NATO a hlavně usa potřebují získat převahu nad Ruskem.Znova to tady zdůraznuji ,je třeba si je prostudovat a je v nich vidět ta souvislost.Kapitalistické státy vždy usilovali o bohatství druhých,zase je v tom dějiná souvislost kolonii.Po revoluci ,kdo ovládnul náš průmysl? my nebo němci frantíci a jiní.Není třeba války klasické ale ekonomické.Dnes nám vládne z 70% EU a Rusko je obrovský volný ,hladový trh s velice levnou prac.silou.Po tomhle prahne západní kapital a hládní loutky které jim přihrávají z toho samozřejmě těží i obyvatelstvo ,které má potom větší životní úroveň.Dějiny se opakují,mění se jen čas a kulisy.A proč jsem si založil účet a proč né.Každý máme jiný pohled,já prožil velkou část života v ČSSR a nesouhlasil jsem s tímto režimem,ale měl i kladné stránky,jako vše není jen černé nebo bílé.Tak vidím i tento režim a EU která másvé klsdy i zápory.Proto se dívám na svět s otevřenýma očima a propaganda mne moc neovlivní.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíš tu o NATO a EU ve třetí osobě, jako by to byly nějaké cizí entity, ale to my jsme EU a NATO a já tu nevidím, že bychom měli takové úmysly které tu prezentuješ (jak bychom také mohli, když naše politické špičky pracují pro Rusko, proti zájmům ČR, EU a našich spojenců z NATO), naopak co vidím je soustavné působení Ruska a to bez jakékoliv příčiny z naší strany, na destabilizaci ČR a rozbití EU a to jak soustavnou podporou nacionalistů v ČR a ostatních zemích EU, podporou lživé propagandy a zasírání mediálního prostoru nesmysly, agresivním působením zpravodajských služeb, včetně páchání zločinů na území EU (viz např. vraždy bývalých ruských agentů), korumpováním politiků, dokonce přímou účastí ruských agentů na podněcování nepokojů v zemích EU (viz aktuálně prokázané působení Rusů při nepokojích, tzv. žlutých vest ve Francii), ovlivňováním voleb a referend dezinformacemi a podporou antisystémových politických sil atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pane nebudu s váma diskutovat,jste totálně pod působením propagandy našich medii.Já zažil komunistickou propagandu tak vím o čem mluvím.Neříkám že rusové tady nemají své lidi,to snad ví každý kluk,co je polita politikou tak se to děje,ale aby staňura řekl před milionem diváků na ČT1 ,že usa tady nemají špiony ,protože jsme spojenci,tak to je totalní důvěra ve hladového lva u kterého si řeknete určitě mne nesežere já jsem jeho fanda.Tak a věřit že rusové ovlivňovali volby a žluté vesty ,může říct je člověk typu staňury a jeho lva.Prostě nemám slov na lidi co media zblbnou totálně .Doporučím vám zapnout svůj mozek a dát si dohromady souvislosti.Pokud jste ale člověk který nežil v socialismu a nezažil 1968 tak se nedivím a to vás omlouvá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rok 1968 jsem opravdu nezažil, ale měl jsem možnost zcestovat pár zemí. Ze svých zkušeností ti mohu říct, že obávat se USA je opravdu hloupost. Američanům jsme naprosto ukradení jako velká část Evropy (nějakou dobu bydlím v Dallasu, takže vím o čem mluvím). Ruska bych se obával daleko více. Velká část ruské populace, nostalgicky vzpomíná na SSSR a považují rozpad východního bloku za tragédii. Nacionalismus v ruské populace je velice silný a to včetně mladších generací a vzdělanějších lidí. Rádi by měli zpět svůj východní blok. Ještě že na to ekonomicky nemají. Naposledy jsem byl v Rusku letos na jaře, takže mé zkušenosti jsou celkem čerstvé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

My se nemusíme obávat USA jako agresora,ale jako stratága ,který posouvá hranice možného konfliktu do východní evropy.Rusko v době 1968 se samozřejmě obávalo ztráty svého strategického satelitu a nástupního území pro pozemní válku.Tak stejně uvažuje dnes NATO.Škoda že západní evropa a ostatní země neuvažují o sjednocené armádě ,ale evropské.Německo velmi dobře chápe,že rakety namířené NATEM na Rusko vyvolají opak Rusko namíří rakety na evropu.Co je nejhorší ,že nato má zájem odstranit poslední nárazníkový stát ukrajinu a přiblížit se k rusko,což rusko nemíní dovolit a proto je tady důsledek KRYM A DOMBAS.a co USA,pořád jsou daleko od případného střetu.Omlouvám se za chyby.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

