CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruský cenzurní úřad zablokoval Instagram, uživatelé tam nesouhlasili s invazí

Podľa reakcii ruskej mládeže k žiadnemu zálohovaniu nebol čas. Jednoducho to v noci vypli a basta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už chce fištróna rozporovat i to, co hlásají Západní propagandistické mainstreamy.
viz
https://www.lupa.cz/aktuality/rusko-od-pondeli-svym-uzivatelum-zablokuje...

Ale chápu, jako u přiznaného schizofrenika byla v té době ve tvé hlavě jiná osoba a pro tu, co je u kormidla teď je tohle novinka. Takže na zálohu měli kolik? 3-4 dny? Na druhou stranu, je na instragramu co vůbec zálohovat? Nevím, nemám tam účet a vlastně ani nevím, za jakým účelem ta sociální síť vznikla. Pokud je to víceméně jako facebook, tak tam nemá užitečnou hodnotu naprosto nic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Pokud je to víceméně jako facebook, tak tam nemá užitečnou hodnotu naprosto nic.“

Nemám a nikdy jsem neměl účet na žádné sociální síti, ale nepřivlastňuji si právo pasovat se do pozice rozhodovat o tom, jestli to může mít pro někoho jiného nějakou užitečnou hodnotu. Pokud jste to vyjadřoval pouze ze strany Vaší osoby, tak tam to samozřejmě posuzovat můžete, ale vzhledem k tomu, že sám říkáte, že tam ani nemáte účet, tak to chápu tím způsobem, jako že to berete tak, že když to nemá žádnou hodnotu pro Vás, tak to nemůže mít žádnou hodnotu ani pro někoho jiného. Co to o Vás vypovídá, o tom si každý udělá svůj obrázek.

Mě spíše velmi zneklidňuje, jak dokáže v dnešní době, v této diktátorem vedené zemi, která je silnou jadernou (termojadernou) vojenskou mocností, kterou máme prakticky za humny (co se doletu jejich raket týká), nepokrytě a zcela otevřeně fungovat to jejich Ministerstvo „pravdy“.
A opravdu mě překvapuje, že ještě nikde v té své propagandě neuvádějí, že ty ukrajinské zbraně rozsévají mezi ruskými vojáky jen smrt a zkázu, zatímco ta jejich munice je plná jen pravdy, lásky a sluníčka a mají jí pro všechny víc než dost. A pokud by s tím někdo v té jejich prodemokratické zemi nesouhlasil, tak žádných 15 let, ale veřejná poprava na tom jejich Krasnom ploščadi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já o tom nerozhoduji. To je můj názor. Obecně můj názor na sociální sítě je takový, že kdyby nebyly, ničemu by to nevadilo.

Jinak je hodnota objektivní a subjektivní. Pro někoho může mít subjektivní hodnotu i jeho snopl z nosu (a jsou magoři, co si strhávají a uchovávají strupy z ran), ale objektivní hodnotu to nemá žádnou.

Pokud na sociální síti typu instagram někdo jen blábolí nesmysly, vystavuje zbytečné fotky (například jídel co zrovna jí) nebo videa kočiček co vypadají sláášně loztomile tak je objektivní hodnota opravdu nula, ořestože subjektivní je vysoká.

"Ministerstvo pravdy" Rusáci okopírovali od Britů. Víceméně celý svět se od Britů moderní cenzuru na internetu učí. U nás máme "ministerstvo pravdy" taky, jen to není vyčleněný úřad, ale obory jednotlivých silových ministerstev. Nicméně výsledek je stejný, za poslední 2 roky se začala připravovat a nyní již realizovat masivní blokace vládnoucí vrstvě nepohodlných názorů a informací.
Putin není diktátor. Jedná se o nejdemokratičtěji zvoleného prezidenta poslední dekády s podporou, kterou mu kdejaký Západní "třetinový" politik může jen tiše závidět. A stejně tak fakt nerozhoduje o všem sám. Tento obraz vybudovaly Západní propagandistické a politické kanály, ale nezakládá se na pravdě. Samozřejmě se musí radit a respektovat širší "politbyro". O té válce na Ukrajině se samozřejmě hlasovalo a kdyby byl pro válku jen Putin, tak si ji fakt neprosadí. Stejně jako si válku v Iráku nemohl jen sám o osobě prosadit Bush a stejně jako válku v Libyi si prosadilo "politbyro" proti vůli Obamy, který ji striktně odmítal. Prostě reálná politika neodpovídá zjednodušujícím narativům bulvárních mainstream médií a propagandy.

