CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Půjde to i bez WhatsAppu: Android začíná automaticky šifrovat zprávy přes RCS

Google, který NSA a spol poskytuje přímo API na čtení zpráv bude něco chránit. Hehe :D Už se cítím v bezpečí!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je snad jasné, že je to proto, aby lidé používali šifrování s přístupem pro NSA, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak je to tedy s těmi požadavky NSA a EU na umožnění přístupu? Touhle to neumožní (když tvrdí že ani google nebude mít přístup)?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem na RCS v podani Google koukal, tak mi vadilo, ze bez stavajici podpory operatora a kdyz nema prostistrana zaple data/WiFi, tak to "samo" nedokaze text po nejake dobe/timeoutu poslat jako SMS nebo aspon vratit aktivni notifikaci, ze zprava nebyla odeslana. Odesilatel si musi vsimnout stavu a rucne odkliknout, ze to ma byt SMS/MMS.

Takze nez to zacne O2/T-mobile podporovat (bez nutnosti mit data), tak je lepsi mit separatni aplikace na SMS a na "chat", protoze clovek vi, kdy bude ktera spolehlive fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U komunikačních aplikací třetích stran jako WhatsApp či Messenger jste navíc svázání tím, že používanou aplikaci musí mít ve svém telefonu nainstalovanou i protistrana.

Pro správné fungování funkce RCS je naopak zapotřebí, aby technologií disponovala obě koncová zařízení.

Prosim, pro nas mene chapave, v cem je teda rozdil?
Kdyz to nebudu mit, tak mi nikdo nic nenapise a je preci uplne jedno, jestli nemam Whatsapp nebo RCS!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil je ze to bude integrovany primo ve zpravach. Nemusi na to oba lide mit dedikovanou aplikaci, jen to musi podporovat operator. Kdyz by to ted operatori zavedli, tak to muzeme zacit vsichni pouzivat aniz bychom si neco museli instalovat.
Tou technologii ted uz Androidy disponuji. Horsi to je s psanim nekomu s iPhonem. Ale v takovym pripade se misto RCS posle SMS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je treba tedy pouzivat googlovskou aplikaci Zpravy? Protoze ne kazdy ji pouziva. Nebo to bude nejaka sluzba na pozadi? Dalsi vec, ze musi mit ten clovek novy telefon, kde je RCS.
Edit: Tak jsem zjistil, ze je opravdu potreba aplikace Google Messages, alternativni aplikace pro SMS to mohou a nemusi umet. Android musi byt minimalne ve verzi 5.0, hlavne tam vsak musi byt Google Messages aktualizovana na posledni verzi.
No a RCS se netyka telefonu s neoficialnim Androidem bez Gapps, pokud to tam vyvojari aktivne nepridaji.

Takze jako dobry pokus od Google, ale jistotu, ze odeslete RCS zpravu a prijde kazdemu majiteli Android telefonu nemate stejne jako asi nikdo nedonuti Apple, aby to pouzival taky. Ve vysledku teda zustanu u Messengeru od Facebooku, kde vim, ze tem lidem, kterym pisu, se ta zprava dostane, protoze Messenger maji taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zprava se posle jako RCS pouze v pripade, pokud RCS obe strany podporuji (aktivovali ji). Bohuzel (viz vyse) tam neni zadna kontrola, ze ma protistrana zaple data/WiFi, ktere to potrebuje (minimalne na O2, protoze O2 to jako operator zatim nepodporuje). Takze si clovek musi pohlidat, jestli byla zprava dorucena/prectena (coz u SMS hlidat tolik nemusi).

PS: Krome Google Messages by to mela podporovat i Samsung appka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Princip slepice vs. vejce. V technologii je tenhle boj, kdy se nová technologie jeví nepoužitelná na stávající infrastruktuře, prakticky se vším. Aktuálně třeba s elektromobily, bitcoinem... Dnes vesele hrajeme online hry, používáme data, procházíme webovky optimalizované pro mobilní rozlišení atd... A zapomínáme, že i tyhle běžné věci někde musely začít a nějak prorazit.
Zatím jsou možnosti omezené a je to kostrbaté. Ale jakmile do toho vstoupí více hráčů, defaultní aplikace v telefonech už k tomu budou přizpůsobené z výroby a lidé začnou odcházet od operátorů, kteří se do RCS nezapojí, tak budeme na SMS/MMS už jen vzpomínat.
Dal bych tomu pár let, drobné krůčky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi RCS zatím připadá spíš jako problém. Mám to zapnuté, kámoš to má zapnuté. Komunikace přes to chodila v pohodě. Kámoš přešel od Vodafone k O2 a teď se tomu nedá věřit vůbec. Některé zprávy mu přijdou jako SMS, protože O2 RCS zatím nepodporuje, a některé mu nepřijdou vůbec, ale já to nijak nepoznám, jestli to došlo, nebo ne.

Stali jsme vedle sebe, poslal jsem mu pár zpráv a něco přišlo, něco ne. U něho vím, že tomu nemám věřit, ale co ostatní příjemci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vinil bych zejména O2 a T-Mobile, že zaspali dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U SMS se dá zapnout informace o doručení, RCS zprávy ji mají defaultně. Jinak souhlasím s tím, že podpora a funkčnost je nyní občas problematická, ale to doufám, že se vyladí. Já to kvituji s povděkem, protože žádné "facebookovské" ksindl app do svého telefonu nechci (stačí, že daty disponuje Google), a nyní mám konečně možnost tuto funkci používat na defaultních aplikacích telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jejich sociální síť (Google+) nezaujala. Jejich způsob komunikace (Google Talk) nezaujal. Takže zakážeme konkurenci a prosadíme to naše, lepší, jednodušší. No a hlavně, SMS je na houby a platili jste za ni, tak proč ty prachy bez jakékoliv garance nedávat přímo nám, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.