CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Putin schválil ruský internet. Půjde o novodobou železnou oponu?

Pochybuju, že by se součástí této šílenosti chtěla stát Ukrajina, jak naznačuje obrázek. Že by Putinovi propagandisti již počítali s další agresí? Obdobně i další státy, spíš než RuNet to vypadá jako SSSR net...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň tam mají Krym pod Ukrajinou :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je prosté, není to článek z ruských zdrojů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A stejně jako dřív se dalo "překročit hranice" mimo státem kontrolovaný přechod, tak i nyní to půjde :-) Jinak, Putin podepsal ... Putin udělal ... Putinovi propagandisti ... jako vážně tu máme politický web ala idnes ?? To snad ne !

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jaksi jste zapomněl dodat (asi jste tu dobu vůbec nezažil?), že při tom "překročit hranice" se po těch, co jí "překračovali", střílelo, posílali se na ně psi a příbuzní, kteří tady zůstali po těch šťastlivcích, co dokázali přejít, byli pod drobnohledem StB. A myslíte si, že pokud v Rusku bude někdo "obcházet" státem kontrolovaný "net", tak mu jenom prstem pohrozí "ty, ty, ty, to se nedělá"? Pokud nevíte, co je to diktatura, tak se k tomu, prosím, raději nevyjadřujte. :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tvrdíte, že je v Rusku diktatura, nevyjadřujte se pokud možno vůbec.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jak nazýváte režim, kde je opozice potlačována, výsledky voleb dopředu známy a vše řídí jeden osvícený vůdce? To, že jsou ve světě diktatury ještě tvrdší, podstatu nemění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie? EU? Vyberte si.

To že každých pár let jsou volby, ještě vůbec nic neznamená, stejně je dopředu známo kdo vyhraje. A to že máme parlament je taky zcela bezvýznamné, protože jeho úloha byla redukována na schvalování toho, co vyplodí evropská komise.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zase lži. Není dopředu známo, kdo vyhraje. Jen možná vám je známo, že to nebude váš favorit :-)
Ten náš parlament je tak bezvýznamným, že klidně může odhlasovat vystoupení z EU a žádná evropská vojska sem nikdo nepošle. Lze snad odhlasovat vystoupení z Ruska? V Grozném by mohli vyprávět....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nestudoval jsem právní systém Ruska, ale vůbec by mně nepřekvapilo, kdyby papírově bylo Rusko stejně demokratické jako průměrný evropský stát. Ovšem realita je, jak píšete, trochu jiná.

Stejné je to s Babišem. O politiku se moc nezajímám, ale přesto si kladu otázky: Jak to ten Babiš dělá, že ho všichni furt volí? A to přesto, že je to prolhanej starej dědek, který klidně unese vlastního syna a zavře ho kdesi na Ukrajině. Má někdo šanci mu konkurovat? Co by se muselo stát, případně změnit, aby mohl u voleb uspět někdo jiný?

Sice lze odhlasovat vystoupení z EU, ale zřejmě pouze za velmi nevýhodných podmínek. Za pár let uvidíme, jestli se najde někdo, kdo by byl schopný sesadit Babiše z trůnu a jak to skutečně dopadne s brexitem. Já jsem v těchto věcech realista, čili myslím si, že to dopadně pěkně blbě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, papírově je to +- demokracie, byť některé zákony jsou už dnes minimálně podezřelé.
Babiš je zdatný demagog, kterému se zatím dobře daří přisvojit si jakýkoliv úspěch a všechny průsery svést na jiné. Ale i on se vyčerpá, stačí jedna malá recese.
Ty nevýhodné podmínky jsou dané prostě tím, že se vystoupí z celní unie s těmi, se kterými nejvíc obchodujeme. Jinak jsou to standardní podmínky WTO. Cokoliv navíc si musí stát vyjednat, což dlouho trvá a musí to být výhodné pro obě strany. To Brity jaksi překvapilo, doteď měli v EU nejvíc výjimek a stále byli nespokojení, po odchodu se dostanou do pozice běžného ne moc významného státu, žádného impéria. To umřelo před 60 lety...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak jestli máte nějaké iluze o demokracii v EU, tak se jich rychle zbavte, protože to fakt není nic jiného, než vaše iluze.

