CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Divoká šelma od MIT už skládá zatěžkávací zkoušky v terénu

Dokud to nebude mít pružnou "páteř" tak na nějaké přiblížení se skutečnému gepardovi můžou v klidu zapomenout. Tahle rigidní rozklepaná ocelová skříň na nožičkách k tomu má hodně daleko.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No tak podobné věci by se daly říci o ptácích a letadlech. Podle mně není a priori dáno, že řešení využívající jiné konstrukce musí být po všech stránkách horší. Otázkou je, jak se jim podaří vyřešit dynamiku. Třeba k tomu bude pružná páteř zapotřebí, ale zase by místo toho mohl ten robot mít pružné končetiny, nebo prediktivní algoritmy pro aktivní řízení, nebo oboje. To těžko můžeme vědět, dokud to někdo nevyzkouší.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatím je nejlepší tato mašina ..
https://www.youtube.com/watch?v=wE3fmFTtP9g

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

... doufam, ze ten priserny ramus co z ni vychazi neni vetrak od procesoru. :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Ukazuje se jak jsou živé organismy komplexní a svým způsobem "vyladěné" k dokonalosti. Ač jsou to jistě zajímavé konstrukční pokusy, tak takový robot má k živé kočce asi tak blízko jako měl létající aparát bratří Wrightů a modernímu Boeingu 787 či A380.

Stačí pozorovat chvíli pavouka jak spřádá síť a líčí na kořist a ani na tohle technika ještě nemá ani omylem. S neskutečně banální nervovou soustavou a nepatrnými energetickými nároky neskutečně soběstačná "breberka" s fantastickými lezeckými schopnostmi.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.