CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruská armáda může využívat k úderům na konvoje roj o stovce kamikaze dronů

Pokud mají plánu s tím napadat nějaké konvoje teroristů, tak to možná může mít úspěch, ale proti rychlopalnému kulometu s automatickým naváděním (např. nějaká odlehčená verze LPWS) nemají taková vrtulová prdítka vůbec šanci a to jich může být klidně 100.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Abyste se nedivil. On ten rychlopalnej kulomet má omezený úhel, který pokrývá a stejně tak má omezený dostřel. Takže dron si může nalítnout nad něj a pak zaútočí směrem kolmo dolů, takže nepoletí jenom 130 km/h, nýbrž 260 km/h. Jak se chcete bránit proti této útočné strategii?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si to prve video ani nevidel. Podla odhadu ten dron leti asi v 2-3 km vyske a nasledne pada takmer kolmo dolu. To nezostrelis tak lahko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to se pleteš pokud jich zautočí 100 tak neni šance je všechny zastavit ! navíc není problem aby každý dron utočil z jiní strany a uhlu :) je to stejné jako kdy vystřeliš jednu raketu šance že ji zničí je vysoká ale pokud vystřeliš 10 nebo 20 raket tak nikdy nejdou zničít všechyn a dicky najká zasáhne cil ! a v dnešní době stačí jedna raketa na zničeni lodi a podobně !
ja jim v tom fandim proto že ,jiní zbroji taky tak co ! když chce svět zbrojit tak at zbroji ne :) stejně se jednou vyhodime samy do luftu !!
vše se modernizuje vše do všeho se sere "nejmodrjněší technika" počíteče někde sem čel že usa chce řízení jaderných raket přenechat počítači který bude reagovat na prezidentuv přikaz ! mno jestli v těch počítačích budou win 10 tak potěš koště , stačí jedná blbá chyba a bude ohnostroj !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže raketa nebo granát letí rychlostí několika machů, tenhle vrtulový plasťáček na obrázku možná tak 150 km/h. Několik automaticky řízených hlavní si s nimi během pár vteřin bez námahy poradí aniž by konvoj nějak ohrozily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm to bych chtěl vidět :) zaprvé bude to dost malé zadruhé radar to brát nebude za třetí nebude jich 5 ale jak psaly v článku 100 možná vice , navíc dneska není problem zajisiti to aby nalož zasáhla cil i když dron je zničený , připadně stačí mít hlavice chemickou !a to nemyslím najky saryn nebo soman , takže zničení dronu nepomuže , sice par dronu rozstřílíš ale stajně to bude 1 / 0 pro drony , opravdu silně pochybuji že by najky system stihnul zlikvidovat 100 dronu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.