CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko nařídilo Netflixu, že musí zařadit propagandistické televizní stanice

Buzflix je prolezlý LGBTHJWBEFUI propagandou. Nějaké dva údajně propagandistické kanály se tam ztratí jak nic.

IMHO jde primárně o to, aby Buzflix nasypal taky něco domácí produkci, protože i natvrdlým ruským ouřadům musí být jasné, že jejich propaganda se na VOD službě, kde si klient zvolí na co kouká a na co ne zcela sám, nemá smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak u nás to funguje i bez nařízení a ještě si to všichni musíme povinně platit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A určitě se najde spousta lidí, kteří budou ječet, jak je Rusko špatné. Mně osobně to protežování buzíků a barevných pomalu začíná jít na nervy - a jak mi dřív nevadili, tak teď už mi vadit začínají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak to, o čem mluvíš, souvisí s nějakým ruským nařízením? Když se ti Netlix nelíbí, tak si ho nezaplatíš. Takhle ovšem ti, co se jim líbí, budou platit i tu ruskou propagandu. Takže ano, špatné je Rusko - vnucuje platícím divákům svou propagandu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a u nás si to musíš platit, bez ohledu na to, zdali to sleduješ... Takže kdo je špatný?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U nás platíš poplatky za ČT. Ty v tom Rusku za jejich státní TV samozřejmě platí taky, byť třeba prohnané přes státní rozpočet. Kromě toho ale nyní chtějí to, jako by u nás třeba Nova ve svém Voyo byla povinna šířit i státní média. Takže jsi naprosto mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně několik "buzíků a barevných" znám a těm to vadí taky. Problém je ten, že v každé době se najde množina "dobroserů", kteří vždy na nějaké skupině obyvatel společensky parazitují, protože je to zrovna "in", či hůře na tom přímo profitují, politicky či finančně. Tohle mi vadí, ne ti buzíci nebo barevní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lžeš a překrucuješ.
1) Všichni nic platit nemusí a už vůbec neplatí jakékoli vysílání Netflixu
2) V ČR nikdo nenutí Netflix vysílat nějaký konkrétní obsah
3) A už vůbec ne obsah vydávající zločiny a vraždy za dobrou věc - jako např. v Ruské státní televizi uveřejněný "dokument" o tom, jak Rusové jeli "pomáhat" v 68 do ČR a jak to bylo "záslužné".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zcela zjevně narážel na ČT1

Americkou propagandu, kde je vraždění vydáváno za dobrou věc a jak je to záslužné máme v TV velmi často. V podstatě co americký válečný film, to tento narativ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Divák Netflixu nesleduje TV, takže za ČT fakt platit nemusí. Takže zase vedle...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Takže divák buzflixu nemá doma velkou, dejme tomu 50 palcovou televizi, která má aplikaci buzflixu nativně a dokonce na ní ma extra tlačítko na ovladači? To opravdu každý divák buzflixu sjíždí nabídku buzflixu na 14" displeji notebooku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si někdo koupí TV, tak určitě ne jen na Netflix. Ty máš k PC 14" monitor, nebo zas vymýšlíš neexistující problém.
Propagandistické kurvení názvu ukazuje jen tvou debilitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasně. Člověk si zaplatí netflix, ideálně 4K variantu, ale nekoupí si pořádné zobrazovadlo.

Já mám notebook, tak jako drtivá většina běžných lidí. Průměrná velikost displeje notebooků je 14-15" (někde mezi tím). PC mám sice taky, ale více používám ten notebook, protože se dá používat pohodlně i v posteli.

Z tvých odpovědí citím, že jsi nezletilý snopl, co ukecal rodiče ke koupi počítadla s 24" monitorem. Ale pokud chceš prostě pořádné zobrazovadlo, tak ti nic jiného než koupě TV nezbývá (velké displeje jsou předražené) a pak ti nezbývá než cvakat za ČT, kterou třebas nikdy nezapneš (klidně ani nemusíš mít do TV přiveden signál), a nebo riskovat mastnou pokutu.