https://voiceofeurope.com/2019/05/anti-democratic-eu-president-junker-re...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém vidím v tom, že on ten Putin je mezi Rusama prostě objektivně oblíbenej. On nepotřebuje falšovat volby, protože má celkem jistotu, že ho Rusové zvolí i ve férově vedených volbách.... Že má macho-styl, který nám připadá trapný a směšný, to je jiná záležitost, my holt nejsme Rusové. A že podporuje ruský imperialismus, to je fakt a pro nás z toho pochopitelně plyne určité riziko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Putin nepotřebuje falšovat volby proto, že si to ohlídá předem. Ohlídá si, aby možní konkurenti nedostali prostor v médiích, a když se zdá, že Navalnyj by mohl být skutečným protivníkem, tak jej k volbám nepustí.

A pokud je občas třeba volby zfalšovat, tak se zfalšují - jako třeba když po krvavých masakrech v Čečensku dostal Putin v Grozném přes 100% hlasů, nebo když pro připojení k Rusku bylo v krymském referendu 97% voličů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žil a zažil, jenže ta hysterie která se tady dnes vytváří kolem všeho co bylo před 89 je neskutečně demagogická. Propaganda uplně stejná jako tenkrát, akorát z opačného konce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to pitomost, není reálně možné veškrý tok dat kontrolovat (a to ani kdyby nebyl šifrovaný), to by se museli skutečně "odstihnout" a ven/dovniř pouštět jen maličký zlomek dat a to je prostě nereálné.... možná kdyby udělali zvlátní web s vlastní infrastrukturou třeba pro vládní organizace, pak by to mělo smysl, ale na to zas v masovém měřítku nemají finance.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Však to je jen jeden z kroků v tomto postupu. Jak ukazuje Čína, velký firewall "chrání před nebezpečnými informacemi" naprostou většinu občanů a o to jim jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo chce, tak se dostane k jakýmkoli informacím i z číny....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen občas je při tom přistižen, no a pak už si za svůj osud může sám. Režim s tím přece nemá co dělat :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Any proof?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí čínský bodovací systém. Orwell jako vyšitý.

Co myslíš že bude, když se pokusíš čínský firewall obejít? Pokud tě přímo nezavřou, tak dostaneš tolik minusových bodů, že se na internet rok nepodíváš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čína je podstatně bohatší a technologicky vyspělejší země než je Rusko, ale pokud vím, tak i Číňani v Číně se běžně dostanou na sociální sítě, apod.... že je kontrolováno co kde kdo napsal, to je pochopitelně jiná záležitost, ale tak trochu pochybuju, že na něco takového by Rusko mělo technolologické, finanční a lidské zdroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to umožní státu provádět občanům "ošklivé" věci.
Na druhou stranu to vidím i jako rozumný krok...
- Nedávno měl Google celosvětový výpadek, který způsobil nefunkci Captcha a Ads.
- Na základě toho si svět (ne)uvědomil, že když má login stránka Google Captcha, tak se nikdo nepřihlásí. Nebo že když má web Google Ads, tak se stránka nenačte(načte s obrovskýma timeoutama).

Tohle rusové správně pochopili a "den odpojení od globálního internetu" by si měl zkoušet každý stát.
- Podobně jako bylo branné cvičení, každý rok by se měla cvičit "odpojenost".
- Protože až se nebude moct obsluha jaderného reaktoru přihlásit, protože se nedopingne na Rosatom nebo Westinghouse, tak jsme v háji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaderný reaktor by nikdy na netu být neměl.
Pokud jde o ta cvičení, tak kdo bude platit firmám ztráty, které jim takové cvičení způsobí?
Pokud jde o Rusko, tak u nich je za tou snahou to samé jako v Číně a to samé, co bylo v případě ochrany reálné hranice za dob studené války. Hlídat útoky zvenku moc nebylo potřeba, ale hlídat domácí občany a zabránit jim v kontaktech ven bylo hlavní náplní práce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, že nevíte, jak funguje jaderný reaktor, neznamená, že právo znát jeho principy nemají ostatní. Vzhledem k tomu, že vytvořit jaderný reaktor je z konstrukčního hlediska velmi jednoduché, tajit jeho konstrukci je nesmysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to odpovídáte na co? Já jsem o principech a tajení jeho konstrukce nic nepsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi neříkejte, že až se Rusko ušmikne, tak některé diskutéry tady už neuvidíme? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tady to je sam USofil a vlezprdelka :)
pisatel článku neuvedl ani jak toho bude dosaženo a ani jakymi prostředky atd ! jako dicky jen kvičí jako spravný USofil :) aji kdyby rusko nebo chiny "vyply net" tak je nám po otm uplné houby !!! nam do toho nic není ! je to jejich věc !