My jsme NATO. Do tohoto spolku vstupuje každý stát dobrovolně. Hlavním důvodem u řady států je rozpínavost Ruska. Snad naše evropská armáda spojená pod hlavičkou NATO udrží mír. Bohužel Ukrajina a Gruzie takové štěstí neměly. Věřím, že se nakonec podaří vyhnat ruské vojáky na dovolené zpět do Ruska.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když tady píšete o rozpínavosti, dejte si studenou sprchu, pak pořádnou facku zleva i zprava, abyste se vzpamatoval. Počet zahraničních vojenských základen USA je cca 50x vyšší než kolik jich má Rusko.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

USA už od první světové války hraje roli stabilizujícího prvku. Nyní můžeme USA považovat za světového četníka hájícího demokracii. Kdyby tohoto četníka dělalo Rusko nebo Čína, svět by byl mnohem horší místo k žití. Aby mohly být síly USA potažmo NATO nasazeny, kde je potřeba, je nutné mít základny v různých částech světa.

Ona by ani taková ruská základna na Krymu nikomu nevadila, kdyby jí ovšem Putin nepoužil jako předmostí k obsazení celého Krymu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vy teda hulíte dobrej matroš :) Kdo teda rozes*al celý blízký východ? Santa Klaus?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všichni a nikdo. I Československo před rokem 1989 na tom má podíl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Chcete říct, že Československo před rokem 1989 má podíl na tom, že v roce 2003 USA napadly Irák pod záminkou, že Irák má zbraně hromadnéno ničení, i přestože inspektoři OSN dohlédli na to, že všechny byly zničeny ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na blízkém východě nebyl nikdy pořádek. Československo tomu též přispělo dodávkami zbraní a podporu teroristů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O tom, že by Československo dodávalo zbraně teroristům nic nevím, trochu se o tom rozepište, pokud to není jenom takový kec.

Do roku 2003 na blízkém východě žádné váky nebyly - jediný konflikt v té době byl Izrael vs Palestina, ale to je takový evergreen dnešní doby.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Od konce WWII byl blízký východ sud s prachem. Bylo to místo, kde se východní/západní blok přetahovali v "zastoupení". Podobně jako Vietnam a Korea. Když už zmiňujete Izrael tak Arabsko-Izraelské války neexistovali? Irácko-Iránská válka nebyla? Nebyla válka v Perském zálivu? Všechny tyto války se odehrály do roku 2003. Jak klidné místo ten blízky východ byl dokud tam nepřišli Američani.

Československo významně podporovalo OOP jak finančně tak materiálně (např. Semtex). Cestující letu Let Pan Am 103 už vyprávět nemohou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych řekl, že Blízký východ je díky náboženství sud s prachem posledních 2000 let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fackuj sám sebe kolego, za šíření nepřátelské propagandy. USA má základny po světě kvůli historickým událostem, které si jejich rozmístění vyžádaly, např. druhá světová válka. A třeba za základny našeho spojence tady v Evropě buďme rádi, protože jinak bych dnes svoji odpověď psal v azbuce a pak by mě lidé jako ty utýrali v nějakém gulagu. Naopak tvůj milovaný Putin se roztahuje po světě hlavně prostřednictvím základen ve spřátelených totalitních státech, ale hlavně pomocí zločineckých skupin jako jsou ty Vagnerovi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se na toto téma dívám pragmaticky, proto jsem rád, že jsme v NATO. Možná jste můj příspěvek špatně pochopil proti cca 1000 americkým základnám po celém světě, tj. v průměru 5 základen v každém státě na zeměkouli, nic nenamítám. Nelíbí se mi ale, když někdo prachsprostě lže a překrucuje skutečnost, tak jako to běžně dělá giff ve zdejších diskusích.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kde prachsprostě lžu a překrucuji? Navíc se taky musíš podívat na co reaguji. Občas to jsou výpotky nemocné mysli zaslepené rudou propagandou. Na některý experty fakt nejde reagovat normálně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba hned teď s tím demagogickým nálepkováním "rudou propagandou"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podívej na příspěvky uživatelů "slovan" a "eXponencial" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi buran a vůl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jako bývalý politruk, který se tu registroval před pár dny jen kvůli tomuto článku, nemáš komu co nadávat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba je to elf a přišel kvůli trollům jako jsi ty....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se registroval, jako první napsal hlavní příspěvek aniž by na někoho reagoval a rozloučil se příspěvkem "Ty jsi buran a vůl.", tak to asi těžko bude nějaký elf :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v Rusku se chřestí zbraněmi jenom z jediného důvodu. Vedení země se snaží odvracet pozornost od tristní ekonomické situace. Musí si ta vymyslet vnějšího nepřítele. Většina obyvatel za poslední tři roky neuvěřitelně zchudla. Nejvíce na to asi doplatila střední třída. Putin má jedinou šanci jak se udržet u moci a to ukazovat na viníka za hranicemi a chřestit zbraněmi.

