CDR.cz - Vybráno z IT

PS3 emulátor RPCS3 získal větší upgrade. Některé hry už běží i v 60 fps

Emulateperex
Emulátor RPCS3, který umožňuje hrát hry určené pro herní konzoli PlayStation 3 i na PC platformě získal další vylepšení. Díky němu jdou např. hrát střílečky ze série Resistance v 60 fps.

Letos už je to deset let od vydání první verze emulátoru RPCS3. Za tu dobu tento emulátor PS3 procházel celkem bouřlivým vývojem a teprve až posledních několik let jsou s výhradami hratelné i některé graficky náročnější hry z PS3 na tomto emulátoru.

Pro lepší představu z 3221 her vyšlých na PS3 je v současnosti plně hratelných 1947, částečně hratelných 1065 (ingame), u 200 her se spustí pouze intro, dále jen 6 her skončí na černé obrazovce a pouze u 3 her dojde k pádu emulátoru. Momentálně dokážou vývojáři RPCS3 vybrat na Patreonu 2792 dolarů měsíčně určených na další vývoj a vylepšování emulátoru.

Před několika dny oficiální youtube kanál RPCS3 zveřejnil video o pokroku emulátoru. Na videu představil různá vylepšení u her ze sérii Ratchet and Clank a Resistance. V tomto videu můžeme vidět, že hra Ratchet and Clank: A Crack in Time získala podporu částicových efektů, jako jsou plameny, kouř nebo výbuchy (předtím se vůbec tyto efekty nezobrazovaly). Totéž nyní platí i u her Ratchet and Clank: All 4 One nebo Ratchet and Clank: Into the Nexus. Exploze se nyní zobrazují i u hry z další série Resistance, konkrétně u třetího dílu. Všechny tyto hry ale nyní mají status ingame, takže je nutno počítat s tím, že rychlost fps bude často kolísat a tyto hry nemusí být hratelné od začátku až do konce.

Na videu pak ještě můžeme vidět, že první a druhý díl série Resistance už získal status playable a jsou tudíž plně hratelné. Dokonce tyto dvě hry získaly patch umožňující hrát v 60 fps. Je jen otázka času, kdy i dříve zmiňované tituly s nynějším statusem ingame přejdou do plně hratelného stavu.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku PS3 emulátor RPCS3 získal větší upgrade. Některé hry už běží i v 60 fps

Žádné komentáře.