CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k PS3 hry nyní i na PS4!

To je cisty odrb - platit "manipulacny" poplatok za hru ktoru som si uz kupil ??

A ako bonus je este "akcia" casovo obmedzena + sa bude tykat iba par hier ??

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nebral bych to takto. Koupí PS4 nepřicházíte o existenci PS3, a dostat PS3 hru na PS4 vám nic nepřinese - možná by se dalo parametricky vylepšit grafiku (stíny, AA, rozlišení, atd) - ale nic velkého. Port by ale byl drahý. U těchto zmíněných her šlo o hry tvořené pro novou platformu, a jsou portnuté zpětně, a ani to nebylo zadarmo pro vývojáře, takže poplatek je celkem logický.
Jinak řečeno, kdo chtěl PS4 hru, počká si na PS4. Kdo si ji chtěl zahrát už na PS3 si ji koupil v PS3 verzi, a může být celkem rád, že za PS4 verzi nemusí platit plnou cenu... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm upgrade ...? To akoze majitel PS3 musi kupit s novou PS4 dalsiu plnu kopiu Batlefieldu aby mohli hrat dvaja v rodine naraz na oboch konzolach ? Bude vlastne fungovat zmiesany multiplayer harcov s PS3, PS4 a XBOX ?
A asi uz vobec nehrozi zeby si mohli zahrat proti sebe konzolisti a POC hraci ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme. Dopředná kompatibilita by byla krásná, ale u čeho jí dneska máte? Je to nová konzole pro nové hry a nové věci, a je hezké, že aspoň něco... Není to ale až tak úplně gesto Sony, viz příspěvek výše.
Kompatibilitu PS4 a PS3 s největší pravděpodobností nebude, stejně tak jako nebude PS4 a PC. Ale už jsme psali, že Microsoft o krossplatformním hraní uvažuje, a XboX One by jej s PC nabídnout mohl (technicky by mohl i PS4, ale to by asi neprošlo), ale problémem jsou ovladače - tedy periferie.
http://diit.cz/clanek/microsoft-hovori-o-cross-platform-hrani-bude

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A kde su tie zakupene prava k pouzivaniu programu? Hmmm v cernocernej tme. Priklad: mam PS 3 s hrami a stroj odide v case ked PS3 uz nebude na trhu. Ostanu mi hry ktore mozem zahodit aj ked mam legalne pravo ich pouzivat. No supeeeer uz letim kupovat PS 3/4 aby som prispel firme na vyplatu. Pri PC hrach je predsa len sanca ze aj 100 rocnu hru rozchodim na novom PC preto tu vydim urcitu zaruku neokradnutia zakaznika o jeho prava. Ale konzole dokazuju, ze zakaznik je okradnuty o svoje prava pravidelne a vobec mu to nevadi.

Takze ochranary softov vysvetlitemi ako to je?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Někdo má také třeba zásoby benzínu Super a už nemá kam je nalít. Na PC už teď třeba na některé hry potřebuješ DosBox. A je to tak se vším. Konzole už jsou prostě staré, a potřebují vyměnit, jinak se nové funkčnosti nedají ani implementovat (třeba v Battlefieldu synchronizace environment efektů mezi klienty).
Další věc je, že bez prodeje nového se žádné další nové vyrábět ani nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak!!! Nemiesajte hmotne a nehmotne dokopy. Jedna vec je vytvorenie nenormalnej zasoby produktu a druha vec je mat pravo na pouzivanie. Prave to ze PC sa da pouzit emulacny soft na starinu tak nieje ukradnute pravo na pouzivanie. Keby PS4 emulovalo PS3 tak by som to povazoval za OK, ale to nejde. Ak je vyvijany tlak na ochranu autorskych prav tak vasim pristupom dehonestujete pravo zakaznika / uzivatela.

Ak by som mal urobit podobenstvo s hmotnymi vecami tak najblizsie je: elektrarne sa rozhodnu do siete pustit 300V 70Hz lebo je to kva kva kva. A ty clovek si kup nove spotrebyce, lebo uprava elektriny u zakaznika je zakonom zakazana.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zadne pravo na pouziti do nekonecna a za vsech okolnosti uzivatel nema.
Staci si precist licencni smlouvu, tech omezen je tam celkem hodne.

A spustit dneska na Windows 8 hru urcenou pro Windows 98 nebo XP je slozitejsi, nez si koupit v bazaru starou konzol.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Co je benzín nebo dvd médium, obojí jsou docela hmotné.
Abych to zbytečně nepsal dlouze: pokud půjde prodej PS4 dobře, tlak na vývoj emulátoru nebude. Ani PC ti nedává záruku, VirtualPC je fičůra, která přišla z profi segmentu. A je to tak, že Sony neprodává staré hry, ale nové hry. Nové hry vznikají proto, aby se prodávaly. Proč by tedy Sony mělo staré hry přiživovat, navíc na úkor technologií nové konzole, která by nutně musela být? Nová architektura je nutnost, aby se snížily vývojové náklady (a hra se nemusela dělat 2x, jen se 2x prodala, resp. 3x), a já si myslím, že zajistit zpětnou kompatibilitu na tomto použitém hardwaru prakticky není možné..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho, to jsou tu zas blížené kecy. Jste se někteří narodili jen pro to, abyste remcali v diskuzích, že?
Koupili jste si hru na PS3? Hrajte ju na PS3. Jestli jste tak blbí, že jste s koupí PS4 okamžitě hodili starou trojku do popelnice, se nedivte, že hry pro trojku nemáte na čem hrát. Sony avizovala dopředu, že kompatibilita 3 vs. 4 nebude. Kompatibilita mezi generacemi konzolí není vaše právo, je to jen bonus navíc, který zrovna dnes není. Nelíbí? Tak jdi za konkurencí, která třeba takový bonus nabídne. A nebo si konzoli vůbec nekupuj a kup si něco jiného..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nehovorilo sa niekedy o tom, ze Sony bude spatnu kompatibilitu riesit formou streamovania? Dufam, ze to nezavrhli. Novu konzolu kupim tu, ktora ako prva poskytne moznost hrat hry z konzol minulej generacie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Internetem se šíří spekulace o tom, že nepřinesou nic nového a jen doženou PC
http://wautip.com/ps3-hry-nyn-i-na-ps4

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem synovi Playstation 4, i nějaké hry jsem k tomu nakoupil, co mi pán k tomu dal, bylo to na inzerát, nevíte kde se dají sehnat nové hry za přiměřené ceny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Ps4 kupuji hry i na počítač z tohoto obchodu https://www.herni-svet.cz/ps4, mají velký výběr jak novinek, tak i starším her, najdete zde téměř každou hru, která existuje, navíc skoro vše skladem a tak je máte rychle doma :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jsem mu vybral první hru co na ni říkáte https://www.herni-svet.cz/call-of-duty-infinite-warfare-ps4 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.