CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Raytheon vyvíjí rozhraní rozšířené reality pro nová bojová vozidla pěchoty

"výzkumem pokročilých obranných projektů"

Tohle vypada spis na utocne obrnene bojove vozidlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi obranou je utok!

... vubec, jak muze mit pechota vojenska vozidla? Neni to neco jako kavalerie s tanky misto koni nebo namornictvo s letadly misto lodi - oh, wait, namorni letectvo mame.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy si představujete boj pěchoty jako za první světové, ale to už dávno není pravda. Zeď z lidských těl se přestala používat v okamžiku, kdy přesnost dalekonosných palebných prostředků kombinovaná s účinnou ničivostí dosáhla takové efektivity, že prakticky již nebylo možno minout.
Otevřená prostranství se pro bojově nasazenou pěchotu stala nebezpečná. Jsou doménou pohyblivých bojových prostředků, nejčastěji vzdušných, méně často obrněných a palby ze zálohy.
Kde se tedy vyplatí použít pěchotu? Všude tam, kde je bomba neúčinná, tank se neotočí a vrtulník nic nevidí. Pokud potřebujete v nějaké oblasti přetřídit lidi a vybrat všechny blonďaté leváky, nemáte jinou možnost, než poslat tam pěchotu.
Jenže ji tam musíte dostat, ideálně rychle a bezpečně. Od toho jsou BVP a OT, které slouží k přesunu v době mimo kontaktu s nepřítelem. Navíc poskytují ochranu a palebnou podporu, pokud se setkáte s tuhým odporem, a navíc slouží jako vozidlo zásobování a odkladiště nepotřebného vybavení po dobu boje.
Název jednotky tedy nepochází z vybavení bojovými prostředky, ale způsobem nasazení a podle prostředí, ve kterém jednotka operuje. Stejně jako kavalerie pokrývá svým operačním rozsahem velké prostory, letectvo udržuje vzdušnou nadvládu a námořnictvo zajišťuje nadvládu nad otevřenými vodními plochami, tak pěchota zajišťuje nadvládu v prostředí, kde mechanizované prostředky typicky selhávají.
A vůbec, přečtete si od Roberta Heinleina knížku Hvězdná pěchota. Tam získáte představu o tom, proč se pěchotě říká pěchota, i když používají vesmírné lodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"obranných projektů"

Všetci tvrdia že zbroja len pre svoju obranu. Tak prečo sú stále vojny ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsou právě v případech, kdy nepřítel obranu nemá vůbec, nebo neadekvátně slabou s ohledem na množství vlastněné ropy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jste se nezamyslel nad tím, proč má obranný granát větší ničivou sílu jako granát útočný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.