CDR.cz - Vybráno z IT

Řada SanDisk Connect - bezdrátové ukládání dat přes Wi-Fi

SanDisk Connect drive flash disk
Otravuje vás používání kabelů a máte neustále problém rychle přesunout soubory z chytrého telefonu nebo tabletu do vašeho počítače? SanDisk přichází s jednoduchým bezdrátovým řešením v podobě flash disku a přenosného boxu.

Společnost SanDisk zabývající se především výrobou paměťových karet představila nový flash disk s pojmenováním SanDisk Connect Wireless Flash Drive. Tato novinka je unikátní vlastností přenášet data pomocí bezdrátového připojení Wi-Fi přímo do vašeho smartphonu nebo tabletu bez nutnosti připojení. SanDisk Connect je kompatibilní s většinou známých chytrých telefonů a přístrojů, mezi něž patří Apple iPhone, iPad, iPod Touch, Kindle Fire a zařízení s operačním systémem Android.

Mohlo by vás zajímat: Dvojitý flash disk pro přenášení dat mezi počítačem a smartphonem

Flash disk je možné spárovat až s osmi různými zařízeními, jež mohou bezdrátově prohlížet, přidávat, upravovat a odstraňovat uložené soubory. Samozřejmostí je možnost ochrany dat pomocí zvoleného hesla. Kdyby vám nedostačovala velikost úložného prostoru, můžete dokonce využít podporu paměťových karet microSD. Podle dostupných informací disk vydrží přenášet data až čtyři hodiny v kuse. Dosah přenosu je slušných 45 metrů.

sandisk-wireless-flash-drive

Rozměry flash disku jsou 78 x 27 x 14 milimetrů a měl by zvládat teploty v rozmezí od -20 do 70 °C. Flash disk by měl být k dostání od srpna ve dvou kapacitách - 16 GB (kódové označení SDWS2-016G) a 32 GB (SDWS2-032G). 16GB varianta přijde na 50 dolarů (v přepočtu cca 990 korun), zatímco 32GB bude stát 60 dolarů (přibližně 1200 korun), což není zase tak velký rozdíl. Výrobce dává na produkty poněkud nestandardně zkrácenou jednoletou záruku, stejně tak slibuje vysoké rychlosti přenosu. Na oficiálních stránkách se však zatím žádné přesné hodnoty neuvádí.

SanDisk Connect media drive

Stejná řada Connect bude obsahovat také další bezdrátové zařízení s pojmenováním SanDisk Connect Wireless Media Drive. Jedná se o speciální úložiště pro objemné mediální soubory. Jeho vlastnosti jsou podobné jako u flash disku. Vyrábět se bude s kapacitami 32 GB (SDWS1-032G) za 80 dolarů (1600 korun), nebo 64 GB (SDWS1-064G) za 100 dolarů (2000 korun). Obsahuje slot na paměťové karty typu SDHC/SDXC pro rozšíření paměti. Na jedno nabití vydrží pracovat až osm hodin a jeho rozměry činí 65 x mm x 13,5 mm.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Řada SanDisk Connect - bezdrátové ukládání dat přes Wi-Fi

Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 23:00 | Archvile | Na rýchly prenos údajov bohate stačí DropBox. Keď...
Čtvrtek, 25 Červenec 2013 - 16:08 | HKMaly | Otravuje vás používání kabelů? Ne. Dalsi otazka?

Zobrazit diskusi