CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko je připraveno do pěti minut zlikvidovat klíčová místa v USA

Stačí se podívat na mapu vojenských základen a myslící člověk vidí, kdo je agresor a kdo se brání. Jeden z důvodů, proč tupé propagandě českých médií věří už jen slabá třetina lidí - ta hloupější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, a proto vždy musí nastoupit tupý ruský propagátor jako ty, aby nám to osvětlil :-)
Vyhrožovat rovnou útokem na případné rozmístění raket, to už rusáci zachází pěkně daleko. Zjevně paranoia stoupá a nic jiného než vnější nepřítel už k udržení moci nestačí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínám si, jak George Bush mladší bušil pěstičkou do pultíku a plácal něco v tom smyslu, že pokud Íráčané použijí proti invazivním americkým jednotkám chemické zbraně, tak naoplátku Američané použijí zbraně jaderné.
No, nevím jakým lepším způsobem chránit svou vlast, než vyhrožovat, dokud mám čím. Nejlepší atomovka je ta, co se nepoužije.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Říká se tomu efekt odlidštění protivníka a používá se v případech, kdy potřebujete z nepřátel udělat podlidi, aby objekty vaší propagandy neměly problém nepřítele zabíjet. Něco podobného dělal Hitler se Židy a dnes je běžné dělat z Rusů troly z Mordoru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak proto nám v 68. nadávali Rusáci do fašistů. Teď Rusáci nadávají do fašistů Ukrajincům, přitom jim ukradli Krym a posílají "dovolenkáře" na Donbas, separatisti nazývaný Doněcká Rus.
Mimochodem, unikla vám pointa předchozího příspěvku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa, které jsem se nezasmál. To, že pointu neřeším, neznamená, že ji nevidím.
A Rusové přijeli v 68. s tím, že nemají střílet do lidí. Kdyby měli vojáci sovětů informaci, že jsou tu lidi fašisti, bylo by mnohem víc obětí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejen Sověti, ale i ostatní vojáci VS tu informaci, že nás zachraňují před západním fašismem, od svých politruků měli. Stejně jako ji mají ruští "dovolenkáři" na Donbasu. Naprostý výmysl sovětské/ruské propagandy, jak dehumanizovat nepřítele a omlouvat agresivní intervenci a okupaci.
Mimochodem: pointou nebyl vtip, ale že si agresor stěžuje, že "obklíčen" obrannou aliancí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce doteď tyto sračky (jinak to nazvat nejde) o naší záchraně, šíří první program ruské státní TV. Na našich hranicích stál prý k okamžitému útoku připravený fašistický Bundeswehr spolu s americkými imperialisty. Jen je tam nikdo jiný neviděl, tak jako "důkaz" byly v propagandistickém filmu použity tanky z 2. světové z natáčení filmu Most u Remagenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň vidíte, že komunisti a vy bojovníci proti komunistom máte niečo spoločné. Marxa, ktorému staviate sochy a boj proti fašizmu podľa pokynov kominterny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On někdo v ČR postavil v posledních 29 letech nějakou sochu Marxovi? Pár jich šlo asi k Zemi nebo do depozitu. Ale o stavění slyším prvně.
BTW: Současný ruský režim dokáže uctívat cara, Lenina i Stalina. Společným jmenovatelem není tedy komunismus, ale ruský/sovětský imperialismus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde presne slyšíte prvňe v mojom príspevku že v ČR?
Asi slyšíte asi aj moje tvrdenie, že Marx je Čech, však?

to vaše BTW, to je taký nezmysel, ktorý sa ani nedá normálne komentovať.
Ruský imperializmus bol Ruský imperializmus, Sovietský bol sovietský. To je taká logika ako napísať Rakúskouborský/český imperializmus.
Stalin nebol ani Rus. Nezvolili ho vo voľbách Rusi. Naopak Rusi vyhostili Lenina, ktorý okrem iného pôsobil aj v Prahe a na západe bol hviezda.
Putin je právoslávny kresťan.