Citát bývalého kolegy z práce hezky vystihující ruskou mentalitu: "Rusové budou jíst i trávu, pokud budou věřit, že Rusko je velmoc.". Což s HDP jako má Itálie opravdu nejsou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tu bolševickou propagandu jsi zažil, nebo vyučoval? Podle těch blábolů co tu píšeš jsi ji spíš šířil už tenkrát a teď pro svoje staré pány znovu pracuješ, nebo jsi nikdy nepřestal.

Rusové během protestů žlutých vest ve Francii jsou nezpochybnitelný fakt, důkazů je spousta a žádný Putinův trol to neobkecá, stejně tak působení Rusů na volby v USA a EU, během referenda o Brexitu a v neposlední řadě na volby zde v ČR, ať už finančním sponzoringem Zemana přes SPO nebo Okamury, nebo působením své propagandy.

A když už ryješ do ČT, tak já k ní mám jedninou výtku a to je ta jejich hyperkorektnost, kdy by snad byli schopni si do diskuze s vězněm z koncentráku pozvat jeho bachaře, ale jinak jsem hrdý na vynikající veřejnoprávní službu České televize a moji přátelé ze zahraničí, např. z Polska nám ji jen tiše závidí, protože u nich jsou veřejnoprávní média jen hlásnou troubou PiS a takové Maďarsko, kde prakticky všechna významná média v podstatě vlastní ten zkorumpovaný nácek Orbán by mohlo také vyprávět. Ale to ty z putinovského Ruska dobře znáš, že? Každopádně dokud putinovi trolové nadávají na ČT, tak vím, že ČT dělá svoji práci dobře a jsem spokojen a čím hlasitěji kvičí, tím je to lepší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi buran a vůl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jako bývalý politruk, který se tu registroval před pár dny jen kvůli tomuto článku, nemáš komu co nadávat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To odstoupeni je dost precenovana vec, i ta smlouva samozrejme. Jde jen o malickost, takove PR toho ze se mocnosti dohodli, skutecnost je jina samozrejme.
Je dobre si uvedomit kolik tech raket bylo za studene valky, rusko melo cca 50 000 jadernych zbrani vseho druhy ! Z vetsi casti to byly prave mensi hlavice ktere by se pouzivali na raketach kratkeho doletu. USA na tom bylo podobne, v tom zavode se navzajem trumfovali a pak nekomu chytremu v USA doslo ze paradoxne na tom budou lepe kdyz jich budou mit mene :) Zastavilo se to tam, rusko jelo dal az do tech 50 tisic +/-
Jde totiz o to ze o kazdou hlavici, raketu je treba se starat, udrzba tech zbrani byla priserne draha, placeni zodpovedneho personalu atd atd.. a to jsou jeste oficialni cisla - skutecne pocty se nikdy nedovime. Ale ted se tu bavime o jednotkach tisic. Jde zase jen o PR pro lidi. Skutecna hrozba tu stale je a je uplne fuk jestli je ta smlouva uzavrena nebo vypovezena a jestli tam je cina iran atd nebo ne.