Jinak trvale jsi tu za debila ty. Já jen buzflix nazývám názvem, jež vystihuje jeho pravou podstatu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z tvé odpovědi vidím, že jsi podle Petrohradského návodu nahradil argumenty osobním útokem. S tím táhni do Ruska, kam patříš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

njn, od kreténa tvého formátu těžko čekat sebereflexi. Nejjprve si napadl jiného člověka, protože jsi příliš hloupý, aby jsi na první dobrou pochopil, co myslel. Pak jsi si neuvědomil, že tvůj pokojíček není norma pro každého člověka. A nakonec jsi se naštval, když jsem ti tvou urážku vrátil. Klasický Jirka1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ve sračkách nadále pokračuješ. Běž domů, Ivane!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a čo keby si bežal do americkej prdele ty, blbeček, bude ti tam krásne teplúčko! len bacha na Afgancov, tí sa s vami neserú!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další sprosté hovado, které už se ani nesnaží k tématu nic napsat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že koncept koncesionářských poplatků vám zůstal utajen - pokud vlastníte TV a/nebo R přijímač, pak jste povinnen se k placení poplatku přihlásit a poplatek(y) platit. Pokud takové přijímače nevlastníte, pak jste povinnen tuto skutečnost čestným prohlášením doložit ČT a/nebo ČRo. Teprve pak jste od placení poplatku osvobozen a můžete sledovat/poslouchat digitální internetová vysílání zadarmo.
Jinak jste dlužník.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tento koncept souvisí s Netflixem, který není TV stanicí, tedy pro jeho sledování není potřeba TV přijímač?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak, ty hovno, že platit musí všichni, pokud se aktivně z této povinnosti nevyváží čestným prohlášením nebo jim to zákon neodpouští (například kriplové). Chápeš? Pochybuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty se musíš přihlašovat k vlastnictví monitoru? To už kromě standardní ruské propagandy budeš lhát i o běžných věcech?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zeptej se svých rodičů, jak to je s poplatkem za rozhlas a televizi, prde. já tu nebudu opakovat, co už řekl předřečník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rusáčku, nepodsouvej tady nějaký hovadiny typu zeptej se rodičů ve snaze zpochybňovat mě, protože nemáš argumenty. K vlastnictví monitoru se prostě přihlašovat nemusíš. Musíš přihlásit TV, ale TV není podmínkou nutnou ke sledování Netflixu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje nemálo amerických válečných filmů, jejichž vyznění je v přímém rozporu s vaším tvrzením.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak udělej jejich výčet. Já ti pak hodím kolik udělali válečných filmů jen za minulý rok;-)

PS: Je to chyták, bude jich NULA. Ty si totiž pleteš PROTIválečný film s válečným filmem. To jsou dvě dost rozdílné kategorie, i když na první pohled popisují to samé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný pokus o výhybku ;) Každý film zobrazující válku je válečný. Liší se pak mírou adorace či odmítání válečného běsnění, není to černobílé. Ostatně jsem si nevšiml, že by třeba na zavedených filmových databázích (např. imdb, u nás čsfd, fdb) existovala nějaká speciální kolonka (kategorie) protiválečných filmů, vše včetně vyloženě protiválečných filmů je vedeno jako válečný (war) film.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak udělej ten výčet. Když jich je "nemálo".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že když sem hodím nějaký seznam, tak bude následovat hodnocení, co z toho seznamu vlastně je a co není protiválečný film, když vidím, jak se chytáte toho "nemálo" ;) Ale budiž, zde je výčet amerických filmů, které mne teď z paměti napadly (jsem vcelku fanda válečných filmů) a které považuji za dostatečně protiválečné:
- Stezky slávy, Na západní frontě klid (2 filmy), Apokalypsa, Čtyři příšerní jezdci z Apokalypsy, Lovec jelenů, Tenká červená linie, Hlava 22 (též seriál), Král Krysa, MASH (též seriál), War Machine, Válečný kůň, Schindlerův seznam, Bestie bez vlasti, Hotel Rwanda, Dr. Divnoláska, Fail safe, Deník Anny Frankové, Den poté, Dobré ráno Vietname, Návrat domů, Tábor tygrů, Hrdinové a zbabělci, Zelená zóna, Zredigováno, Jatka č. 5, Oběti války, Poznamenaní, Říše slunce, Olověné vesta, Četa,... ostatně, i slušně natočený válečný film, reflektující nějakou událost jakékoliv válčící strany, nutí člověka k zamyšlení, že by tam určitě nechtěl být.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mas sice pravdu, ze vyjmenovane filmy patri mezi klenoty, ale z celkove produkce / obvzvlaste poslednich par dekad / tvori par procent dane katrgorie, bohuzel...
U Rusu je to podobne, napr. Balkanska linie, 9. batalion, Oslneni sluncem apod., ne jak za dob CCCP...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netflix u nás musí vysílat propagandistické televizní stanice?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

