CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung uvedl levný mini notebook se systémem Google Chrome OS a ARM procesorem

Zajímalo by mě, jak si wifi poradí v podnikových sítích, kde funguje roaming, certifikáty a zabezpěčení uživatelským jménem a heslem... Pro mě, jako studenta VŠ by tento drobeček mohl být zajímavý, ale mám obavu ze sítě eduroam, jestli se na ni budu moci připojit... :/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odzkoušel jsem přes LiveUSB verzi na svém noťasu s Atomem a je to parádní OS, softwaru taky bude dost. Jediná a důležitá otázka je jak s tím půjde pracovat bez připojení k internetu, tj. jak moc bude při běžných činnostech na netu nezávislý.
Ale při používání v civilizaci, v době sociální komunikace, je to skvělá věc, bezpečná, hezká, jedoduchá, bezúdržbová, blbu-vzdorná. Prostě samé plusy, které žádný jiný OS nenabízí.
Odzkoušejte sami, např. zde: chromeos.hexxeh.net

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chrome OS je pro me bohuzel nepouzitelny, ale ARM netboocek bych bral. Skoda ze se nedela neco podobneho s nejakym rozumnym OS, parametry jsou skvele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze ja s linuxem neumim. Jsem clovek vychovanej na Windows, ktera se tam taky nehodi. kdysi neco podobneho udelala Toshiba s Androidem, ale podpora OS byla tusim taky veskera zadna. Muselo by tam proste byt neco, co funguje na ARM a pritom dodrzuje zvyklosti desktopu. A takovy OS tusim dnes neexistuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.