V ČR Marxa uctievajú antifácií, sociálni demokrati, prívrženci dalajlámu, ktorý o sebe opakovane vyhlasuje že bol, je a bude marxista, rovnako ako sú aj prívrženci Stalina a kludne možno napísať, současný európsky/český režim dokáže uctívat cara, Lenina i Stalina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cituji: "ktorému staviate sochy" . Fakt o tom nevím, že bychom Marxovi nějaké stavěli. Můžete být konkrétnější?
Stalin byl nejvyšším představitelem SSSR. To snad nepopřete.
U nás byly Stalinovy a Leninovy sochy v drtivé většině odstraněné. V Rusku stále stojí.
V ruské anketě Nejvěší Rus (2017) bral Stalin 1.místo, Lenin 4.místo a hned za Putinem s Puškinem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud odmyslíme starou pravdu, že Rusko se do své současné velikosti osvobodilo, tak po staletí existuje pouze jedno - ruský imperializmus, který pouze mění fasádu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč mě řadíš do nějakého virtuálního vy, co jsi právě vytvořil. Pokud vím, sochu Marxovi postavili soudruzi z Číny. Že se tam jel podívat Juncker, je jeho ostuda, ale opravdu to není důvod, abys vytvářel nějakou škatulku vy, bojovníci proti komunismu, kteří uctívají Marxe. Tomu se říká podsouvání nesmyslů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikto kto je pri zmysloch, je z Európy a nie je to platený užitočný idiot, nemôže obhajovať rozmiestnenie jadrového arzenálu v Európe.
Len platení užitoční idioti dokážu obhajovať a žiadať USA aby rozmiestňovala svoje vojská a výbavu v Európe, lebo každý so zdravým rozumom vie, že tým že USA prenesie konflikt USA vs Rusko vs Čína mimo svoje územie, tak vyhráva USA a prehrávajú všetci, ktorí im slúžia ako vysunutá základňa.

USA nie je v Európe preto, aby chránilo Európu, rovnako ako USA nie je v Ázií preto, aby chránili Japonsko, Kóreu a spol., ale len aby ochránili sami seba, aby prípadný konflikt prebiehal tisíce km od územia USA.
Stačí si len spomenúť, ako vystrájali USA, keď Sovieti sa pokúsili o Kubu, zatiaľ čo USA malo a možno ešte má jadrové zbrane v Turecku (nedávno vyšli správy, že ich stiahli z tadiaľ potom čo Turecko oznámilo nákup Ruského protirak. systému).

Naozaj si nedokážem predstaviť nikoho normálneho, kto chce, aby stredná Európa bola nárazníkové pásmo pre Američanov. Až na Poliakov. Tí dostali cez držku v 1. i 2.svetovej.

Občas niektorí spomenú, že je škoda že nie je Americký radar v ČR. Fakt obrovská škoda, že radar, ktorí USA verejne deklarovalo ako proti Iránsky, je teraz označovaní ako protiruský.
To že radar USA nie je v ČR znamená asi toľko, že v prípadnom konflikte toto miesto nebude medzi prioritnými na úvodné zničenie. Kto sledoval posledné vojny (Irak, Sýria, Lýbia) ako prvé sa likviduje obranná infraštruktúra. Batérie rakiet, radary. Až keď je toto zničené, nastupuje letectvo. Ak to zničí ďalšie ciele, nastupuje pozemné vojsko.

Tým že nie je radar v ČR, na SK ani ČR nie sú žiadne významné NATO základne, nám zabezpečuje, že naše územia budú uchránené na začiatku prípadného konfliktu. Poliaci ako vždy dostanú ako prvý po držke.

V záujme nás všetkých je, aby sa vzťah USA-Rusko zlepšoval a nie tešiť sa, ako USA nandá Amíkom, alebo Amíci Rusom. Tie rakety budú lietať ponad naše hlavy. Ich likvidácia bude nad našimi hlavami. Snáď obe strany majú rozum a toto zostane len ako wargame na simulátoroch.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Nikto kto je pri zmysloch, je z Európy a nie je to platený užitočný idiot, nemôže obhajovať rozmiestnenie jadrového arzenálu v Európe. Len platení užitoční idioti dokážu obhajovať a žiadať USA..." A to se týká i Rusů? Rakety schopné nést jaderné zbraně v Kaliningradu nevadí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kaliningrad je nejaký štát mimo Ruskú federáciu?
Prečo sa neopýtate, že či jadrové zbrane vo Francúzsku, v Británií nevadia?

evidentne nie ste schopný pochopiť rozdiel medzi tým mať svoje jadrové zbrane na svojom území (prečo nedáte otázku, či jadrové zbrane v Colorade nevadia) a mať svoje zbrane na cudzom území.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já reagoval na vaše "...nemôže obhajovať rozmiestnenie jadrového arzenálu v Európe...", tedy, jestli rozumíte tomu, co sám píšete. Kaliningrad není v Evropě?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle bláboly o omezené jaderné válce v Evropě šířila už sovětská propaganda po té, co v 80. letech nejdříve rozmístila své SS20 a pak se divila, že Američani na to odpověděli Pershingy. Dneska to oprášila a stejnými kecy se snaží o to, aby území NATO bylo stále rozdělené mezi původní a nové členské státy. Poláci nejsou blbci, s Rusy mají zkušenosti, takže moc dobře vědí, proč tu základnu chtějí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Veď som to napísal, že chcú opäť dostať cez držku. Rovnako ako v prvej i druhej svetovej vojne.

