CDR.cz - Vybráno z IT

Remasterovaný System Shock v prvních záběrech ze hry! Vypadá působivě [VIDEO]

System Shock Title
Před pár měsíci se ukázal remasterovaný System Shock teprve v prvních screenshotech. Netrvalo dlouho a titul se posunul do pre-alfa stádia, se kterým se autoři z Night Dive Studios podělili skrze dvouminutové herní záběry.

Ukázka provází lokacemi, které jsme si mohli minulý listopad prohlédnout na vypuštěných snímcích, tentokrát však v pohybu. Na scénu se připotácejí i nepřátelé, ozvučení, efekty a další. I přes značný grafický posun kupředu (poháněný Unity Enginem) jsou prostředí autentická a věrná předloze, přesně jak vývojáři slibovali. Podíl na designu má do jisté míry Robb Waters, který měl na svědomí i původní díly a do předělávek se rozhodl taktéž zapojit. 

System Shock Remake 5 NewSystem Shock Remake 2 New

Původní System Shock vyvíjelo studio Looking Glass, které se ovšem časem přesunulo na jiné tituly, například duchovního nástupce Bioshock. Dále série Thief, Deus Ex, Dishonored a další... System Shock ležel desítky let ladem, než se jej vloni ujalo nové studio Night Dive, které je proslulé právě remasterováním starých her do moderní éry (jejich portfolio je vskutku rozsáhlé). 

Night Dive Studios převzali práva k System Shocku minulý listopad, a už tehdy prozradili velké plány zahrnující nejen remake, ale také třetí díl. Patrně se k následovníkovi chtějí dopracovat postupně a nejprve si získat novou hráčskou základnu skrze předělávky původních dílů, na které by následně navázali pokračováním. 

System Shock Remake 4 NewSystem Shock Remake 1 New

Zajímavostí je aktualizace na oficiálních stránkách, na kterých přibylo ohlášení "Coming Soon To Kickstarter". Autoři tedy patrně, narozdíl od svých zbylých značek, nemají tentokrát v plánu celý projekt zafinancovat vlastnoručně, nýbrž za pomoci komunity. Až bude crowdfundingová kampaň spuštěna, budeme vás informovat. 

Aktuálně lze na GOGu získat vylepšenou verzi obou System Shocků, které podporují nové operační systémy, rozlišení a lepší ovládání. 

Diskuse ke článku Remasterovaný System Shock v prvních záběrech ze hry! Vypadá působivě [VIDEO]

Úterý, 15 Březen 2016 - 20:07 | corwin78 | Vypadá to skvěle. SS1 jsem na rozdíl od dvojky...
Úterý, 15 Březen 2016 - 16:07 | Michal Hak | na to se tesim jako prase

Zobrazit diskusi