Bohužel díky zaříznutí toku informací z ruských médiích nevíš jak to tam oni popisují. Docela by jsi se divil, že informují nejen ruskou, ale i západní propagandu. Tu samozřejmě méně, ale uvedou ji, byť když je v rozporu se státní propagandou, tak ji "korigují" tou státní propagandou. Ovšem to, co se děje u nás, že mainstream v podstatě jen papouškuje očividně za uši přitaženou Ukrajinskou propagandu, to se v Rusku zatím nekoná. Pravda, v posledních dnech, když se konfrontovaly neuvěřitelná čísla Ukrajinské propagandy s reálnými čísly organizací jako je OSN nebo americké ministerstvo obrany, tak naše média znejistěla a tu válečnou propagandu uklidila z titulních stránek.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je také, že sociální sítě jsou k ničemu, jenže já to vztahuju na sebe, jako že jsou k ničemu pro mě. A protože mám svobodu se tam neregistrovat, tak to taky nedělám. Tím jsem to pro sebe vyřešil, prostě se toho neúčastním. Kdežto Vy to hlásáte tak, jako že jsou k ničemu pro všechny.

To, že je putin diktátor, je můj názor. Změnit mi jej může svým chováním jen dotyčný, a ten dělá pravý opak. Pro Vás to může být prezident, v mých očích je to prostě diktátor. Volby v takové zemi pro mě nemají cenu ani těch hlasovacích lístků. Prostě mají oznámit, že ho volilo 99,9999 % obyvatel, a ti dva, co jej nevolili, že se někde ztratili a nemůžou je nikde najít. Asi šli na procházku na Sibiř.

Ano, takový argument, že rusové to jejich Ministerstvo „pravdy“ jen okopírovali od západu, jsem od Vás přesně čekal. A pokud to tak je, tak v tom případě musím říct, že v tom jsou teda mistři, to se jim opravdu povedlo a násobně překonali originál.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm co na tohle říci. Co mi v prvním odstavci vyčítáš, to v druhém sám děláš. Čísla ti nesedí (a nebo věříš, že v Rusku žije jen 2 milióny voličů?). Mícháš dohromady chování politika a volební systém (Trump byl pro tebe taky diktátor, když se choval jako hovado, co jde přes mrtvoly?). A odmítáš časovou posloupnost, prostě proto, že se ti IWF byla založena (Britskou vládou) v roce 1996. V té době byla v Rusku svoboda taková, že to byl až anarchizmus. Roskomnadzor vznikl až v roce 2008 a do roku 2012 neměl prakticky žádnou moc. Roskomnadzor je navíc úřad státní a jeho výnosy mohou operátoři rozporovat u soudu, to u IWF moc dobře nejde. Takže ne, nejenže to Rusové neokopírovali moc dobře, dokonce nepochopili v čem je kouzlo cenzorního úřadu, který není oficiálně úřadem. Zatímco my to pochopili. Kdyby u nás jakékoliv ministerstvo nařídilo blokaci "dezinformačních" webů, tak se tyto mohou snadno bránit u správního soudu a dost pravděpodobně by vyhráli. Ale proti NIC.CZ se brání těžko, protože je to sdružení, musel by jsi napadnout v občanskoprávním sporu samotné poskytovatele a to je nejen běh na dlouhou trať, ale hlavně extrémně nákladné dobrodružství (ve srovnání se správními soudy) na které zasažené weby nemají prostředky.

Nicméně je mi jasné, že tě nepřesvědčím ani v nejmenším. Jsi jen další z řady místních RAŽů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možné zaměnit, když řeknu že je něco pro mě (čili výlučně pro moji osobu), i to tam výslovně uvádím, že je to můj názor a platí to z mé strany, za něco co vy aplikujete i v zastoupení za druhé (tzn. že sociální sítě nemají hodnotu obecně), mi jaksi není jasné. To bych musel říct, že Putin je diktátor pro všechny, když jej tak vidím já. Proto jsem uvedl, že Vy jej můžete považovat za prezidenta, co já vím, klidně i za krále nebo císaře, jak se Vám ráčí. Pro mě, opakuji pro MĚ, je to diktátor, a mimochodem ano, Trumpa jsem za sebe viděl jako sebestředné egoistické hovado. Jinak s těmi procenty jsem to nemyslel nijak matematicky přesně, to byla jen nadsázka (evidentně nepochopená), to jen pro upřesnění.

