CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Reddit útočí na Wall Street a jejich agresivní sázky na nejistotu akcií GameStop

Diky za vysvetleni toho shortu, takhle jednoduše vysvetleny jsem to nikde nevidel, dokonce uz to chapu i ja :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, shortování jsem si hledal a dlouze jsem dumal, než jsem dospěl k závěru, který popisuje článek - dávám líbíčko.
U obrázku z Twatteru (je fajn, že to není odkaz, až smažou i Muska, zůstane tu) se sluší dát zdroj (dnes je to zjevné, zítra být nemusí) a překlad, totéž u grafů. Podle mě je to vhodné vždy, ale minimálně pro podivná slova, jako vestigial.

Pokud někomu nuceně prodali jeho akcii, tak asi nemá smysl takové prostředníky používat jinak, než na krátkodobé spekulace. Zítra si dovolí cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si koupil za 500 USD. Začíná se to zvrtávat v třídní boj. Vypadá to, že to nakonec bude mít poměrně dalekosáhlé důsledky. Začaly padat i akcie největších gigantů.
Jsem zvědavý, jaký bullshit jim do toho hodí ještě WS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud to byla hra pro bílé límečky, tak to bylo v pořádku.
Ale jakmile k tomu pustíte skladníky ve šroubárně už se jim to nelíbí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Plná pusa keců o volném trhu, ale jen dokud se to vybraným jedincům hodí. A je jedno, jestli je to Wall Street vs. obyčejní lidé na Internetu nebo západní vs. východní Evropa USA vs. Čína atd. Že to ještě někoho překvapuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by to chtělo doplnit informaci o tom, že zúčastnění shortovali víc akcií dotyčné firmy, než jich ve skutečnosti existuje. Což by jaksi nemělo jít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky to jde. Fond (který chce shortovat) si půjčí akcie za poplatek, aby je nakoupil a vrátil za levno později, a namísto prodeje je půjčí někomu dalšímu (kdo chce taky shortovat) za poplatek. Vzniknou tak dvě shortovací pozice na jednu akcii.
Nicméně je to pak jako domeček z karet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.