CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruská jednomotorová stíhačka představena

Na papire to vypada, na rozdil od Mig-35, pouzitelne. Prakticky je otazka, zda se najde masochista (Arabove?), co jim zaplati vyvoj, a zda zvladnou seriovou vyrobu. Tak je u Raptorneho katastrofa a je otazka, zda se nejak poucili.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celé to vypadá jako pokus o levnou variantu útočného stroje na dostupném technologickém základu . F16 je v režii USA a tohle vypadá jako její technologicky pokročilejší následovník se stealth prvky od protistrany . Export je to co tenhle letoun definuje ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim dostupnym technologickym zakladem to jeste muze byt zajimave. Pokud chteji brat z Raptorneho, tak to nevypada jako vyzrale soucastky (o tom, ze trebas motory jeste nejsou hotove nemluve).

Ale ano, urcite je to myslene primarne na export. Otazka je, zda nejaky naivni zakaznik zacvaka vyvoj podobne jako Indove u Su-57.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neblábol

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je v Leningradě? Ruský trolle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Motory hotové jsou, v tom je právě jádro pudla. Rusům se evidentně nechce prodávat technologicky vyspělé motory Izdělije 30 (na tom ostatně krachla spolupráce s Indií) a proto nabízí osvědčené AL-41 které lehké stihačce bohatě stačí.
A už na první pohled na prototyp LTI je vidět že zúročují technologie ze Su-57, takže se vývoj značně zlevňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Motory jsou ten nejmenší problém - IMHO 30ku klidně prodávat budou, ale prostě ji zatím nemají, ale s 41 se to postavit dá. Problém je avionika: 5. gen stíhačka už má podstatně složitější software a elektronické vybavení. A dalším problémem je nedostatek zkušeností s moderními kompozitními materiály, což podstatně prodlužuje vývoj.

A další, ještě asi podstatnější problém, je schopnost dotáhnout složitý problém do sériového stavu: když už si myslí, že mají +- hotovo, tak na ně vypadne nějakej kostlivec (jako např. vadně navržená vztlaková mechanizace u Su-57).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Arabové koupím omlazenou F15/F16.Rozhodně ne toto.Možná F35.
Skončí to stejně jako další ruské,,zázračné zbraně,, Možná postaví dva prototypy z nich jeden spadne a potom dalších 10 let budou mluvit o nové a radikálně vylepšené verzi kterou svět neviděl,tedy ani rusáček.
No a potom vyhlásí další státní bankrot:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to pro ne samozrejme smysl nedava. Ale kdyz vezmu, jak ekleticky nakupuje trebas Katarske letectvo, zas tak moc by to neprekvapilo. Nebo to muze dopadnout tak, ze to objednaji a pak radeji venuje trebas Egyptu, to uz jsme take videli..

Idealni obet pro Rusko by v tomhle byla Indie se svym chaosem v leteckych nakupech. Ale nemyslim si, ze by se spalili podruhe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Faktická chyba ve článku...
Pro Su-57 není vyvíjen motor AL-41 (používaný na Su-35) ale Izdělije 30.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cital som kopec nazorov a clankov ako je stealth technologia uz prekonana, a ma to vela nevyhod a kompromisov.
ale evidentne, asi vyhody stale prevazuju nad nevyhodami, ked vsetky moderne stroje sa stale drzia stealth technologie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.