CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko již vyvíjí vlastní verzi Instagramu, Rossgram. Spustí jej již 28. března

A jako bonus kontrola sítě KGB zdarma :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ta už byla i u Instagramu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepůjde tam napsat slovo válka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Tolstoj... Budou mu muset přejmenovat knihu, jinak o ní nebudou studenti ani moci mluvit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Speciální operace a mír?
Dostojevskij si to odskáče víc.
Zločin a trest bude invaze a javelin.
A knihu o Myškinovi mu přejmenují na Putina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to si snad děláš srandu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale pujde, mir=valka, atd., atd....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že mají srovnané priority a ví, co je nejdůležitější. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudem písať čo napísal niekto iný:

"Americká spoločnosť Meta Platforms oznámila, že v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu dočasne zmierni svoje pravidlá a umožní v niektorých krajinách na svojich sociálnych sieťach Facebook a Instagram zverejňovať príspevky, ktoré vyzývajú na násilie voči ruským vojakom.

Do pár dní tieto pravidlá zrejme pod tlakom ruských inštitúcií výrazne korigovala.

Ruská generálna prokuratúra v reakcii na novú politiku Meta Platforms žiadala, aby bola spoločnosť Meta vyhlásená za extrémistickú organizáciu. A Meta zrejme pod týmto tlakom zavelila na ústup. Putina a Lukašenka vraj zrušila ako výnimky spomedzi hláv štátov, u ktorých možno volať po ich zavraždení a taktiež výnimku, kde možno volať po násilí voči ruským vojakom, ponechala iba pre Ukrajinu a iba čisto pre kontext prebiehajúcej vojny.

Ak konflikt raz skončí, nedá sa vylúčiť, že západné sociálne siete vrátane Facebooku a Instagramu by mohli byť Rusmi opäť raz húfne využívané. Ak by Meta Platforms bola považovaná za extrémistickú organizáciu, nielen že by si na nemalom ruskom trhu ani neškrtla, išlo by o trvalé poškodenie reputácie, pričom by jeden z trhov ponechala čisto konkurentom."

https://hrot.info/c/2779-problemy-povolenia-vyziev-na-nasilie-voci-rusky...

Ruskému klonu želám úspech, nech to Cukríčka veľmi bolí, lebo Meta prekročila všetky mysliteľné i nemysliteľné hranice. Cenzuruje názory neporušujúce zákony, ale dovoľuje zákonom odporujúce vyzývanie na vraždenie. Nesúhlas s gaypride vám vymazali, účet niekedy rovno zablokovali (alebo spomenúť niekoho meno), ale ak napíšete že Putina treba zavraždiť (bude sa to vzťahovať aj na iných politikov, ktorí rozpútali vojny, napríklad na Amerických prezidentov, ich generálov, senátorov? Alebo Francúzskych za Líbyu, Mali?).

Stačí si pozrieť diskusie idnes, tam výziev na vraždenie Rusov, všetkých je neúrekom. Od vyhnania ich za Ural, s príspevkami že Rusov treba vraždiť.
Nacisti dostali pocit plnej slobody ventilovať svoje zvrátené myšlienky.

Ako sa volá ten primitívny český hokejista, ktorý by deportoval všetkých Rusov mimo Európu? Hašek?
Ako je možné že jeho nacistické názory sú stále na twitteri?
Rovnako písali nacisti v 30. rokoch 20 storočia o Židoch. Všetkých vyhnať, všetkých zničiť, totálna ostrakizácia.
Byť nacista, byť hrdý nacista je dnes v móde. Kto nie je nacista, ako keby ani nebol. Kto by spomenul nacistické koncentráky, tak tie začali až po niekoľkých rokoch, keď sa riešilo konečné riešenie. Predtým desaťročie bolo prenasledovanie na základe etnickej príslušnosti. Európa je v prvej fáze. Nacizmus stále žije. Nacizmus, ako európska hodnota, Made in EU.

Ale niekoľko málo politikov sa spamätalo, začína blúzniť o Putinovom Rusku, lebo sami zistili, že nimi živená nacistická nenávisti skôr či neskôr skončí etnickým vraždením. Dokonca začali spomínať, že Zelenskyj je Žid, ako on môže byť nacista. Azov, 200 tisícove pochody Banderovcov ešte v roku 2021, Pravý sektor, opakované návrhy vyhlásiť Banderu za Hrdinu Ukrajiny, nespomenú. Na Slovensku dokonca ministerstvo zahraničných vecí obhajuje ničenie pamätníkov padlých Sovietských vojakov. Tisícov padlých chlapcov, mladých mužov, mužov, ktorí zomreli v cudzej krajine za oslobodenie niekoho od niečoho, čo sľubovalo vyvražďovať celé národy na základe etnicity.
Oni zomreli ako 18-20 i ako aj starší, bol im ukradnutý život a euronacisti hanobia ich pamiatku.

Ja mám rešpekt aj pre vojakov nemeckej armády. Dostali povolávací rozkaz a šli na smrť. Bojovali za zlú stranu, niektorí súhlasili, niektorí nie, ale pokiaľ plnili rozkazy a nepáchali zverstvá, ich hroby nesmú byť hanobené. Iné sú príslušníci SS. V roku 2022, ministerstvo zahraničných vecí SR obhajuje hanobenie a ničenie pamätníkov Sovietskych vojakov.

