CDR.cz - Vybráno z IT

Pryč s obyčejnou klávesnicí, netradiční konstrukce vám ulehčí práci

Keyboards Model 01 Sonder
Dvě klávesnice přizpůsobitelné svým tvarem nebo nastavením kláves přináší individuální způsob, jak vylepšit a zpohodlnit vaši psaní na klávesnici.

Alternativní tvar periferních zařízení sice není až tak častým jevem, nicméně se najde pár výrobců, kteří se svými produkty chtějí odlišit od dalekosáhlé konkurence. Představme si dva zástupce klávesnic s neobvyklými funkcemi, které se snaží uživatele odlákat od zaběhnutého pracovního stereotypu.

Keyboard Model 01 Shapes

Přizpůsobení tvaru

Prvním produktem je mechanická klávesnice Model 01 od společnosti Keyboardio, jejíž vzhled skutečně nepostrádá kapku originality. Klávesnice je symetricky rozdělena na dvě stejné části s ergonomicky rozmístěnými klávesami. Klávesy jsou podsvíceny LED diodami a znaky na nich jsou vyryty laserem. Základna je vyrobena z javorového dřeva a její sklon si můžete nastavit, případně obě části od sebe úplně oddělit a umožnit tak svému zápěstí vybrat si polohu, jakou potřebuje. Klávesnice se připojuje přes port USB a je kompatibilní se systémy Windows, OS X, Linux, Android a iOS. Její hmotnost je 1,3 kilogramu a rozměry činí 36 x 23 x 2,5 cm.

Keyboard Model 01

Rozvržení kláves

Společnost vsadila na crowdfundingovou kampaň na Kickstarter.com a jak se zdá, udělala velmi dobře. Cílovou částku 120 tisíc dolarů od přispěvatelů vybrala za pár dnů, takže kdo by měl zájem o klávesnici Keyboardio Model 01, může si ji pořídit za 299 dolarů (cca 7500 Kč) s dodáním v dubnu 2016.

Australská společnost Sonder Design je dalším adeptem, který se snaží prosadit svou vizi moderní klávesnice. Nový koncept Sonder dává uživateli volnost v nastavení vlastních hodnot zastupujících každé tlačítko. Klávesnice využívá průhledná plastová tlačítka, pod nimiž je ukryt e-ink displej, jenž mění symboly a znaky v závislosti na jeho nastavení a který zároveň poskytuje praktické podsvícení ve tmě. Variabilita tlačítek je téměř nekonečná, tlačítko může nahradit klávesovou zkratku nebo třeba obrázek z Photoshopu. Skvělá věc, když potřebujete pracovat například s několika různými jazykovými sadami.

Sonder Keyboard

Klávesnici je možné propojit s libovolným zařízením, které podporuje Bluetooth. Nechybí ani klasický konektor USB. Co se týče hmotnosti, váží jen 500 gramů a její rozměry jsou 28 x 13 x 3 cm. Výrobce zahájil předobjednávky na svém webu za zvýhodněnou cenu 199 dolarů (přibližně 5000 korun bez daně).

Zdroje: 

Geek 1, 2

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pryč s obyčejnou klávesnicí, netradiční konstrukce vám ulehčí práci

Pondělí, 22 Červen 2015 - 22:24 | Gath G | "Okoukaný od microsoftích naturalek"?...
Sobota, 20 Červen 2015 - 13:09 | tony | to uz na Kstartu bylo vic jak pred rokem a...
Pátek, 19 Červen 2015 - 18:42 | HKMaly | Pokud bude cena takovahle, tak ma takova...
Pátek, 19 Červen 2015 - 12:28 | DRK | Podobných pokusů s různě "pokřivenou"...
Pátek, 19 Červen 2015 - 09:27 | Zog Zogothowics | Nápad vcelku dobrý okoukaný od microsoftích...

Zobrazit diskusi