CDR.cz - Vybráno z IT

První notebook s ohebným displejem od Lenovo jde do prodeje

Společnost Lenovo se rozhodla uvést do prodeje historicky první skládací notebook Lenovo ThinkPad X1 Fold. Největším oříškem prozatím spočívá v responsivitě operačního systému.

Zdroj: The Verge

Na loňském CESu byl představen první ohebný notebook Lenovo ThinkPad X1 Fold. Nyní se již chystá do ostrého prodeje a případné zájemce by měl stát v přepočtu zhruba 70 tisíc korun. Disponuje ohebným 13,3" OLED panelem s rozlišením 2048x1536px. Pokud zařízení přehneme, abychom druhou polovinu použili jako klávesnici, dostaneme rozlišení 1536x1024px.

Obě půlky displeje pak na sebe z důvodu ohybu nedoléhají tak, jak je tomu u klasických notebooků. Lenovo však začalo prodávat i doplněk v podobě ultra tenké klávesnice, která se vejde právě přesně do této mezery. Uvnitř mu bije srdce v podobě procesoru Core Intel Hybrid Technology a podle parametrů má vydržet až 11 hodin plného provozu.

Na boční straně pak nechybí ani konektory USB-C Gen1, USB-C Gen2 a slot na SIM kartu, protože Lenovo ThinkPad X1 Fold má kromě standardní Wi-Fi také modem LTE. Konečný dojem a efektivita pak hodně bude záviset na operačním systému. V tomto případě se bude jednat o Windows pravděpodobně doplněný o nadstavbu ze strany Lenova, aby byl dokonale responzivní. 

Tagy: 

Diskuse ke článku První notebook s ohebným displejem od Lenovo jde do prodeje

Středa, 30 Září 2020 - 10:05 | roob | sprostost roka. A nechapem preco tomu vsetci...
Středa, 30 Září 2020 - 09:12 | xmarek | Moc pěkné. Dnes jsem se díval, že můžu: http://...

Zobrazit diskusi