CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Horizon: Zero Dawn aspiruje na hru roku a je důvodem pro pořízení PS4

Přitom taková blbost... )))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a hrals to? :-))
btw ty screeny jsou z klasicke PS4 nebo Pro?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Screenshoty jsem nasnímal z klasické PlayStation 4.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

typický PC hater... nemůže hru upirátit a tak raději hru odsuzuje :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je spíš škoda, že i tohle bude součástí současné digitální doby temna, až podobné kulturní artefakty za pár desítek let nebude na čem pustit (a často dokonce ani odkud stáhnout).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak temně. Určitě se dočkáme minimálně 2 remasterů na konzole příštích generací.
Většina vydavatelů našlo recept na snadné prachy: udělat remaster na novou konzoli, konzolový plebs tu samou hru klidně koupí několikrát, protože nové konzole se dlouhou dobu potýkají s nedostatek kvalitních her.

A pak s odstupem času určitě přijdou emulatory. Konzole poslední řady běží na procesorech, které mají stejné instrukce jako PC procesory, takže emulace nebude tak těžká jak u předchozích generací (PS3 a PS2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vcelku běžné, že na nový formát se kupuje znovu, video, kniha, audio na...hra.

Doufám, že se nedožiji doby, kdy na x86 CPU budu emulovat x86 instrukce...:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Emulace instrukci je na emulatoru to nejjednodussi.

Nahodou - emulator PS3 uz po 12 letech u nekterych her i funguje a na vykonne I7 a DX 12 grafice jsou dokonce hratelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, jak je ve svete hry vyreseny problem s tim, ze se behem stovek (az tisicu ) let robotum nerozsypaly mechanicke soucasti jako loziska apod. To je neco opravuje? A stale vznikaji v nejakych automatickych tovarnach nove a nove stroje?

A druha vec - odkud berou roboti energii? Jsou zavisli napr. na solarnich clancich?

Jen aby bylo jasno, nejde mi o kritiku, jen o vazne minene dotazy, jestli se s tim autori scenare nejak popasovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se robotům nerozsypaly součástky; resp. jak se opravují; odkud berou energii; kam zmizela zvířata apod. jsou všechno otázky, které si při hraní položíte. Nejradši bych tu všechno vykecal, ale součástí zážitku je objevování. A zrovna na zmíněné dotazy ve hře odpovědi jsou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, takhle to staci, spoilery netreba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Horizon: Zero Dawn ... je důvodem pro pořízení PS4"

Největším důvodem pro koupi PS4 byl Uncharted 4 - dle mnohých hra roku 2016 :)

A Horizon Zero Dawn se přidává k dalším skvělým titulům jako je třeba Bloodborne a DmC Devil May Cry (definitive edition). Už se těším, až si na Horizon najdu trochu víc času.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí málo (roboti a objevování) a z Primalu je hra roku ? No přiznám se , zní to lépe ....ale čas raděj věnuji jiným hříčkám . Ale co se musí nechat , za cenu jedné současné průměrné grafické karty na PC kompletní herní a grafické orgie na pár let :) A jestli někdo řeší PRO , tak by měl počkat na to co po uvedení Scorpia na 4K vydá Sony :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Individuální potřeby a zájmy jsou jedna věc (a netřeba dle nich soudit). Druhá věc je, kolik lidí je dnes vyplesknuto z Zeldy a Zera s nijak objevnými prvky. Věci, které hrajeme roky, jen s jiným skinem. Nijak nechci snižovat kvality daných her (který prostě jistě jsou), ale hry roky nebo nedej doby všech dob (kam občas inklinují některé názory)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli téhle hře je mi líto, že nemám PS4. Ale pořizovat si konzoli kvůli tomu nebudu, na to je nabídka titulů na PC příliš široká... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nez odehrajes vsechny tituly na PC, tak bude k dispozici emulator PS4 a muzes hrat i tohle. ;-) Zrovna onehda mi kamos vypravel, ze ted hraje na emulatoru ted nevim, jestli PS1 nebo PS2 tituly a at si to nainstaluju taky, ale copak na to mam cas. The Division jsem jeste nestihl nainstalovat a uz je tu Wildlands, ja to proste nestiham. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tím Emulátorem bych to neviděl tak růžově. Zatím ještě nikdo nedokázal naprogramovat 'reálně' fungující PS3 emu a vy tady už slibujete PS4 emu
Sice by teoreticky měl jít PS4 emu jít naprogramovat jednodušeji než PS3 emu, ale pořád to bude pěkná řádka let než se to někomu povede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ano, ja mam her na PC na 10 let dopredu. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Realne fungujici emulator PS3 existuje jiz mnoho let - RPCS3.

Na I7 a DX 12 grafice jsou dokonce nektere hry natolik rychle, ze jsou i hratelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jste neměl ani PS3, tak bych opravdu doporučil koupi konzole (PS4)

LEGENDÁRNÍ hry jako je Heavy Rain, The Last of Us, Uncharted 4 (i 2 & 3) si zahrajete pouze na konzolích PS.

