CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušeli jsme minipočítač Minix NGC-1 s podporou 4K - nahradí stolní PC?

Bud som slepi, alebo bolo vobec skusane prehravanie multimedii z NAS cez dlna?
Co takto prehravanie ISO BD diskov?
Preco stale omielate najnovsie hry? Taketo krabicky nie su urcene pre hracov AAA tytulov. preco netestujete onlajnovky ako od wargamingu tanky, lietadla, lode. kazda z nich ma ine naroky na HW.

Myslim si, ze taketo krabicky nie su primarne urcene na nahradenie intenzivne pouzivaneho nadupaneho PC ale na konzumaciu obsahu na velkom zobrazovadle s moznostou vytvarania obsahu menej narocneho a hlavne obcasne. Preto nechapem otazku ci nahradi stolne PC. No nie nenahradi. nahradi tablet, notebok - v specifickom pripade, ale urcite prinesie k velkej TV obrovske mnozstvo kvalitnej zabavy.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Není důvodu, proč by to mělo mít nějaký problém s přehráváním z NASu. Jen bych se asi vykašlal na DLNA a přehrával filmy přímo ze sdílených složek - je to rozhodně jednodušší.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pridavam se jak k tem testum online her oproti AAA titulum (pripadne i treba test Minecraftu) tak i k tomu pouzivat prime sdileni namisto osizeneho DLNA (ktere ma z podstaty problem s titulky nebo kdyz je vice audio stop). Jen bych pak z osobni skusenosti doporucil NFS a ne SAMBA/CIFS.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

mam doma zosietovane kadeco ale multimedia idu cez DLNA uz roky. Ono zariadenia ako TV ci BD prehravace moc nevedia pristupovat cez zdielane priecinky. Preto sa pytam na DLNA. Na viac jazycne, tytulkove filmi su dva lieky. bud Dobry DLNA server napr Wild Media Server ktory vie ovela viac ako len umoznit vyber ktorej stopy ktore tytulky vybrat. Dokonca vie priamo konvertovat subor z nepodporovaneho formatu (prehravac nepozna) na format ktory prehravac pozna.
Druhy sposob: slusnejsi prehravac na strane napr TV. Mam tv LG a ked som ho kupil tak nevedel pracovat s viacerými zvukovými stopami. po jednej aktualizacii nie je problem. titulky pokial su esterne tak ziaden problem.

a na zaver trochu paranoje pre Win 10. vraj mapuje vsetky dostupne priecinky a posiela udaje o nich kade tade. nie je preto lepsie pristupovat na multimedia pre toto prave cez dlna? toto je iba uvaha, lebo netusim vobec co vsetko robi win 10 ani ako funguje DLNA.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pekna krabicka ale nekupujem . Pockam na novu verziu co zvladne 4K@60 Hz

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne by cena nemela byt vetsi nez notebook se stejnou HW vybavou... Protoze notebook v zavrenem stavu zvladne to same co tato masina....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

A bude ten NTB take fanless = absolutne tichy?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to potrebuji jako primarni pocitac na praci, tak je mi Fanless ukradeny, tichy vetrak bohate staci a dam prednost plnohodnotemu Pentiu (naprd G3260)
Pokud to potrebuji k televizi, tak uz mam omezenejsi rozpocet a budu premyslet nad Rabsperry, nebo android boxem i s dalkovym ovladanim.
Pokud to chci na cesty, tak jasna volba je netbook za 10 tisic, ktery zvladne to same a je to netbook.
Takze mi vychazi, ze za tuto cenu moc potencialnich zakazniku nebude...

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Ono u telky je to trochu jedno ... .

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

"nahradí stolní PC?"

https://en.wikipedia.org/wiki/Betteridge%27s_law_of_headlines

"Minipočítače, to nemusí znamenat jen miniaturní destičky po vzoru Raspberry Pi"

Nejenže nemusí; minipočítač je již z definice bedna o velikosti alespoň půlky menší ledničky. RPi je typický jednodeskový počítač.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

za 10k, ošklivé tykadla, no ještě že existujou rozumnější alternativy
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html
nebo
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_319600.html
v ceně do 2k vč. dopravy, je to sice blbý android, ale i dálkáč už to má v ceně (lépe keyboard, mouse či airmouse)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

A cetl jste ten clanek, prosim? Ono se tam presne o tom mluvi. Nekomu holt ten Android nevyhovuje a chce neco na cem pobezi i klasicke Windows (nebo je to aspon x86 kompatibilni).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Alternativy existuji, ale jmenuji se spise N3150-ITX atp. Sice vetsi, ale za predpokladu spravne skrine stale fanless reseni. S podobnou konfiguraci (tj. pridat 128GB SSD, 4GB ram, Wifi mini-pcie a fanless ITX skrin a zdroj) se dostanete na 6-7kKc.
Z pohledu kancelarskeho stolu stale zanedbatelne male; ale z pohledu prenaseni strasne velike.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ideálne pre použite do štátnej správy. Teda samozrejme okrem tej našej "efektívnej" kde sa stále nakupujú výbehové HP a Dell v cene 4 až 6x vyššej, ktoré zaberajú polovicu pracovného stola a žerú 60W.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Pokud sezenete (pri zachovani ceny) dodavatele, ktery vam bude schopny garantovat on site servis do dalsiho dne etc. par dalsich let (takze ne zadna mini firma o 50 lidech) - tak pak ano. Idealni.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý že zrovna stát je ten zákazník který kupuje počítače s 3Y NBD on site.
Vidím to tak, že specifikace bude aby na tom chodil internet a bylo to co nejlevnější. Pak se to vypíše, 2 roky to někdo schvaluje, pak se to teda nechá dodat a zjistí se že se požadavky změnily. Navíc pro kartotékářky s rychlostí 0,1 klik/s je jedno co to je, ty by uhnala i kalkulačka.
Beztak nejsou systémy propojené takže i ty počítače jim jsou zbytečné.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Do státní správy by bylo ideálnější nechat všechno běhat na serveru a v kanclech jen něco jako tenký klient. Stejně už mají většinou zakázáno cokoliv instalovat nebo měnit.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.