Kde v Čr chcete mať základňu NATo a napíšte či sa to zhoduje s mestom, v ktorom žijete. Pre ten pocit bývať v zóne prvého úderu, keď ste taký fanatický obhájca militarizácie a rád nastúpite do prednej línie v boji proti Rusku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde dostali Poláci v 1. světové do držky, vy znalče historie? Naopak se díky ní vymanili z rakouského, německého a hlavně ruského záboru a do držky dali Stalinovi, když se snažil vyvézt rudou revoluci do Evropy.
Pokud dojde k jaderné válce, tak je zcela jedno, jestli budete v místě prvního nebo druhého úderu. Žádná první linie neexistuje. Klid budete mít aspoň zpočátku tak na Antarktidě, možná v Jižní Americe. Rusko rozmístilo jaderné zbraně v Kaliningradské enklávě, které míří právě na nás, ale po NATU chce, aby se drželo hranic ze studené války a neakceptuje jeho rozšíření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se moc líbila ta mapa míst v ČR, kam by mělo co spadnout v případě problému a vypadalo to moc hezky. Nejsem si jistej co to bylo za materiál, to co by sem dopadlo, ale byl jsem překvapenej, že i tohle naše malebné malé městečko bylo jedním z cílů, kde toho teoreticky mělo spadnout docela dost.

Když rupne v bedně nějaké velemoci, tak to bude zlé asi všude, kromě míst pod vodou :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak já proti usa nic nemám,sice staví základny kde může,ale za wwII kdo umíral v evropě a nemusel a mohl ji nechat Hitlerovi zdecimovat? kdo nás osvobodil? Francie,Británie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak jednoduché, je možné že měli prostě strach že Hitler vyhraje, ale spíš si myslím že šlo primárně o technologie. Podívej se co třeba dělala jednotka Japonské císařské armády 731 a jak to s ní skončilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak on se jim hitler trochu vymknul, jsou tu různé konspirace, ty bych trochu vynechal. Na druhou stranu, stačí si vzpomenout, jak ho nechali ordinovat a když už se rozlezl fakt hodně a moc úsilí ho to nestálo, tak potom se začali bát o kejháky i další a teprve v ten okamžik se začalo něco dít.

Proti US jako takové moc nemám, ale tohleto zbrojení nikam nevede. Akorát se do toho sypou prachy, aby náhodou jedna velemoc nebyla moc pozadu proti té druhé, kdyby náhodou v té velemoci velepánovi nebo veleúřadu ruplo v bedně, aby nebyli oni ti slabši. Je jedno, že to stojí nechutné prachy a brzdí to rozvoj lidstva jako takového, ale musíme naznačit dominanci za každou cenu. Z toho důvodu se mi to nelibí ani z jedné strany, byť nějaká obrana potřeba je, kdyby nás chtěl přijít někdo obohatit, že.

A změní se to někdy? Nikdy, je to jen výsledek lidské povahy, která potlačit nejde, takže se to dělo, deje a bude stále dít :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se Hitler někomu skutečně vymnknul, tak Stalinovi. Vždyť ještě v roce 1939 "bratrská vojska" spolu mašírovala v Polsku....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte v tom Poľsku, ktoré podpísalo dohodu s Hitlerom o zaútočení na Sovietov a okrem iného začalo okupovať časť ČSR?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Polsko žádnou takovou dohodu nikdy nepodepsalo. Polsko podepsalo počátkem 30. let vzájemnou smlouvu o neútočení. A ne jako SSSR s tajnými dodatky o rozdělení Evropy. Měl byste číst něco jiného než Sputnik :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Sputniku jsem se poprvé dozvěděl např. jak turci kupují od IS ropu. Ta podle tebe „kvalitní" média o tom dlouho mlčela, protože politická korektnost (NATO). To samé s problémy s migranty na západě - až dnes naše média musí informovat i o tom, ale dřív to bylo samé zamlčování a o těch případech si mohl číst např. na Sputniku - nebyl to hoax, ty zprávy jsem si ověřoval. Jsi ovce co se zastává svého řezníka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na sputniku je 90% ruské státní propagandy proloženo pár procenty pravdy (bez toho ta propaganda nefunguje). O kupování ropy Turky se psalo i u nás a ne na Sputniku. Tam se pochopitelně nepsalo o tom, že Asad dělá to samé a přestalo se o tom mluvit hned, jak se Erdogan sbratřil s Putinem... O problémech s uprchlíky se u nás nemlčelo (to byl problém Německa), ostatně náš postoj k nim i na vládní úrovni byl a je odmítavý. Sputnik hoaxy o uprchlících samozřejmě šířil, viz ta údajná vražda holky v Německu, která se nestala. Jenže ty radši označíš běžná média za fuj mainstream a mě za ovci, a jdeš hledat "alternativní pravdu" na Sputnik, hlavně že máš ideologicky jasno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, sovieti boli jedni z agresorov ktorí rozpútali vojnu. Hitler začal, Rusi sa radi pridali. Rusi okrem Poľska napadli aj Fínsko