Je to srandovni jako se severni koreou, znicime jednu nebo dve zastarale tovarny aby byl svet spokojeny a mezitim uz mame v provozu jine modernejsi a vykonejsi provozy. Stejne jako s raketama, stare je treba likvidovat a vyrabet nove efektivnejsi preci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

treba zbrojit, nech akcionari americkych zbrojarskych firiem si namastia kapsy. ze si to tu my mozno odskaceme ako prvi az tak nevadi.
dakujem pekne za takych spojencov

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí jsme v NATO, takže si díky našim spojencům na nás Rusko nedovolí zaútočit :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už se nidívej va americké filmy a raději tady už na nic neodpovídej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ruští pošahanci se musí usměrňovat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všichni váleční štváči se musejí usměrňovat.Je třeba se podívat na válečné agrese Ruska a USA.Vyjde ti jednoznačně že je to USA

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Váleční štváči", taková terminologie se používala za komunismu, ale někomu to zůstalo do dneška :) A Rusko poměrně aktivně bojuje a udržuje jedinou válku na území Evropy, Rusko totiž válčí s Ukrajinou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Název není důležitý,tak místo váleční štváči použijem vojenské provokace

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vojenskou provokací bych nazval posílání vojáků ve služebních tancích na dovolenou na území Ukrajiny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč Vás to tak žere? Vždyť všechny velmoci, které se schopnou armádou dělají to samé. Historii první půlky 20 století moc neznám, ale určitě byste tam našel spoustu příkladů o dovolenkování německych, francouzských vojáků v Africe. Z nedávné doby je tu řada příkladů, kdy USA terorizují své sousedy. Po odsuzujícím rozsudku mezinárodního soudního tribunálu - ICJ - se k tomu vyjádřili tak, že jim do toho nemá co kdo kecat - proto nezaplatili válečné reparace Nikaragui, ke kterým byli odsouzeni a také přestali uznávat ICJ.

Myslím, že se k tomu vyjádřil i Donald Rumsfeld: Pokud se zájmy státu nepodaří vyjednat diplomaticky, nastoupí armáda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeme tu probírat celou historii lidstva a všechny konflikty z minulosti. Nyní, v přítomnosti, právě teď v těchto chvílích zuří na Evropském kontinentu válka mezi Ruskem a Ukrajinou. Rusko dělá jako, že nic, ruští vojáci sestřelují civilní letadla systémem BUK, východ Ukrajiny se vylidňuje, lidé tam trpí. Ukrajina není tak daleko, není tomu dávno, kdy byla sousedem Československa, mimo jiné také ne až tak dávno, obsazeného ruskou okupační armádou. Vadí mi, když se na Evropském kontinentu děje takovéto bezpráví. Až zde bude klid, můžeme se bavit jak zachráníme okolní svět...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

""Váleční štváči", taková terminologie se používala za komunismu,"
jj teď se takovým lidem říká trollové a používají termíny jako rusofil atd...
Mimochodem pokud by rusko skutečně válčilo s ukrainou, dávno by žádná ukraina neexistovala..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je pro tebe důkaz války? Stačí fotky ruských vojáků a ruského vojenského vybavení na východní Ukrajině?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ukraina by proti rusku se svou armádou která po mobilizaci měla snad míň lidí než před ní nemělo šanci vydržet ani den.. Ruské vybavení používají všechny postsovětské republiky... Ostatně i od nás tam byli zblblí dobrovolníci tak se zeptej jich kolik tam bylo skutečných ruských jednotek...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na východní Ukrajině se pohybují jednotky s vybavením, které se jinde než u ruské armády nevyskytuje. Rusko balancuje na hranici aby získalo co možná nejvíce území Ukrajiny a aby Ukrajině nezačaly vojensky pomáhat západní státy. Par důkazů o přítomnosti ruských vojáků lze vyčíst i na wikipedii https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusk%C3%A1_vojensk%C3%A1_intervence_na_Ukr...(2014%E2%80%93sou%C4%8Dasnost)#Zapojen%C3%AD_do_boj%C5%AF_na_v%C3%BDchod%C4%9B_Ukrajiny

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně jezděj tam asi armaty ne?
A i v tom článku na wiki se píše o ruských dobrovolnících, nikoli pravidelné armádě.
Navíc počty jsou vycucané z prstu "11 tisíc Rusů na východě Ukrajiny (dle ukrajinských zdrojů)," tj asi tak stejně věrohodné jako podobná tvrzení z moskvy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady máš jiný poměrně obsáhlý článek https://www.armadninoviny.cz/dukazy-ruske-vojenske-intervence-na-ukrajin...

