CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy Note 3 s ohebným displejem již v říjnu

Samsung Galaxy Note 3 flexible
Korejská společnost Samsung vytahuje další esa z rukávu. Příští měsíc hodlá představit první smartphone s flexibilním displejem. Dále chystá záhadný model Galaxy S5 s kovovým krytem.

Po plánu obnovit zašlou slávu véčkových telefonů, představení upravené verze smartphonu Samsung Galaxy S4 určené především pro fotografování nebo silném vpádu na trh gigantických televizí s ohromným počtem pixelů by Samsung mohl přijít s novou vlnou chytrých telefonů se zakřiveným displejem. Zkrátka a dobře Korejci nespí na vavřínech.

samsung-galaxy-note-3

Firma pracuje na flexibilních displejích již nějaký ten pátek. Jak jsme vás informovali, firma započala s jejich výrobou před dvěma měsíci. Šuškalo se, že by Samsung mohl představit mobil s ohebným displejem stejně jako značka LG ještě tento rok. Nic však nenasvědčovalo tomu, že se jedná o pravdivé informace - až doposud. Mluvčí Samsungu oficiálně potvrdil uvedení limitované edice Galaxy Note 3 zpravodajskému serveru Asian Daily. Jako první o tom informoval čínský web it.sohu.com.

Novinka by se měla odhalit už v říjnu. Ohebný displej by měl být vytvořen s použitím technologie Youm, která je charakteristická svou lehkostí, malou tloušťkou a vysokou odolností, čehož bylo dosaženo náhradou skla jinými materiály. Samsung do této řeky zcela jistě nevstoupí sám. Také další korporace pracují na zařízeních s ohebným displejem. Svědčí o tom například naše dřívější zpráva ze začátku roku, kdy se na veletrhu CES objevil dokonce tablet PaperTab o tloušťce papíru.

youm-flexible-amoled

Podle dalších neověřených zpráv by se měla začít prodávat i další levnější varianta telefonu Galaxy Note 3. To však není vše, co korejský výrobce chystá. Dalším připravovaným modelem je údajně Samsung Galaxy S5, někdy také označovaný jako F5, jelikož se má stát členem nové prémiové modelové řady F. Přístroj má být vybaven kovovým tělem od tchajwanské společnosti Catcher, která dodává kryty pro zařízení Apple iPhone nebo HTC One. Očekávaná dodávka těchto krytů pro Samsung je podle Taipei Times něco mezi deseti a třiceti miliony kusy.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy Note 3 s ohebným displejem již v říjnu

Žádné komentáře.