edit: A Vy mě přesvedčit nemůžete, na to nemáte z mého pohledu žádnou pozici, to může jen chování vedení Ruska. A v tom dělá opravdu "dobrou" práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no drobnou změnu jsem vyvolal. Už nemluvíš o Putinovi, ale vedení Ruska. Tj. v určité formě již připouštíš, že to není one man show a Putin tedy není diktátor. Samozřejmě si nedělám iluze, že by jsi byl ochoten dále připustit, že Rusko není diktatura. Na to nejsi ještě mentálně připraven.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem již řekl, na to, aby Vy jste jakkoliv změnil můj názor, nemáte ani tu sebenejmenší pozici vůči mé osobě. Jsem rád, že Vy nejlíp víte, co já si myslím (mimochodem asi Vám to budu muset vše říkat polopaticky, protože na to asi zase nemáte mentální kapacitu Vy, čili dnešní vedení Ruska, jak jej vidím a vnímám já = diktatorovič Putin), tímto si tedy můžete alespoň domyslet všechny mé budoucí příspěvky a já se nebudu muset zdržovat jejich psaním.

Mimochodem, vy taky všude o USA mluvíte jako o SSA. Já je tedy taky zrovna moc nemusím, ale tady jde vidět, že máte evidentně dvojí metr. Na sebe a ty co s Vámi souhlasí, a potom na všechny ostatní.

Přeji hezký zbytek dne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSA - Spojené státy americké. Nevím, proč bych měl používat jen u nich cizojazyčnou zkratku, když u ostatních států a organizací používám českou zkratku.

Tedy naopak, já jsem dvojí metr opustil už dávno, zatímco lidé kteří SSA z úcty říkají USA a ostatním státům českou zkratkou ten dvojí metr mají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to SSA je záměna s jiným, avšak anglicky mluvícím člověkem a on jim taky říkal SSA s tím že to bylo myšleno hanlivě (v angličtině Shit State of Amerika – on jejich občan nebyl pochopitelně) a nějak mi to jeho pojmenováni vytanulo. Takže za to se omlouvám, chyba na mé straně. A USA se nříká jen z úcty, ale i proto, aby se vědělo, o čem přesně se mluví. Alespoň já to tak mám, poněvadž já je teda v žádné úctě nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to změní. Počeštěná zkratka se, pravda hlavně díky amerikofobům, začíná pomalu ale jistě prosazovat. Dejme tomu ještě 20 let a možná ji už budeš používat i ty.

Jinak ve slovenštině by SŠA mohly znamenat "Skurvené Štáty Americké" :-)

Mimochodem amerikofilové jsou na SSA hákliví. Je to dáno tím, že v tom vidí konotaci s nacistickými jednotkami SS a SA. Je možné, že kdysi nějací zarytí amerikofobové na ruzných areonetech a jiných "dezinformačních" webech to v této konotaci opravdu používali. Těžko však říci, protože dokud je naše vláda nezakázala, tak jsem drtivou většinu z nich neznal a i ty co jsem znal jsem nečetl (na rozdíl od rusofóbů, kteři je měli dle úrovně znalostí jejich obsahu načtené perfektně :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že tu zkratku nepoužívali ani komanči. Zkratky se používají k tomu, aby si lidi srozumitelně zkrátili známé věci, což ty zjevně neděláš. To není o nějaké cizojazyčnosti, ale zavedených pojmech. Taky nepíšeme Nový York, byť se to v 19. století používalo, stejně tak nepojedeš do Pětikostelí, asi bys to ani nenašel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože komanči zkratu USA démonizovali. Byl to cizí element v českém jazyce, kde se jinak počešťuje tradičně prakticky vše a toho se využívalo právě při boji s arcinepřítelem.

Pojmy se mění. "Značka" USA je součást dlouhodobé americké propagandy (delší než soupeření se SSSR, kdyby tě zase napadaly asociace s rudými noky) a to já prostě už odmítám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fakt zablokovaly přístup, tj i přes různé vpn ? Nebo kdo chce tak se tam stejně dostane jen musí vědět jak?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, zablokovali to stejně jako u nás "dezinformační" weby, tj. blokace na úrovni providerů a DNS. S tím rozdílem, že Roskomnadzor to vydal providerům příkazem (a je tak zodpovědný jen on) a ne jak u nás, kde jen "požádal" a protidemokratičtí provideři rádi uposlechli (a blokace je tak velmi obtížně napadnutelná u soudu).

Tedy přes VPN nebo TOR se tam dostaneš snadno.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jestli až bude po válce, tak se tyhle obchodní vztahy vrátí do normálu a nebo to obě strany využijí pro izolaci ovčanů od informací, které se jim nehodí do krámu. Obávám se, že to druhé.