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono evidentně kvičí spíš Kremrole že? Ale ano,ať se Žebrákostán jménem Rusko klidně obežene 5 metrovou zdí a zcela se izoluje.Ostatní svět se jenom oddychne...
Totalitní země nezaslouží lítost.
Jenom chudáci sousedi Ruska.Ani se nedivím že chtějí nebo jsou v NATO.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a další genius co se narodil po roce 89 co :) hele prvně si něco přečti a pak tu kvakej svoje moudra :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a další genius co se narodil po roce 89 co :) hele prvně si něco přečti a pak tu kvakej svoje moudra :)
jinak to same planuje a nebo už má EU tedy co se týká internetu ! to same maji přiblbli amici a další zemně ! ale nedej bože jak něco takového chce rusko to se hned vyrojí mraky USfilu ! a ječi jako by hořelo :))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem narozenej dost před rokem 1989, takže vím, že lžeš. Stejně tak lžeš o tom, že to má EU. Pokud někdo ječí, tak jsi to ty, spolu s tupým nálepkováním USfil a přiblblí amíci... A nauč se česky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aaa,příznivec Pitomia co?
Srovnávat totalitní Rusko a EU je úsměvné.Jeďte se třeba do Ruska podívat,stačí pár stovek kilometrů od větších měst...Je to hotová cesta časem do minulosti.
Proti Rusku a Číně je EU dobrácká svobodná pohoda.
Vtipné je že Rusko má strach z svobodných informací a současně je aktivní v fakenews.Stačí se podívat na plátek Aeronet a mnoho jiných...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď jde jen o to, kde to půjde rychleji do zadele. Obávám se, že v Rusku to nebude. Blokování svobodných informací v EU postupuje hodně rychle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak se to projevuje? Zavíráním a odstřelováním novinářů jako v Rusku? Cenzurou netu, kde zrovna tebe už by museli dávno odpojit?
V Rusku to do zadele nepůjde, tam už to dávno je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

if [ Ruska Federace = Vychodni Ukrajina ]
then yes
else fail
fi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A hele, troll je opět zde....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za zvýšení sebevědomí přesným potvrzením odhadu, co semka napíšeš. Na druhou stranu je mi z toho trochu smutno, protože to v životě určitě nemáš jednoduché, když za všechno může Rusko , nejde s tím nic udělat, aniž by se "pošlapaly ideály demokracie a pravdolásky" a každý, kdo má názor s kterým nesouhlasíš je troll a propaganda. Neměnil bych :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co ty víš, možná je Jirka1 už za vodou, teď si užívá na pláži na Bahamách a to nejdůležitější co má na práci je varovat nás před rudým nebezpečím z východu. Ani pak bys neměnil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne, já nejsem křivej člověk, abych šel za bablo. Jedno vím zcela určitě, na Bahamách není ))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme, jak to dopadne s kapitalizací informací vs informačním embargem.
Já sázím na to, že informační embargo se prolamuje jednodušeji jak zpoplatnění a soudy sekundárních zdrojů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to máš stejný jako se Severní Koreou. Chudáci jsou především ti samotní lidi, kteří mají tak vymyté mozky, že jim nic jiného nezbývá. Že s lidskou psychikou jde všechno potvrdil už Stanfordský experiment.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to snad někoho překvapuje? Vždyť naše milovaná zemička má v plánu totéž - aby "v případě nutnosti" (jak něžně a vlídně řečeno!) odřízla co se jí zachce. Neříkejte mi, že tu nikdo nesleduje zprávy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že Musk, Eutelsat i další firmy plánují globální pokrytí internetu přes satelity na nízkých oběžných drahách (tj. dobré latence dejme tomu max. do 50ms), tak tomu nedávám dlouhodobě moc šancí.

