CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Nejslavnější adventura všech dob, Grim Fandango, se vrací s remasterem

Me osobne se nejvíce libila serie Monkey Island. Dodnes si pamatuju ty finty typu spadneme do vody s kovadlinou privazanou k noze, co udelame? Dame kovadlinu do inventare, tim zmizi a vyplaveme :-)
Pripadne jak povolit hydrant? nasadíme na metronom banan, před piano posadíme opici, banánem ji zhypnotizujeme, pumpovanim ocasu nastavime rozpeti pracek a použijeme jako klic...A podobne :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Guybrush Threepwood a Indy byly asi nejlepší klasické adventury - ručně malované, ručně animované, plné vtipných hlášek a polodementních postaviček a samozřejmě více či méně absurdních dialogů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to tak dobrý remaster, jak to že grafické rozdíly jsou v podstatě mizivé a hra je na (aslespoň některých) webech označována jako nejzbytečenější remaster roku?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý remaster je právě Monkey Island, prakticky celý přemalovaný..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tím musím souhlasit remastrovaný Monkey Island rozhodně stojí za to. Bohužel u Grim Fandango už to tak jednoznačné není.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to ctete v nadpisu - je to "Nejslavnější adventura všech dob"! Takze i remaster musi byt neco ultramegahyper. By me teda zajimalo, kde na to autor prisel, ze to je nejslavnejsi adventura? A jak se to vlastne hodnoti?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle metacritics je Grim Fandango opravdu nejlepší: http://www.metacritic.com/browse/games/genre/metascore/adventure/pc?view.... Ovšem nejlepší a nejslavnější jsou zcela jiné kvality a zrovna Grim Fandango rozhodně nijak slavné není. V ČR jsou třeba nejslavnější Poldové a že to nijak dobré hry nejsou, ve světě zase třeba ten Monkey Island, Indiana Jones, Gabriel Knight, Sam&Max, Larry apod.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

hm, a Another world ma podle metacritic jen 80%. Asi dusledek wow efektu a stari internetove populace.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.