CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung rozšiřuje řadu Gear o nový fitness náramek a bezdrátová sluchátka

Samsung Gear Fit 2 Iconx
Jihokorejský gigant odhalil dva nové produkty pro telefony s Androidem - vylepšený chytrý náramek Gear Fit 2 a bezdrátová sluchátka Gear IconX.

První novinkou jsou bezdrátová sluchátka Samsung Gear IconX, která je možné propojit s chytrým telefonem přes technologii Bluetooth 4.1, ale fungují i samostatně. Sluchátka neustále zaznamenávají vaši pohybovou aktivitu - rychlost, vzdálenost, dobu trvání činnosti, spálené kalorie, srdeční tep atd. Získaná data je možné synchronizovat s aplikací S Health, kde můžete průběžně sledovat různé souhrnné statistiky.

Gear Iconx

Sluchátka byla navržena tak, aby nevypadla z uší ani při skákání nebo běhu, nicméně na výběr bude z několika různých velikostí (S, M, L). Gear IconX je možné použít rovněž jako miniaturní hudební přehrávač, je totiž vybaven 4GB vnitřní pamětí (použitelných 3,5 GB) pro uložení vašich oblíbených skladeb. A když by vám to nestačilo, vždy můžete do sluchátek streamovat hudbu přes telefon.

Sluchátka Gear IconX mají vlastního hlasového asistenta, jehož funkce byly namluveny skutečnými lidmi do 15 různých jazyků. Ovládání probíhá přes dotykový panel a nabíjení vložením do speciálního pouzdra. Zdá se, že jedinou nevýhodou bude malá výdrž, která údajně vystačí jen na tři hodiny. Dle zveřejněných informací se podobná sluchátka chystá představit také konkurenční firma Apple, bohužel více detailů zatím není známo.

Gear Iconx App

Samsung Gear Fit 2

Další novinkou je druhá generace vodotěsného fitness náramku Samsung Gear Fit 2, který má ve výbavě 1,5" SAMOLED displej s rozlišením 216 x 432 pixelů, dvoujádrový 1GHz procesor, 4GB vnitřní paměť a 512 MB RAM.

Samsung Gear Fit 2

Náramek běží na platformě Tizen a je obdařen mnoha senzory od akcelerometru, přes gyroskop, barometr až po měřič tepové frekvence. Mezi specifikacemi najdeme nově také GPS přijímač a podporu Bluetooth 4.2 LE. Náramek Gear Fit 2 disponuje rozměry 24,5 x 51,2 mm a váží 28 gramů.

Obě zařízení Gear IconX i Gear Fit 2 jsou kompatibilní se zařízeními s operačním systémem Android 4.4 KitKat nebo novějším, které mají aspoň 1,5 GB RAM.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung rozšiřuje řadu Gear o nový fitness náramek a bezdrátová sluchátka

Neděle, 19 Červen 2016 - 12:56 | Pepa Zdepa | Ten vzhled náramku mě nějak nezaujal... lépe...

Zobrazit diskusi