Důkazů o přítomnosti ruských vojenských sil na území Ukrajiny je už tolik, že se to už ani Rusko nesnaží popírat. A nejsou to žádní dobrovolníci. Počkej až je Putin zase začne vyznamenávat, to snad uvěříš :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Důkazy nějaké techniky nejsou důkazem o "vojenské intervenci" to by museli v afghánistánu intervenovat američané v 80 letech když dodali teroristům zbraně a ještě je vycvičili.
Navíc ten článek si sám odporuje, kdy na začátku uvádí ruské t64 a v další části pak "Ruská armáda (RA) využívá ve své výzbroji několik typů tanků, zejména však z rodiny T-72.Tanky typu T-64 ze své výzbroje vyřadila"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase manipulace s fakty? Doplnil bych citát který jsi úmyslně neuvedl celý: "Ruská armáda (RA) využívá ve své výzbroji několik typů tanků, zejména však z rodiny T-72. Tanky typu T-64 ze své výzbroje vyřadila, asi 2000 jich zůstává v armádních skladech."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano "v armádních skladech" tj. NEPOUŽÍVÁ JE omg... pak kdo tu manipuluje s fakty.
On je dost rozdíl jestli od někoho získám zbraně nebo i výcvik a nebo jestli někam pošlu vlastní jednotky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak dokážeš, že je nepoužívá? Máš nějaký zdroj těchto informací nebo si to jen myslíš, protože se ti to hodí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

čet si ten dokument vůbec, je to vněm přímo uvedeno v těch "armádních novinách". Byly vyřazeny je to prostě zastaralý model.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vhodné to vozidla pro půjčování dovolenkářům.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak,dávám vám zapravdu.Ono si spoustu pisatelů myslí že jde o udržení "demokracie" dal jsem ji schválně do úvozovek,protože za tohle to slovo se dá schovat ledacos.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mají v Rusku demokracii?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci strašit, ale většina víme, že už jednou v Rusku neklid a nepokoje byly. A co z toho vzešlo. Pokud někdo takto uvažuje, tak se z historie nepoučil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a kde nebyly.Pokud máte na mysli ruskou revoluci?Mohl bych připomenout válku severu proti jihu,nebo také napadení Mexika.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě tam bijí černochy!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidím že jsi mimo,stáhni si nějaké animované pohádky a tam piš své recenze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jako měla být nějaká urážka? :) Já jen upozornil, že v diskuzi používáš klasické odvádění pozornosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To není odvádění pozornosti,vždy platí ,že vše souvisí se vším a aby vnikla dnešní situace ohledně zbrojení,muselo tomu také něco předcházet a to bylo to co popisuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V celém vesmíru vše souvisí se vším.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

že se tímhle placeným provokaterem giff vubec zabývate je to jen trol co ja placný za provokace ! a navíc totálně hloupy !
ono ti bude jedno až na "hlavu " přiletí atomovka ! jestli je Ruska nebo USA nebo koho ! nezbyde po tobě ani smard ! takže hloupe kecy o tam jak je rusko špatné nebo jak usa provokuji jsou zcela zbytečné , kdyby zastanci usa tady v čr mněly více rozumu než bahno , tak by jim došlo proč usa se tak roztahuje po evropě pod zaminkou nato ! protože si z evropy chtěji udělat valčíště ! proč valčít doma když mužou tady že jo :) a zase pišu je uplně jedno kdo jak nebo proč začne jakýkoliv válečný konflikt ! pokud se bude o celosvětový konflikt bude to fakt jedno ! pokud se jen přiblbla EU nechá zatahnotu do valečného konfliktu tak to stejně odserou jen običejní lidé ! jak vžydcky v každé valce ! ale to milovníkum USA nejde vysvětlit ! jen mně zajimá co tydy ještě dělaji ? když podle jejich zcestných nazoru je to tady plny kreml agentu ! proč už davno neemigrovaly do USA ? kdy je to tady tak hrozně špatné !

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt síla :) Kde tě vyhrabali?

Pár atomovek nevadí, alespoň se trochu opálíme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dík za informaci,je to opravdu trotl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Trotlové jsou poskoci Ruska, kteří neumí napsat gramaticky správně jedinou větu. Nebo ti, kteří si kvůli tomuto článku zakládají nové účty na CDR aby mohli dál rozšiřovat ruskou propagandu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak čtu vaše příspěvky, musím říct, že ste taky pořádnej trotl a poskok USA. Komunistický režim se na vás pořádně podepsal, zahořknul jste vůči Rusku, naopak vše co dělá NATO je správně, i kdyby při tom chcíplo milión lidí.

