CDR.cz - Vybráno z IT

Rodinnému albu už nic neunikne. Chytrý knoflík natočí každou dětskou nezbednost

Benjamin Button 5
Snad každý novopečený rodič je posedlý pořizováním fotografií a videí svých ratolestí. Největšími poklady jsou záběry jedinečných situací, od různých rošťáren po pitvořící scénky. Málokdo však stihne reagovat rychlým vytasením smartphonu.

Benjamin Button je unikátní chytrá kamera převlečená do knoflíku, která je výsledkem stejnojmenného slovenského startupu. Zařízení by si rádo našlo cestu k rodičům, kteří touží po neopakovatelných záběrech svých dětí, které je téměř nemožné v jedinečných situacích natočit tradiční cestou.

Namísto pohotového tasení smartphonu při jakékoliv příležitosti, která navíc v době nažhavení kamery může být navždy ztracena, se o veškeré záběry stará samotná kamerka s vlastním softwarem. Stačí si ji pouze nasadit a netrápit se, že něco unikne rodinnému albu.

Benjamin Button 3Benjamin Button 4

I přes své malé rozměry a váhu o 65 gramech je kamera schopna pořídit na jedno nabití až 3 hodiny záznamu ve FullHD rozlišení a 25 snímcích za sekundu. Její kapacita dosahuje 16GB a připojit ji lze pomocí USB-C konektoru.

Aby rodiče nemuseli procházet celý záznam, je možné využít přidruženého softwaru, který automaticky vybere nejlepší záběry. Algoritmus používá metodu detekce úsměvů, hluku i pohybu, aby vybral nejaktivnější momenty. Stejně tak je kamera vybavena funkcí rozpoznávání obličeje, aby vyfiltrovala rodiče, děti i cizí osoby. Alternativní řešení je vlastnoruční vyselektování záběrů, například skrze aplikaci pro smartphony.

Záběry natočené a údajně sestřihané softwarem - měnící se číslo prototypu v pravém rohu ale vybízí ke skepsím. 

Kamerka svým tvarem připomíná knoflík, ovšem o větších rozměrech. Pomocí svorky si jej mohou rodiče nasadit například na oblečení, případně je možné zařízení obléct i dítěti samotnému – takové řešení se může hodit například pro sourozence nebo čistě autentické záběry.

Zařízení je údajně velmi odolné a zároveň vodotěsné, pro všechny případy. Zvláště opatrovnické typy rodičů potěší využití netoxických materiálů, absence Wi-Fi připojení a Bluetooth modulu, které v některých studiích vyvstaly jako zdraví škodlivé z důvodu záření.

Zařízení je výtvorem slovenského startupu Benjamin Button Company, sídlící v Berlíně. Aktuálně bojuje o svoji přízeň na Kickstarteru. Částku, kterou společnost vyžadovala k pokrytí produkčních nákladů, však v době publikace článku již naplnila, a nezbývá tak než doufat, že se na naše pulty dostane co nejdříve. Její cena by se měla pohybovat okolo 6 tisíc Kč. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Rodinnému albu už nic neunikne. Chytrý knoflík natočí každou dětskou nezbednost

Středa, 28 Červen 2017 - 01:22 | HKMaly | Fantasticke! Konecne always-on kamera cenove...
Středa, 21 Červen 2017 - 10:48 | Yusaku | To bude super - mate radeji zabery aktivniho...

Zobrazit diskusi