CDR.cz - Vybráno z IT

Rozšiřte své jazykové znalosti s českou edukativní hrou Langevo

Že se ve vodách internetu dají najít zajímavé kousky, o tom není pochyb. Ale co ty skutečně hodnotné?

Jednou takovou hodnotou je právě české Langevo. Záležitost, která vypadá jako Farmville a do jisté míry disponuje jemu podobnou hratelností, vám pomůže procvičit, a dokonce razantně prohloubit znalosti cizích jazyků. Respektuje totiž grafické znázornění křivky zapomínání, díky čemuž vás nutí pravidelně opakovat. V odhodlání pokračovat vás pak podpoří častým povzbuzováním.

Chcete být úspěšní? To byste se měli snažit naučit se co nejvíc. Jak jinak chcete vyhrát při soupeření s ostatními hráči-studenty? Pakliže úspěšně zvládáte opakování slovíček, získáváte více zdrojů, za které si lze nakoupit další výrazy. Když se výuce naopak nevěnujete, musíte se před postupem prokázat jako znalec aktuálního materiálu.

V Langevu budujete vlastní "svět", který pomocí nakoupených políček s rostlinami a zvířaty děláte hezčí a rozvíjíte jej. Při nákupu každého takového políčka obdržíte balík slovíček, které si nastudujete a následně své znalosti ověříte pomocí krátkého testu, který vyhodnotí vaši úspěšnost. Nestačí však vědět, co dané slovíčko znamená, některé druhy zkoušení odhalí, zda jej dokážete také správně napsat. Výslovnost je také důležitá, k její výuce napomůžou i přiložené audiosoubory k přehrání.

Na Langevu zpočátku (funguje od září 2013) pracovalo osm lidí a několik jazykových nadšenců. Nyní už jde o plnohodnotnou a hojně využívanou vzdělávací pomůcku. Rozšířit slovní zásobu si momentálně můžete v angličtině, španělštině, češtině, francouzštině, němčině a portugalštině. Lidé se ke konci ledna stihli naučit už přes sto padesát tisíc slovíček a vyplnili šedesát tři tisíc testů.

Přestože časem budou přibývat placené prémiové funkce (tematické balíčky slovíček, export a import výrazů, speciální políčka, zákaznická a jazyková podpora), základní verze zůstane zdarma. Velký zájem by pak tvůrci měli o expanzi do USA, kde by titul měl najít uplatnění hlavně při studiích španělštiny.

Jestliže se vám Langevo zdá zajímavé, vyzkoušet si ho můžete zcela zdarma a bez nutnosti registrace na těchto stránkách.

Zdroje: 

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rozšiřte své jazykové znalosti s českou edukativní hrou Langevo

Čtvrtek, 6 Únor 2014 - 13:11 | randomofamber | Proboha proč? Vždyť by to přeci šlo udělat...
Čtvrtek, 6 Únor 2014 - 12:41 | Lucie Šubová | Doba, po kterou je možné hru vyzkoušet bez...
Čtvrtek, 6 Únor 2014 - 11:34 | randomofamber | Vypadá zajímavě, jen škoda, že "...
Středa, 5 Únor 2014 - 14:22 | Lucie Šubová | Děkujeme, jsme rádi, že se o hru zajímáte a líbí...
Středa, 5 Únor 2014 - 12:58 | Mem | Fakt pěkné, je vidět, že si na té gamifikaci dali...

Zobrazit diskusi