Je zajímavé, že nádech svobody byl tak kratičký (prakticky méně než 100 let celosvětově a u nás necelých 30 let). Prostě svobodu lidstvo nemá v genech. Většina jedinců druhu odchlupených opic má prostě ráda, když jim někdo diktuje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zastavte niekto už tohoto primitíva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musíme počkat... až mu dojde nafta. Jako okupantům... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jezdím exkluzivně na super! ;-p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nejvíc tou neschopností žít ve svobodě trpí ruská banda, kterou tady pořád tak opěvuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečo šírite lži, keď všetci vedia, že Instagram nie je zablokovaný kvôli "Lidé si zde totiž stěžovali na postup Kremlu při invazi na Ukrajinu, což je podle nového ruské legislativy trestné a je za to sazba až 15 let vězení."

ale preto, že Meta, vlastník Instagramu povolil šíriť nenávisť voči Rusom, vrátanie výziev na vraždu Ruského prezidenta? https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/meta-facebook-instagram-povole...

Som zvedavý, čo by sa... vlastne v ČR to už bolo, podrezať Zemana ako podsvinče...
tak nič.

Prečo Českým a Slovenským politikom vadí už len nakreslená šibenica, keď zároveň nemajú problém vyzývať verejne na zavraždenie vedenia iného štátu?

Dúfam, že Meta bude tak konzistentná, že nabudúce dovolí písať výzvy na zavraždenie aj iných prezidentov, napríklad USA, Francúzska, ak budú USA, Francúzsko niekde vo vojne, napríklad v Mali.

Bolo by žiadúce, aby médiá neobhajovali šírenie nenávisti, hecovanie ku vraždeniu a podobné veci, ktoré im zároveň vadí, keď im to niekto napíše v súkromnej správe.
To je typická vlastnosť boľševikov, hovoriť o mieri a druhou vetou o zničení oponenta do 10. generácie.

Mne sa to nepáči a je len dobre, že Rusko dalo jednoznačne najavo, čo si myslí o firmách, ktoré dovoľujú verejne vyzývať na vraždenie jej občanov.
Nabudúce dúfam, ak Izrael urobí bebé Palestíncom, že Meta dovolí priať ich vláde, ich vojakom, Izraelským smrť. Keď už sme tak pokročili, v zlegalizovanom verejnom lynčovaní.

Všeobecne, je zaujímavé, že západné médiá zablokovali Trumpa za šírenie nenávisti, ale Taliban je v pohode. Zdá sa, že pre západ vrah, hociaký brutálny masový vrah, ale len ten náš je vždy lepší, ako niekto, kto má len iný názor.
Nech sa Meta vytiahne a dovolí priať smrť šejkom, alebo Ázijským vladárom, kde sú doživotné tresty za urážku kráľa. Alebo výzvy na zavraždenie Čínskeho prezidenta, veď utláča Ujgurov, Tibeťanov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hezká propaganda, ale oficiální výmluva samozřejmě není důvodem reálným. Ale blbci nebo šiřitelé propagandy takové zdůvodnění využívají k ospravedlnění čehokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tebe keď niekto povie, 1+1 je 2, ty vieš, že je to propaganda a je to 12,8454.
Drž sa toho! Teba propaganda nedostane!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je zajímavé, jak přesně víš, co je nebo není reálným důvodem, který mají v hlavě jen ti, co to zakázali. To máš do Putinovy hlavy nějaké telepatické spojení a nebo je to prostě jen "podle sebe soudím tebe" a jsi prostě jen zákeřná, totalitární, vražedná a zakomplexovaná svině? (takto ty hodnotíš Putina, jen jsem to převedl na tebe).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to naprosto stejné, jako to bylo tady za komančů. Oficiální důvod nikdy neodpovídal reálnému. Naopak vždy platilo, že nepravdivější je ta zpráva, kterou TASS oficiálně popře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo cenzura jako u nás.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jen se tu cenzuruje jiná strana a za jiné názory se posílá před soudy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krachující Rusko má mnohem větší problém než to že Nastěnka a Ivan nemají sociální sítě.
Gratulujeme malému skřetu Vajglu že dotáhl svůj sen a Rusko bude jako CCCP.Zaostalé,izolované,neskutečně chudé a zoufalé.Hotový ráj na zemi:)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Zaostalé,izolované,neskutečně chudé a zoufalé."

Zrovna dnes som počul náreky automobilového a chipového priemyslu, európskeho.
Ale tak tvárme sa, že iba EU a USA vyrábajú autá a ako fajn, že nebudú suroviny z Ruska a nebude odbyt v Rusku. Už je len otázka, prečo tam doteraz všetky tie firmy boli, keď je Rusko tak bezvýznamné.

Bez Ruska bude EÚ silnejšia a významnejšia. Narozdiel od BRICS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BRICS je jen teoretický pojem, ale reálně neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divím se, že tu ty troly typu Černák pořád krmíte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.