CDR.cz - Vybráno z IT

REPORTÁŽ – Konference CD Projekt RED a GOG přinesla řadu odhalení [E3 2014]

The Witcher 3 Wild Hunt Screenshot Gc 2013 03
Spousta velkých oznámení nevydrží až do oficiálního začátku E3, ale jsou vypouštěna už předem. Touto cestou se vydala i firma CD Projekt RED, která společně s GOG uspořádala svou vlastní konferenci. A to se rozhodně vyplatilo.

E 3 Special

Před deseti lety by se nad studiem CD Projekt RED nikdo nepozastavil. Nyní se však jedná o jednu z nejnadanějších a nejambicióznějších videoherních společností na světě. Díky své sérii o Geraltovi z Rivie si vydobyla pevné místo na světovém trhu. Každý její další krok ve vývoji hltají jak hráči, tak i novináři.

Clipboard 02

Včera (čtvrtek 5. června 2014) se v osm hodin uskutečnila konference CD Projekt RED společně s GOG. Prvně nás uvítal zástupce firmy CD Projekt RED, Marcin Iwiński, který započal konferenci oznámením fixního data pro vydání hry The Witcher 3: Wild Hunt. Titul bude uvolněn pro PC, PlayStation 4 a Xbox One současně již 24. února 2014.

Clipboard 03 A

Z malého pódia však ještě neodešel a představil tři verze, ve kterých si hráči budou moci pořídit očekávané RPG. Už i základní balení obsahuje dost doprovodného materiálu. Krom disku se hrou se v něm objeví soundtrack, manuál, samolepky, mapa a průvodce hrou. Sběratelská edice nabobtnala o větší krabici, artbook s tvrdými deskami, steelbook, zaklínačský medailon a na závěr o sošku Geralta soupeřícího s griffinem. Ano, vskutku královské, že?

Clipboard 05 A

Na závěr byla ohlášena i digitální verze, která čítá DRM-free kopii hry, digitální artbook, bonusová videa a mapu. Pro GOG zákazníky k této edici přibude i delší soundtrack, komix, umělecké koncepty, wallpapery, dvě pozvánky do bety hry The Witcher: Adventure Game a kopie Neverwinter Nights. Přímo na GOG ještě probíhá exkluzivní cenová akce. Samotné předobjednávky stojí 35,99€ (tedy o 4€ méně než běžně), ale majitelé prvního nebo druhého dílu Zaklínače zaplatí jen 33.99€ a vlastníci obou dokonce pouze 31.99€.

Clipboard 06

Vhodné je dodat i fakt, že si CD Projekt RED výslovně nepřál jakoukoliv exkluzivitu dodatečného obsahu napříč platformami, a proto se jak v počítačové, tak konzolové verzi nachází naprosto stejné bonusy. Záleží tedy, na čem chce uživatel daný titul hrát.

Následoval očekávaný gameplay trailer, který opět poodkryl něco z pozadí třetího Zaklínače. Ten nás ujišťuje o tom, že Geralt není jediným vykonavatelem svého řemesla, za to se však veřejností považuje za nejlepšího. Hrdinu obeznámí s návratem postavy, kterou však musí nalézt dříve než tajemný Divoký hon. Vývojáři zapracovali na grafice po technické i designérské stránce a zdá se, že na ní už nic nehodlají měnit, což není na škodu, protože se jedná o velmi povedené dílo.

Trailerem se uzavřela část prezentace CD Project RED a přišel na řadu GOG, jejž zastupoval Guillaume Rambourg. Zmínil se o věcech, které souvisí s filozofií firmy, a totiž poskytovat zákazníkům v co největší volnosti manipulaci s jejich nakoupeným zbožím. Takto ladně přešel k oznámení online služby GOG Galaxy, která bude sloužit k automatickým aktualizacím her a komunikaci s přáteli.

Oproti podobným službám má však jednu zásadní výhodu. Hráči ji nemusí užívat a mohou si stahovat aktualizace manuálně a hrát offline. S GOG Galaxy padla zmínka i o cross-play funkci, která umožňuje společné hraní multiplayerových her z různých platforem.

The Witcher Adventure Game Main

Aby se však nemluvilo pouze o teoretických ideálech, došlo i na oznámení nového titulu od CD Projekt RED s názvem The Witcher: Adventure Game, který jako první využije GOG Galaxy. Více o samotné hře se dozvíte ve včerejší zprávě. Po tomto oznámení došlo na ukončení celé prezentace. Následovalo pouze propagační video spojené s výrobou sošky pro sběratelskou edici.

I když prezentace nepatřila k nejdelším, její pořadatelé sdělili ty nejdůležitější informace, které veřejnost potřebovala slyšet. Od vydání The Witcher 2: Assassin's of Kings se CD Projekt RED velmi polepšil, protože nechrlí desítky upoutávek na hru a vše nechává pod pokličkou, což vůbec není na škodu pro lepší "wow" efekt. Jako velké překvapení se ukázalo i oznámení od GOGu.

Těšíte se na třetího Zaklínače? Líbí se vám obsah oznámených edic? Myslíte, že má GOG Galaxy šanci na prosazení se na trhu?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku REPORTÁŽ – Konference CD Projekt RED a GOG přinesla řadu odhalení [E3 2014]

Pátek, 6 Červen 2014 - 14:12 | Psycho Mantis | předobjednávka Zaklínače 3 za nějakých 1000kč?...

Zobrazit diskusi