CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Projekt Sleipner: Aneb zachycování uhlíku jako klíč k řešení klimatické krize

No jako hezké, ale není lepší místo toho vysadit nové stromy, lesy a udržovat existující pralesy?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že je,👍 jenže na tom se nedá tak napakovat...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ty heretik! lesy treba vykántriť a na ich miesto nasáčkovať lesy veterných turbín a polia fotovoltaiky! to je ten správny prístup k "záchrane" planéty! a všetkých popieračov klimatickej katastrofy na výstrahu pochybujúcim a váhajúcim exemplárne popraviť!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stromy mají podprůměrnou odrazivos světla a způsobují oteplování.
A proč dnes netačí na regulaci CO2 stromy?
Protože největší důvod nadprodukce CO2 je přemnožený lidský druh, který se chce dostat na životní úroveň Evropanů.
Na to neexistuje humání řešení a proto jsou třeba zcela nové technologické postupy.
Teď jsem někde zahlídnul, že nějaké měděné nanostruktury katalizují CO2 na metan, což by mohlo vytvářet uzavřený cyklus a nebyla by potřeba těžba dalších uhlovodíků.
Před sto lety se přišlo na to, jak získávat dusík z atmosféry na výrobu hnojiv a to byl základ zemědělské revoluce, tak proč dnes nevymyslet něco podobného?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš: "Protože největší důvod nadprodukce CO2 je přemnožený lidský druh"
Myslím, že by bylo fajn nehledat způsob, jak můžeme zajistit, aby se přemnožený člověk mohl dále množit, ale jak zajistit, aby se přemnožený člověk trochu zredukoval. Tím neříkám postřílet, tím říkám, že ti co mají 10 dětí (např. Afrika, Indie a jiní), aby měli max. jendo nebo dvě. Tím by se to mohlo vyřešit a stačily by pak stromy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se podíváte na mapu ČR, tak zjistíte, že plochu zabírají pole, lesy, města, vodní plochy, infrastruktura (silnice atd.). Například v Polabí je logicky les jen tam kde je rokle nebo kopec(upravit na pole moc drahé), jinde jsou pole.

Kde konkrétně chcete nové lesy sázet v měřítku které by mělo význam? Neprudím, ale normálně se ptám, protože já to nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co nerušit ty ještě existující lesy? Obzvlášť Brazílie je v tom přeborník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2022 dosáhly celosvětové emise CO2 rekordních 35,8 miliard tun....
Ročně takto ukládá přibližně 1 milion metrických tun CO2, čímž významně přispívá k omezení emisí skleníkových plynů do atmosféry....
Tedy významných 0,0028%.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mne to trklo, byl jste rychlejší. Ještě zapomněli říct, kolik to potřebuje energie a kde ji berou a jaká je uhíková stopa celého tohoto řetězce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, ale hlavně aby byla ta globální podpora těchto projektů a všechny země světa se snažili o dekarbonizace.
My tady máme projekty na ukládání CO², minimalizujeme produkci CO² někdy i do neutrálních hodnot, plastová víčka máme na pevno na hrdlu láhve,
Ale k čemu to všechno když jsou země zpravidla východní Asie, Afrika a J.Amerika kde se odpadkový koš vyhazuje z okna přímo na ulici nebo přes palubu lodě do mořea podobně se neekologická výrob přesouvá taky do těchto zemí. Paradoxně pak máme dokonce záporné hodnoty uhlíkové produkce.

Takže když to shrnu, my už víme jak se chovat,
a ta osvěta o ekologii by se měla šířit právě v těchto "špinavých" zemích .
Oni to tam neřeší a my to pak musíme dohánět za ně, stejně tak je to s tím odpadem, mělo by se začít v těch zemích 3.světa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No super takže oni ničí cenný zdroj energie, zemní plyn, spotřebovávají na to další energii a zdroje a ještě se tím chlubí a mají dojem že je to eko...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Atmosféra obsahuje 0,04% CO2, z toho množstva sa človek podieľa 4%, pri 0,02% zanikne život. Tak neviem čo to tu riešia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prachy a dotace se řeší, podívej se jak se např. daní vaping který pomáhá skoncovat s cigárama. U nás za tři roky bude stát litr glicerinu a propylenglykolu necelých 13000. Na zdraví a CO2 sere bílej tesák, tedy alespoň u nás.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.