CDR.cz - Vybráno z IT

Qualcomm má širokou škálu SoC určených pro Windows 10

Čas vypuštění notebooků s procesory ARM a Windows 10 se blíží. Nicméně, Qualcomm rozhodně nespí na vavřínech, pro tyto notebooky si přichystal další procesory.

Dle našeho zdroje Qualcomm úpěnlivě pracuje na nových čipech určených pro notebooky běžící na Windows 10 společně s procesory ARM. Někdy na začátku roku 2018 bychom už mohli vidět výsledky této snahy, přičemž se dá očekávat oznámení na konferenci CES, která se koná příští měsíc. To je však jen spekulace. Zdroj naopak tvrdí, že oznámení proběhne ještě před konferencí.

Není se čemu divit, že Microsoft chce mít pro Windows 10 nějakou alternativu k x86 procesorům. Intel začal u mobilní platformy něco dělat až nyní a APU Ryzen se teprve zorientovává na trhu. Možná by ARM procesory dokopaly Intel a AMD k tomu, aby pracovali na svých procesorech rychleji.

Minimálně v nejúspornější kategorii, kde jsou nároky na baterii veliké. V tomto segmentu je nanejvýše Intel Core M, který je sice rychlejší než Qualcomm, ale jeho cena několikanásobně přesahuje cenu Snapdragonu. Intel Atom, který by se k přirovnání hodil více, nejspíše skončil v propadlišti dějin.

Výrobci zařízení mají o integraci procesorů Snapdragon 835 a nějakých novějších, však stále neoznámených jako je například Snapdragon 845, zájem. Aktuálně nikdo netuší, jak budou prodeje takových počítačů vypadat, ale nebylo by špatné mít nějakou alternativu k zavedeným výrobcům.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Qualcomm má širokou škálu SoC určených pro Windows 10

Středa, 6 Prosinec 2017 - 14:20 | Xspy | Živě si pamatuji polovinu 90 let a překotný vývoj...
Úterý, 5 Prosinec 2017 - 12:28 | Kert | Ty (autore) jsi normální šílenec chtít toto:...

Zobrazit diskusi