my tu máme propagandistické stanice platené všetkými občanmi, vy tam máte propagandistické stanice platené všetkými občanmi, tak čo vám vadí na Rusoch? ahááááá, sú to stanice podľa ich gusta a to nesmie byť trpené, preto treba o tom bľačať aj na cdr.cz, kedysi dávno dávno bola skvelá stránka o vypaľovaní, dnes už len úbohý proamerický sračkomet...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podívej slovenský bačo.Pokud se ti v civilizovaném západě nelíbí jistě můžeš odtáhnout do ruského Žebrákostánu a zde studovat historii ruských debaklů a vojenských proher:) A že jich bylo...Rusko je konec konců jedna nekončící prohra.Ovšem opatrně,v Rusku mají záhadnou zálibu vypadávat z oken...
To že je Rusko zločinecká diktatura zcela překrucující svoje dějiny je smutný fakt a mi je můžeme politovat a děkovat že jsem díky NATO v bezpečí. Ono vždy platilo že čím dál od ruských pologramotných Ivanů se stepí tím lépe...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On o voze, ty o koze :) A ak je znakom civilizacie to, ze musim platit za nieco co nechcem a nevyuzivam (a este to k tomu klame a sluzi cudzim zaujmom), tak to sme to teda dopracovali. A nebyt tych zlych rusov, tak tu teraz hajlujes od rana do vecera.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak od rána do večera hajlovali slovenští spojenci Říše, že? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale pohreb ste mu pripravili krasny a aj si pekne zahajlovali:
https://www.dailymotion.com/video/x2sl5b0

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si ho i zatentátovali ;) No, vidím takový drobný rozdíl mezi protektorátem s nějakými kolaboranty a státem, který byl válečným spojencem Říše. Tímto se omlouvám všem slušným Slovákům, kterých bylo i za války na Slovensku dost; chápu, že kqkqti se vyskytují za všech dob, Gabčík se obrací v hrobě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nepovídej.Nebýt Rusů tak jsme ekonomicky na úrovni Rakouska či západního Německa.Čím to že kam padnul Rus tak bylo byly jenom srab a neštovice.A o mnoho hodinek méně:) Davaj časy.
Ono je vtipné že někdo věří pohádce ruských zachránců v 2WW.Nebýt západu tak Moskva padla nejpozději v 42.I ten slavný Kursk jim vyhrál Amík invazí do Italie.
No pokud máš pocit že tě někdo ,,klame, tak nečti Sputnik a podobné ruské žumpy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi ovšem nepochopil princip. U nás platíš koncesionářské poplatky, v Rusku platíš poplatky za státní TV prohnané rozpočtem. Nyní ale chtějí, aby soukromé firmy navíc šířily ty ruské státní pakárny. V tvém provedení je to podobné, jako kdyby Markíze někdo nařídil, aby na svém placeném internetovém kanále zároveň šířila STV a samozřejmě náklady na to si zaplatí ten, který chce sledovat Markízu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zakony o povinnosti vysielat cast programov z domacej produkcie su bezne. Asi o toto ide.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyto zákony se vtahují na pořady, nikoliv celé programy. A standardně se vztahují na licencované TV, ne internetové platformy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Akoze naozaj trapny nadpis clanku. Na toto ste studovali novinarcinu (ak vobec)? Ukazte mi jednu televiziu, ktora nesleduje nejaku propagandu. Pokial sa jedna o statne TV, tak tie vacsinou hovoria to co chce stat, pokial ide o sukromne tv, tak tie zase propaguju to co chce majitel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neodváděj téma jinam. Nadpis je v pořádku, Rusko chce, aby soukromá stanice byla povinna šířit ty státní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby tam nebolo to slovicko propagandisticke, tak by to bolo v poriadku. V podstate keby napisal to co si napisal ty, tak nemam problem. Ale tu sa uz autor proste hned este v nadpise musi stavat na nejaku stranu a podsuvat svoj politicky nazor. O tom nie su novinari (aspon by teda nemali byt). Novinar ma informovat a nie ti podsuvat svoje nazory, ze co si mas mysliet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdyť je to pravda, ty stanice propagandistické jsou. Taková RT je třeba přímo zřízena ruským státem k propagaci ruských státních zájmů, má to přímo v zakládací listině.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CT je propagandisticka TV Bruselu a pomatenych marxistov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdí kqkqt... Přičemž s Ruskem to nijak nesouvisí. Víš vůbec, kdo je to marxista?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.