CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung Gear S2 - kulaté hodinky s nevšedním ovládáním a OS Tizen [IFA 2015]

Vždy když čtu článek o jakýchkoliv hodinkách, první, o co se zajímám, je výdrž. Je to nejdůležitější informace. A když ji nenajdu, postrádá pro mě zbytek článku jakýkoliv smysl. A v tomto článku není ani zmínka o výdrži. Jakmile nebudou chytré hodinky schopny vydržet alespoň 5 dní během pracovního týdne na baterii, nemá smysl si je pořizovat. Hodinky slouží k tomu, abych je mohl mít připnuté na ruce a ukazovaly mi čas, nikoliv připnuté na nabíječce a neukazovaly nic. Škoda, tak zase příště...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za zpětnou vazbu, informace o výdrži nám v množství informací skutečně vypadla, což by byla škoda. Doplněno. Bohužel vás ale hodnota 2-3 dny u Gear S2 příliš nepotěší... Snad se to povede jinému výrobci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já děkuji za odpověď na komentář. Nepotěší, ale snad si to výrobci brzy uvědomí a místo nadupaných procesorů a vůbec ohromující hardwarové výbavě, která právě klade vyšší nároky na spotřebu, se zaměří více na využitelnost. Do té doby jsou IMHO podobné výrobky bohužel určené spíše k machrování. Asi před přibližně třemi lety jsem chvíli zkoušel Sony SmartWatch (už nevím, který model přesně). Funkce měly zajímavé, takže z praktického hlediska to pro mě bylo přínosem. Nicméně s výdrží nanejvýš dva dny mě přestalo bavit je nosit už po pár týdnech. Nutilo mě to akorát stále je sundavat doma i v kanceláři a mít neustále na nabíječce. A docela se divím, že od té doby nějaký výrobce neudělal pokrok, když za ta léta výdrž na baterii nestoupla prakticky vůbec? :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To revoluční ovládání, je jediné rozumné a zřejmě ho asi okopčili ode mě, protože jsem ho tu v diskuzi navrhoval už když vydali ty první hranaté hrůzy. Jen nechápu, proč se musí patlat po displeji, místo aby se volba potvrzovala tlačítkem na boku hodinek, nebo ještě lépe přímo potlačením na to ovládací kolečko.
Vydrž samozřejmě tragická, takže zase nic.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1,5B Ram? Co to má znamenat?
Do toho se mi vejde celý Windows XP včetně office. Nechápu kde ty čísla berou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mno, hodinky jakkoliv chytre, ktere vydrzi nabite dva dny jsou tak na dve veci... Pred dvaceti lety, kdy jsem hodinky jeste pouzival-ted mi staci telefon, digitalky od Vietnamcu za 90,- Kcs vydrzely v chodu pres rok!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.