Pak je tady ještě další hromada opravdu super her, které stojí za zahrání: Horizon Zero Dawn, Bloodborne, Until Dawn, God of War (série), inFamous Second Son, atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bola by to ozaj skvela hra, keby tam drbli aspon tie vase Ceske titulky alebo aspon Polsky dabing, nie kazdy ovlada a uznava anglictinu... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tipnu si , komentář od člověka 40+ . Mladším než 25 let je totiž už dávno zřejmé ,že se bez univerzální angličtiny prostě na pracovním trhu neuchytí ( ok omlouvám se skladníkům , uklizečkám ,operátorům v pásové výrobě a bývalým výchovným poradcům ....Ale ti asi stejně na hry při takovém pracovním vytížení nebudou mít čas )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tipnu si , nějakej trouba asi?
České titulky jsou racionální požadavek pro titul vydávanej i na českým trhu. I s ohledem na výuku angličtiny. Mozek se při prožívání emocí dělá efektivní vazby.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To Xspy - Aj ja si tipnem, asi si nejaky debil... Kto tu pise o praci a pracovnom trhu, tu sa jedna o zabavu, ty magor. Zbal si kufre, zalez niekam, kde sa pise a hovori v ENG a zabudni, ze si Cech, ty degener... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az si v tomhle state tu hru koupi dost lidi aby se vyplatilo delat dabing nebo titulky, tak to v tech hrach bude. Ale tech kopii se proda zalostne malo.

K pochopeni deje ve hre staci zakladni znalost anglictiny, kterou by mel mit kazdy uz proto, aby nekoukal jako vyorana mys kdyz na nej nahodou promluvi cizinec. Kdyz budes vyzadovat ve hrach cesky dabing a jine hry odmitnes hrat, moc si toho nezahrajes - krome her ktere se davaji zadarmo k casopisum, ty jsou obvykle cesky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejen že se kopií prodá relativně málo, ale spočtení, zda se lokalizace vyplatí, je ještě o něco složitější. Nesmí se totiž počítat s tím, kolik "se prodá kusů hry", ale "o kolik se díky lokalizaci prodá kusů více".

Pokud by se prodalo 1000 kusů bez češtiny, ale 1100 kusů s češtinou, pak si musí vydavatel klást otázku, zda těch 100 prodaných kusů navíc zaplatí češtinu, která stála třeba půl milionu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pisem niekde o dabingu? Citate vy vobec co tu ludia pisu??? Preco UBISoft moze robit ceske titulky a pritom nema v CZ ani v SR ani technicku podporu v ceskom jazyku? Je to o pristupe ;-) Dokonca uz aj M$ aj EA sa vybodli na ceske lokalizacie. A co sa tyka ceskeho dabingu v hrach, ja tiez nie som z Marsu, posledne co evidujem bola asi Mafia 2 aj to len preto, ze tvorca ma u vas korene. Teraz ich kupili amici, tak aspon titulky nechali po cesky. A keby aj tato hra mala ceske titulky alebo aspon polsky dabing, tak by som ju inac hodnotil. Ale tvorcovia asi totalne kaslu na byvali vychodny blok a pritom poliaci uz maju svoju podporu a meno v hernom priemysle dohodobe.
A co sa tyka cudzinca, tak ak ja pridem za nim do jeho krajiny, tak ano, je to moja chyba, ze mu nerozumiem, lebo od neho nieco chcem. Akonahle pride on za mnou do mojej krajiny, nech sa uci on po slovensky, aby som rozumel ja jemu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte to, já třeba upřednostňuji EN i v případech, kdy na výběr skutečně mám. Filmy a seriály (u her na výběr nemám) odmítám v dabingu i otitulkované - je to sice pohodlnější, ale nerad jsem o něco ochuzován. A bohužel v dabingu/titulcích ochuzován jsem. Překladatel musí krátit, upravovat, měnit, nemůže něco přeložit správně nebo text nepochopí, případně dostane originál bez podkladu a přeloží jej špatně, mimo kontext.
A proto raději volím anglické znění s anglickými titulky, protože mám jistotu, že o žádný obsah/vtip/narážku nepřijdu.
Takže se tímto omlouvám, že patřím mezi ty, kteří lokalizaci neocení :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, přitom kolik lidí se uchytí na našem trhu a ani česky vlastně neumí....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz na recenzenta,opravdu se nevyplatí PS4 PRO?Mám kvalitní a dost drahou full hd TV a hodlám vyměnit až za 4K OLED tak za 2 roky dřív asi ne,až spadnou ceny.
Chtěl jsem prodat PS4 a koupit PRO ale nejste první co píše že na full hd tv se to nevyplatí, tak se ptám jestli je tomu opravdu tak.
Dík za odpověď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V rámci Horizon: Zero Dawn příliš ne, ten rozdíl není tak znatelný - i když PS4 Pro zvládá vyhlazování, dokreslování a načítání větších textur mnohem lépe, viz zmíněné problémy. Ty nejsou ale při hraní tak rušivé, jak by se mohlo z textu zdát.
Tak tomu je u této hry, ale jinak vychází ještě spousta titulů, které využívají výkon PS4 Pro jinak. Spousta her nabízí v případě Pro několik různých režimů hraní, i vyjma 4k. Mnohem lepší grafická stránka, vyhlazování, bez proměn v rozlišení a se zajištěnými 60 FPS. Pokud se řadíte mezi skupinu, která rozdíl ve snímcích vnímá na kterékoliv televizi, pak z PS4 Pro těžit jistě budete.
Navíc ne každá hra je tak dobře optimalizovaná a na klasické PS4 se cuká a vypadá blbě. Horizon: Zero Dawn je zrovna optimalizovaný výborně. Pokud ale plánujete hrát na konzoli často a různé tituly, pak se PS4 Pro může vyplatit i na Full HD televizi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za mě osobně PS4 Pro doporučuji.
Při FullHD takové věci jako vyhlazování, detailnější grafika, atd. jsou fajn, ale bez nich se dá žít. Ale rozdíl mezi 30FPS a 60FPS je jako pěst na oko. Akční hry si bez 60FPS nedokážu představit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad potíže s texturami, na PC jsem měl také (moderní Wolfenstein) a řešením byla výměna desky, kdy jsem SSD přesunul z SATA II na SATA600. Pokud se PS plácá na nějakém 2,5HDD.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sracka a nic vic nez kopie far cry ma byt hrou roku? si delate prdel!?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.