NATO je v současné době nějsilnější vojenské uskupeni, takže jsme na té "správné" straně. Nezapomínejte ale, že i v historíí je řada případů, kdy nás naši spojenci potopili.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NATO je hlavně obranný spolek. Vůči Rusku jsem zahořknul nejen kvůli komunismu, ale hlavně kvůli vývoji v poslední době, kdy se z tamní, pravda poněkud divoké, demokracie stal režimu jednoho muže. Mnoho amerických novinářů kritizuje Trumpa, ale kolik ruských novinářů si toto dovolí k Putinovi? Ti, co si to dovolili, už nejsou mezi námi. Němcov byl zabit pod zdmi Kremlu a Putin má ještě odvahu v TV prohlásit, že osobně dohlédne na pečlivé vyšetření.

Navalnyj po tom co rozkryl záhadné bohatství Medveděva se střídavě nachází ve vazbě a na svobodě.

Při čem, co dělá NATO, chcíplo milión lidí? Jak víš, že bych to nekritizoval?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono by bylo přesnější napsat ne NATO jako takové ale někteří členové NATO, konkrétně USA občas francie atd. Ten počet obětí v IRÁKU Libii a dalších zemích po válce byl vyčíslen (například touto organizacáí http://www.ippnw.org/) na více než milion lidí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé jsem se neptal tebe, za druhé členství v NATO nezakazuje jeho členům provádět samostatné operace, za třetí jsi neuvedl žádný odkaz na zdroj o miliónu mrtvých (úvodní stránka není zdroj), za čtvrté mnoho mrtvých je kvůli násilí mezi znepřátelenými skupinami v této oblasti (např. kolik mrtvých mělo za následek vyhlášení bezletové zóny nad Libyí? - naopak, takové opatření mnoho životů zachránilo).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kolik mrtvých mělo za následek vyhlášení bezletové zóny nad Libyí? - naopak, takové opatření mnoho životů zachránilo"

Tobě už vážně hrabe...
ad irak co jiný zdroj když už nechceš brát zprávu od odkázané organiizace.
https://www.armadninoviny.cz/dan-za-valku-v-iraku-500-000-mrtvych.html
a lybie hned na konci bojů:
"October 12 40,000 Black Libyans tortured, lynched, and displaced by rebels in Taworgha" : Wikipedia
Mydlí se tam díky "bezletové zóně" dodnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A budou se tam možná mydlit i za sto let. A to všechno kvůli té bezletové zóně... A v Iráku taky tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nelži.
Dokud tam nepodpořili "opozici" a následně vojensky nenapadli reguerní armádu, byla lybie na zcela jiné úrovni. V té zemi se měli nejlépe snad z celé severní afriky... ten diktátor je tam držel na uzdě celá desetiletí.

"By the end of Gaddafi's 42-year rule, Libya's population had a per capita income of $14,000, though a third was estimated to still live below the poverty line.[65] A broadly secular society was imposed.[66] Child marriage was banned, and women enjoyed equality of equal pay for equal work, equal rights in divorce and access to higher education rose from 8% in 1966 to 43% in 1996, equal to that of men.[67] Homelessness was insignificant, and illiteracy had been largely eliminated, with literacy rates estimated at 88%, and average life expectancy rose from 51/54 in 1969 to 74/77" :wiki

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kaddáfí byl terorista. Svou zemi spravoval na africké poměry celkem dobře. Podle všeho nebyl příliš inteligentní, takže je otázkou, jestli to spíš nebyla zásluha nějakého jeho ministra, ale toto mu budiž přičteno k dobru. Smetlo ho až Arabské jaro a nespokojenost MÍSTNÍCH obyvatel, které nemohl díky bezletové zóně potírat tak dobře, jak by potřeboval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně nepokoje místních, vybavených nejspíš "místními zbraněmi" a bombardovaných "místními" letadly...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli se AK-47 dá považovat za místní Libyjskou zbraň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jim je zajistí "prodemokratické" země tak učtitě že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že furt žijete v době dávno minulé a vůbec jste nepostřehl, že za posledních 30 let se toho hodně změnilo. Od té doby se NATO snaží nějakého nepřítele najít, ale pořád jim to nějak nejde. Jednou je to Irán, pak Severní Korea, pak zase islámští fundamentalisté ... Co by NATO mělo dělat v první řadě je ochrana vnějších evropských hranic, na to ale kašlou, jaký smysl tedy NATO má?