Samozřejmě může se stát, že Rusko bude blokovat dovoz potřebného hardware pro příjem takového signálu, takže opět nastane doba vexlácká a šmelinářů i bastlířů všeho druhu. Ostatně tak tomu bylo za Sojuzu od jeho vzniku po celou dobu existence...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hustý!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady je to fakt samej najivka :) pokud si někdo myslí že EU USA a podobně nedělaji to same co v rusku tak je fakt nejivní ! co se týká kontroly internetu tak v EU už davno skvěle funguje ! jen najivkové to ještě nepostřehly ! co se týká šmirovaní všeho druhu tak EU USA je daleko v tomhle před ruskem ! ale z najivky se nemá cenu bavit !
ti budou stale dokole mlet že EU USA nedělaji nic podobného co rusko chce tedka udělat z internetem a podobně !
co se týká cenzury ta je stajná jak v rusky tak v EU a USA ! jen najivkové si budou stále říkat že nic takového v EU a USA neni možné !

to IDX : nemusí blokovat dovoz zařízení stačí aby blokovaly signal ze satelitu ! nebo udělaly dohodu z provozovatlem satelitní sitě at jsou transpondery namiřeny jinam než na rusko !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jak se ta podle tebe ta fungující cenzura projevuje? On snad někdo ty ruské sračky maže? Nemaže, jak se právě zde můžu snadno přesvědčit :-)
A taky se nauč česky, najivko :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak se prosím pěkně blokuje signál ze satelitu? :-D :-D :-D

Maximálně můžete blokovat třeba GPS signál v malé oblasti, ale určitě ne v celé zemi a nota bene už vůbec ne signál v širokém mikrovlnném pásmu. Takhle kdyby to byly staré KV, kde vzhledem k vlastnostem vlny stačila jedna dvě rušičky na kontinent, to by byla jiná písnička...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jiříčku :) kecy tady na foru nikho nezjímaji až natolik aby je mazal :) tedy pokud neni "cenzor" najivky a slepy ! tak třeba proč pak se už neinformuje o fukušimně jak z ni deně vytekaji radiaoktovni "sra*ky" do moře ?
a jen tak na okraj centura neni jen tebou uvaděné mazani třeba přispěvku a podobně , ale je to taky kontrola infomaci které se dostanou do medii a nebo taky neřikani pravdy ! tedy lhani v medich , ale slepemu a hluchemu nejde nic vysvětlit :)
ono forma cenzury je třeba i to že po udajné nehodě fracouzké jaderky byly do 3 dnu od nehody vypnuty přistupy na onlině mněřeni "radioaktivity" a zustaly tak několik mněsícu ! proč by to někdo dělala když se uajně nic nestalo :)

ps maže snad někdo eu a usa propagandu ? ne nemaže :) ale jak řikam slypý zustaně slepým a chluchý chluchým !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže trollí klasika. Konkrétní příklad sice žádný, ale "ono se to děje", údajně bylo vypnuto, atd. A kdo tomu nevěří, je slepý, hluchý nebo příznivec toho fuj mainstreamu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem dal příklad :) fukušima nebo jaderka ve francii ! ale tys nedal žadný přiklad a jen papouškuješ :)
a vubec mně je uplně fuk co si rusko dělá ! a pokdu se to "semele" tak je to taky jedno budeme všichni v pr*eli :) a pokdu se to nesemele tak co akorát bude mít větší zisky zbrojni prumýsl a další diky zbytečnému zbrojeni !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O Fukušimě si můžu pustit přehršel dokumentů, které jsou víc než kritické. Vzhledem k tomu, že se tam nic nehlo posledních pár let, tak to jistě nebude každodenním tématem zpráv, přesto je popis situace dostupný. O francouzské elektrárně asi tolik, že je to právě jen tvé tvrzení. Kde byly vypnuty jaké přístroje? Důkaz? A odkud jsou tedy ta "alternativní data"? Ty něco nadhazuješ, tak konkrétně, jinak je to jen kec.
Těžko můžu něco papouškovat, když jsem žádnou zprávu necitoval...
Jestli je ti jedno, co Rusko dělá, tak jsi na stejné úrovni jako Žid, kterému bylo v roce 1938 jedno, co dělá Německo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jiříčku co se týká fukušimy tak už to že se neinformuje o stavu a tom že deně vytika vesele radiaktivní sra*ka do moře je cenzura ! to že se zvedla radiaktivita ve všech oceanech muže být kec ale zvednout se mohla

