CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rikomagic MK902: Minipočítač s Androidem, webkamerkou a bohatou konektivitou

Vypadá to hezky, ale jak my majitelé těchto krabiček víme, vše je v tomto případě hlavně o ROMkách. Pokud tak sleduju diskuze, tak Rikomagic ještě žádnou dobrou ROMku neudělal. Vše musí doladit komunita. Počítám, že to opět nebude mít nativní 1080p výstup a nezvládne to automaticky skrývat status bar, což je zejména při použití s XMBC zásadní chyba. Aspoň že ta Wi-Fi už má lepší anténu. Problémy s plynulým přehráváním Full HD videí je snad už u čtyřjádrového RockChipu vyřešena...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nedavno jsem si poridil MINIX NEO X7 za ucelem prehravani hudby a HD filmu. Podminkou byl digitalni audio vystup mimo HDMI (starsi receiver bez HDMI vstupu). Dale me lakala podpora 24fps pro filmy. Pokukoval jsem po X5 ale stale se resila plynulost prehravani Full HD. Proto jsem sahnul po X7 (stejne specifikace jako tento Rikomagic), ze snad uz to bude schopne FullHD prehrat. Verim, ze vykonove na to tato zarizeni maji ale rozhodne ne nativne.

Po mnoha badanich se me podarilo prehravat FullHD ve 24fps a dts PassThrough (MX player nastavit na H/W ne H/W+ akceleraci videa).
Jenze video se sekalo a jeden den prehravam film a druhy den uz ten samy film ani nespustim. Problemy pri seekovani, atd. Nektera videa neprehral vubec, nektera po rebootu.

Dale prehravani FLACu ve vyssim rozliseni 96kHZ/24bit take nefunkcni. Ano asi to nektery prehravac umi ale clovek nemuze vyzkouset vsechny.

Take jsem chtel vyresit ovladani hubu pres Android tablet/telefon. Na Windows platforme perfektne funguji FoobarCon a MPC-HC Remote + SplashTop.
Ovladani Android to Android se stejnou jednoduchosti se mne nepodarilo sehnat.

Jde o SW zalezitosti ale pod Oknama je toto bez problemu jiz mnoho let. Nejak jsem na Android zanevrel jako platformu na domaci kino/audio a MINIXe vratil.

Snad v nektere dalsi iteraci nebo jit cestou Wintel? Treba ZOTAC ZBOX SD-ID18 se uz cenove blizi. Pravda je treba ho doplnit o pamet a hdd, coz ho zdrazi o dalsi tisicovku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jde jít ještě cestou Lintel (Linux + Intel), což srazí cenu o licenci za windows.

Mně by ale zajímalo, jestli (když je tam RockChip) půjde místo Androidu "nainstalovat" Linux (třeba Picuntu nebo Pindora, nebo rovnou Fedora ARM a nebo vlastně jakýkoliv), protože prostě Android je... no Android :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se to vždycky snažil vyvracet jako nesmysl, ale vždycky se na mě vrhne řada zapálených linuxářů, kteří vám teď vysvětlí, že Android je Linux :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Říkám to furt a budu to tvrdit dokud se situace nezmení. Tyhle krabičky, flešdisky a jiná udělátka mají pěkný HW, ale SW a podpora stojí za prd !

Pokud chcete něco levného a spolehlivého na přehrávání fullHD videa a nechcete se s tím měsic trápit na fórech, kupte si Raspberry Pi B.
Konec sdělení..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.