Na každou špatnost, kterou o Putinovi napíšete, není problém najít něco podobného z druhé strany, zkuste zadat do googlu cia targetted killings . Smyslem toho co píšu není ale poměřování kdo je horší nebo lepší, naopak se Vám snažím vysvětlit, že všechny světové mocnosti se chovají z valné části stejně, při prosazování svých zájmů jsou ochotni jít přes mrtvoly.

PS: Zkuste si posčítat oběti z Iráku, Lybie a Sýrie, myslím, že to dá přes milión.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jaký smysl tedy NATO má?"
NATO má smysl pro státy sousedící s Ruskem. Stačí se podívat na Ukrajinu.

"Na každou špatnost, kterou o Putinovi napíšete, není problém najít něco podobného z druhé strany"
To však Putina nijak neomlouvá.

Počítání je poměrně zdlouhavé a je otázka, jestli oběti (mrtví) jsou zapříčiněny vojenským zásahem nebo sektářským násilím nebo jen přirozenou bídou a nedostatkem potravin. A každý snad ví, že důkaz pro tvrzení má vždy poskytnout ten, který ho uvádí. Nikoliv oponent.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlad, bída i sektářské násilí jsou důsledky vojenského zásahu, takže jejich oběti můžete také s klidným svědomím započitat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlad, bída i sektářské násilí jsou důsledky toho, že Eva podala jablko Adamovi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už je to tady zase, když vám dojdou argumenty, začnete zevšeobecňovat a mlžit. Nic to ale nemění na tom, že Saddam, Kaddafi, Assad byli, případně jsou sice diktátoři, ale lidem zajistili slušnou životní úroveň a bezpečí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemlžím, záměrně uvádím absurdní argument, který je ale v podstatě stejně relevantní jako "Hlad, bída i sektářské násilí jsou důsledky vojenského zásahu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to je vaše další strategie, když se vám něco nehodí, nasadíte klapky na uši a oči na děláte, že nevidíte a neslyšíte. Podle některých příspěvku to vypadá, že nemáte do důchodu daleko, podle jiných zase že ste ještě nedokončil základní školu :(

Všichni diktátoři na blízkém východě investovali část příjmů z ropy do životní úrovně obyvatel. V podstatě to samé se děje i děje i v Evropě, i když trochu jiným způsobem. Vláda u nás dotuje zemědělce, vytváří zásoby potravin, tak aby mohla kompenzovat případnou neúrodu. Teď si zkuste představit, jak to bude vypadat po válce. Ani takové základní věci jako pitná voda a chleba nebudou samozřejmostí.

Vím že je to házení hrachu na zeď, ale stejně mi to nedá ...

https://www.thenation.com/article/how-saddam-husseins-execution-contribu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nestraš válkou. Žádná tu díky NATO nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aneb trotlík když mu dojde fantazie ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo sledoval trochu konflikt v Sýrii, ze které si Rusko udělalo střelnicecký polygon, mohl si všimnout jak se chlubí zásahy cílů raketami odpalovanými z lodí ve vzdálenosti 1500km. Tj. mezi 500 a 5500 km. Takže Rusko tyto rakety má, jsou ve výzbroji a otestované v operačním nasazení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš. Ta smluva počítala jen rakety na zemi ty na moři se do ní nezapočítávaly. To platilo pro obě strany jak CCCP tak USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze jako na hovínkách.cz, stejně kvalitní jako článek samotný. USA že se umí postarat o potřeby svých obyvatel? USA se nejsou schopni postarat ani o své veterány z konfliktů poslední doby, kteří povětšinou jako individua neschopná najít uplatnění v civilním životě končí jako bezďáci na ulici.

https://www.youtube.com/watch?v=P6g3LxofaZ0&app=desktop

NATO to je IMHO banda loserů, kteří si nejsou od roku 2001 schopni poradit s ručníkařema v Afghánu, co by chtěli potom předvést proti Ruské armádě?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak by sisi chtěl poradit s bandou kmenů zalezlých v horách ty? Shodit tam atomovku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jejda tady je to sam USpatolizal :) a kolik se jich vyrojilo :))))) hele když vam to tady tak vadí tak šup do usa a už se nevracejte :) a to samé plati i pro "rusofily" šup do ruska a už se nevracejte :)
čr je zemi patolizalu až je mi zo toho na blití ! 40 let jsme lezly do zadku rusum a po roce 1989 zase lezem do zadku USA ! už by bylo na čase aby lidi v čr přestaly provozovat anální sport lezectvi ! a začaly branit svoje zajmy !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.