jak cheš něco dokazovat ? když nejsou dukazy ? jen lze vycházet z toho co jsem viděl ! je to velice jednoduché došlo k expolzi na primarni straně fracouzké elektrárny to nelze popřít (i když se oficialně se trvdí že nedošlo k uniku radiace ) což až tak neni pravda, jelikož některá mněřené radiační hodnty se dost zvýšíly na mněřícich stanicích ,pak byly do tři dnu off nešlo se na mněřeni radiace dostat online jaká to nahoda že :) a off zustaly několik mněsícu ! , ja jsme zažil na filtrovně vzduchu pro šachtu ,jak to bylo po výbuchu chernobylu ! jak se filtry musely balit a odesilat k bezpečné likvidaci (resp uložení )
je zajimavé že stajne opatření se dělalo i při fukušimně i když ne tak často ! a to same opatřeni i při oficialně popírane expolzi fracouzké jaderky :) proč se to děla/lo protože filtry pozbiraji obrovské množství prachu který je radiaktivní ! pokud neni nikde pru*er že někde uteče radiace tak se tyhle opatření nedělaji ! jen se mnění filtry
navíc mám dobry trenik z doby minulých na to abych poznal co je propaganda a co ne :)

když jsem psal o tvoje papouškovani tak sjem mněl na mysly jen to že hazíš špinu na rusy a usa a eu jsou podle tebe svaté !

nemužeš srovnávat chovani židu v roce 38/39 atd taky bys držel kušnu jen aby si přežil ! když v te době byly doslova najezdy jistých skupin na židi bud jim podpalovaly domovy nebo je vraždily !
mně osobně rusko ani usa nevadi ! dokud nelezou sem do čr ah pardon amíky už tady máme takže ti mi vadí :) co se týká EU to je trochu jiná ta přimo nepěkným spusobe ovlivnuje čr !
a co podle tebe dělá rusko ? :) to samé co jiní ! jak USA ta EU ! nebo to nevidíš ? nebo nechceš vidět ?
jen že pokud se to semele k čemuž mužu dojít brzy pokud dnešní tendence usa eu a nato budou pokračovat , tak prostě někdo bude nervozní a bude po srandě ! a je mi zcela jedno kdo nebo proč ! lidi jako já nebo ty to odse*ou ! tedy obyčejni lidi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rusko dělá to samé co USA a jiní? Kdy naposledy USA anektovaly cizí území?
Ohledně Fukušimy - o stavu lze zjistit informace, pokud chci. To, že se o tom denně nepíše, je prostě proto, že to není aktuální. Ostatně o Černobylu se taky psalo měsíc a pak jen v době výročí nebo stavby nového sarkofágu. Francie je stále jen snůška kdyby a možná. K evakuaci v širším okruhu elektrárny zjevně nedošlo a pokud by šlo o nehodu, jakou popisuješ, už by lidi zdrhali ve velkém dávno sami nebo by umírali na ozáření. To by se těžko zatajilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tolik nesmyslů v jednom komentáři, to se jentak nevidí. Tenhle maník je teda dobře rozjetej troll, ale stejně si myslím, že na zdejším odborném serveru mu pšenka moc nepokvete!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak co tu neustale pletete politiku ?
to jiříček : co tu meleš o najky anektaci ? krim chtěl k rusku tak šly ! pokud se tedy nepletu ! ono amíci vubec nikde nejsou rozlezly že jo :) irak a afganistan :) a další
navíc na udajnou obnovu toho co zničily davaji "spřetelené "firmy" na obnový valkou zničených zemi ! ale kdo pak nám to tam asi bojoval co :) nebo tzv mirově bombardoval :)
ono v prvé ředě by jsem se mněly zajímat o problemy tady doma v čr než se handrkovat ohledně cizích problemu navíc v jeho zemi !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poradím ti jednu věc: Nauč se psát česky nebo se vrať na Sputnik, kam patříš.
O lhaní a soukromých offtopic názorech nemluvě, něco takového by se v diskuzi vyskytovat nemělo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.