CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Qualcomm má širokou škálu SoC určených pro Windows 10

Ty (autore) jsi normální šílenec chtít toto: "Možná by ARM procesory dokopaly Intel a AMD k tomu, aby pracovali na svých procesorech rychleji."
Už dnes nestíhají ladit BIOS/EFI aby se to kamarádilo s TPM, botovalo z NVMe, dělalo to RAID, šifrovalo, ovládalo na dálku, hromadně nastavovalo a fízlovalo a ty by si chtěl zrychlit. Mě osobně by stačil jeden kumulativní upgrade jednou za 3 roky ale 100 % funkční a upgrade který má smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Živě si pamatuji polovinu 90 let a překotný vývoj technologií (u nás ještě umocněno doznívajícím pádem železné opony) a po pravdě nějak nestojím o to mít výkonnostní skok co dva tři roky , už kvůli problémům s využitelností tak rychle zastarávajícího HW .
Windows na ARMu mi zatím zní jako praktická utopie , možná kvůli atomovým běsům co vyprodukoval Intel , možná kvůli prakticky nepoužitelnému prostředí Windows , které se rozhodně na HW s mizerným výkonem i úložištěm nepodařilo Microsoftu adaptovat .
Zásadní problém bude výkon a kompatibilita spolu s vzájemným vztahem mezi nimi díky emulaci x86 .
Myslím , že tohle bude ještě jednou mnohem víc horkým bramborem než byly mizerné Netbooky s Atomem .
Možná je chyba v tom, chtít všude nenažraný Windows . Optimalizovaný OS ostatně s ARMem nemá problém již dlouhá léta (viz Android) a moc bych za to nedal , že stejně se u toho co teď vzniká prosadí alternativní OS a nikoli chlouba Microsoftu :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.