Nech potom niekto tvrdí, že vo vláde SR nie sú kryptonacisti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opakuje sa scenar s potravinarskymi sankciami. Rusi nahradili vypadok vlastnou vyrobou.
Nahradit aplikacie typu Instagram bude este jednoduchsie. Pouzitelny zaklad sa da urobit za par mesiacov a detaily a content budu rokmi pribudat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa páči, ako bol v ČR škandál, že niekto si dovolil napísať, že Českí vojaci v Afganistane sú okupanti, žoldáci.

Tí istí čo vtedy sa tvárili pobúrene, teraz verejne obhajujú nenávisť, ostrakizáciu už nie len vojakov, ale celého národa.

2020
„Žoldáci a okupanti,“ chválil smrt českých vojáků v Afghánistánu. Muži hrozí 15 let natvrdo
Obžaloba tvrdí, že Kopřiva usedl o dva dny později u sebe doma k počítači a sestavil text letáku, v němž gratuloval „afghánským vlastencům“ k úspěšnému zneškodnění „tří českých žoldáků - okupantů“. Vojáky označil za „ostudu naší země“ a připojil úvahu, že slušný člověk nesnáší placené okupanty a naopak přeje těm, kdo mají odvahu jim aktivně vzdorovat.

Jiří Kopřiva, který vylepil v centru Prahy letáky oslavující smrt českých vojáků v Afghánistánu, se dohodl se státním zástupcem na svém trestu. Za podporu a propagaci terorismu přijal dvouletou podmínku a také povinnost přispět částkou 10 000 korun na pomoc obětem trestné činnosti. Dohodu v pátek schválil soud, rozsudek je pravomocný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak poznat ruského trola? Snadno, postuje všude kilometrové příspěvky plné keců, lži a nesmyslů. Co, soudruzi, jste placení od slova? Asi jo a rubl jde do prdele, tak je třeba hodně psát, abyste vydělali na kousek moskvy s margarínem a stakan vodky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, čo bolo skôr. Kreténi alebo elfi.
Otázka je zlá, lebo čo kretén to elf a čo elf to kretén.
elf corwin78 máš aj niečo k veci, či ty kretén a len ideš podľa elfieho manuálu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že zmrd jako ty nechápe rozdíl mezi vyháněním a střílením okupantů, kteří se neštítí střílet po civilech (včetně matek a dětí), protože tito rozpoutali válku a schvalováním zabíjení jako takového.

Chápu, že jsi zlovák, který má dočista vymyto od Ficka a Kokotleby, u nás jsou podobní pacienti, třeba Foldyna. Myslím, že nejlepší léčivo pro vaši chorobu by byla selektivní implementace ruského "práva", tj. místní gumolýza pendrekem, pak odvoz antonem někam na výslech a pak rychlý jednoznačný proces bez právníků a pár let v speciální kopii ruského gulagu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se začalo šířit, že Ukrajinci zavedli sociální credit system. Doufám, že to není pravda, ale uvidíme.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z ruské propagandy se šíří tolik vzájemně si odporujících sraček, že se není čemu divit. Ukrajinci teď fakt mají jiné starosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi ukázat, jak se takové tvrzení ověřuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba obyčejnou logikou? Jak chceš zavádět sociální kredit v zemi, kde na to není infrastruktura? To můžeš dělat v Číně, kde jsi sledován na každém kroku, ne v zemi, kde v důsledku války ani nefunguje spojení, vlakem se jezdí bez jízdenky tím co jede, atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ses ani nepodíval, čeho se ta tvrzení týkají? :) Jestli třeba to co se o nich říká není třeba sociální kredit light? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že prostě chceš věřit, ne myslet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou:
Napsal jsem, že podle některých lidí Ukrajina zavádí sociální credit, ale že doufám, že to není pravda.

Čekám diskusi, co a jak. Místo toho dostanu jen Tvůj dojem že to je sračka.

Zeptám se jak jsi na to přišel a Ty to víš protože jsi vše vědoucí.

Přepíšu to do delší věty:
Někteří lidé tvrdí, že Ukrajina zavádí systém, kde budou lidé zvýhodňováni a znevýhodňováni podle svého chování. Jednoduché hledání ukáže, že lidé tak označují systém na znevýhodňování neočkovaných...

Chápu, že dnes se na netu hledá blbě, když už i duckduckgo přiznává potlačování politicky závadných výsledků. Ale Ty jsi tak arogantní, že se ani nenamáháš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, blbá je tvá myšlenka. Přijít lze totiž pouze s důkazy o existenci, nikoliv neexistenci. Takže když už jsi s tím přišel, tak pátrej a podpoř své tvrzení, ale nechtěj, aby za tebe pracovali jiní. Já ti k tomu jenom říkám, že na to dneska nemají technické podmínky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Btw bere někdo co jsem napsal jako propagandu/dezinformaci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle prvniho prispevku ne. Podle tech dalsich uz naprosto jasne ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruský Instagram, tak tam by som sa teda bál čokoľvek zverejniť. Viete že v rusku stále platia zákony vytvorené pre krízu v 2014 ? Samozrejme že niektoré boli teraz ešte "vylepšené".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rusko už se dávno dostalo na úroveň SSSR. Gulagy otevřené, Putin vyhrožuje likvidací "páté kolony", přeloženo těch, co si myslí něco jiného, než on chce. Přitom se už dva roky schovává před lidmi, protože je to psychicky nemocný jedinec bojící se nákazy kovidem - zjevně "svému" Sputniku nedůvěřuje :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.