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má cenu sem dávat takové články? Pak se tu rojí kremrole a sviní diskuzi svými bludy. Já bych to oželel, ať se ti mamrdi vycukají na Novinkách, nebo jiném hnoji a sem nelezou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má to cenu. Aspoň jeden vidí, jak jsou notičky na aktuální den distribuovány :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, dokonce se kvůli tomu objevují i nová konta. Aneb trollí farma se snaží vzhledem k tématu i na naprosto podružných serverech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všetci traja ste na jednom mieste. Super nie?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proč jsi tu ty? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://nuclearsecrecy.com/nukemap/?&airburst=0&psi=20,5,1&therm=_3rd-10...

Tak jsem Vám nasimuloval jedinou hlavici Rakety Topol, explodující hezky v Plzni. Tak se pokochejte ju? No zvídavější si mohou s programem pohrát a třeba nasimulovat výbuchy nad US základnami v německu a hezky se podívat na radiační - spadovou stopu pěkně na Českem. Tak honem utíkejte demonstrovat za radary a základny. Užijte si to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně, je potřeba se zbavit všech základen NATO, vlastně NATO rozpustit, k čemu je? Vždyť si zase můžeme pozvat ruskou armádu, aby nás ochránila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víš, podstata jaderného odstrašení je, že Rus si zase nasimuluje Minutmana někde nad Moskvou a tak mu dojde, že poslat toho Topola není zas tak dobrý nápad. Odstrašení ale přestane fungovat, když si nasimuluje, že může něco poslat bez odvety.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale co kdyby Rusko bylo součást NATO ? Neeliminovalo by to riziko konfliktu ? Po II. sv. válce když se zakládalo NATO - rusové žádali o vstup - neúspěšně, napopud toho teprve pak vzniknul pakt VS. V 90-letech po rozpadu VS žádali podruhé - opět neúspěšně. Takže jaký je vlastně smysl NATO ? ... Všechno to je jen jedno velký absurdní drama.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč skáčete Rusku na propagandistické kecy. V 50. letech sice žádali o vstup, ale jejich politika byla nepřátelská vůči všemu "kapitalistickému". Podle jejich doktríny měla na světě zvítězit socialistická revoluce, s jejímž vývozem do Evropy začali hned po válce a mínili v tom pokračovat. Vznik NATO byl mimo jiné reakcí na puč, který provedli u nás.
V 90. letech o vstup do NATO nežádali, chtěli ho zrušit. Pak nastoupil Putin a místo spolupráce si zvolil svou cestu obnovy impéria (rozpad SSSR byl podle něj větší katastrofou než 2 světové války) a tak dnes NATO definují jako svého nepřítele...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Žádali a nebyli přijati - tak jasně, smysl to dává, protože zbrojní průmysl potřebuje nepřítele. Když nebude nepřítel, tak proč zbrojit. A tenhle stav stále trvá. A mimochodem jak jsem zaregistroval v příspěvcích někde výše, ono s těma američanama to taky nebylo úplně v ažuru, druhá fronta se otevřela až když rusáci začali hnát němce zpátky a hrozilo, že by mohli obsadit celý Německo, případně další okupovaný státy.

No a ten puč u nás. To je jako co ? 1948 a nástup KSČ ? Jestli ano, tak za to bych vinil spíš socany, kteří to rezignacema ministrů umožnili. A už se těším na ty argumenty, jak chudáci neměli na výběr a museli ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žádali a nebyli přijati. Vy byste snad do svého domu přijal někoho, jehož jasně deklarovaným cílem je vás zničit? Takový naivka asi nejste, ale pokud jde o kritiku NATO, rád uděláte užitečného hlupáka.
Plky o druhé frontě berete asi ze Sputniku, ne? To, že před tím bylo vylodění v Africe a na Sicílii a že na takovou akci, která potřebovala množství materiálu, byl potřeba čas na přípravu, to ignorujete. Stejně tak že válčili v Tichomoří s Japonci.
Socani byli tehdy komančskými agenty prolezlí zevnitř a po ulicích se promenádovaly zcela nezákonně vyzbrojené Lidové milice. Nehrajte to, že to byla jen naše vnitřní záležitost, bez sovětské podpory by KSČ nic nezmohla. I kdyby demise vlády nebyla přijata, došlo by k puči o pár měsíců později, neboť v plánovaných volbách by jinak mohli komanči jít od válu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.