CDR.cz - Vybráno z IT

Leef Bridge – dvojitý flash disk pro přenášení dat mezi počítačem a smartphonem

Leef Bridge - úvodní foto
V podstatě se jedná o běžný flash disk do USB, který má ale navíc i MicroUSB konektor pro snadné připojení k telefonu. Zapomeňme tedy na kabel či bezdrátové připojení a přenášejme svá data efektivněji.

Při sdílení či přenosu souborů mezi telefonem a počítačem sáhneme většinou po USB kabelu, kterým obě zařízení propojíme. Jako alternativu můžeme použít také bezdrátové Bluetooth, Wi-Fi nebo manipulaci s paměťovou kartou. Co když nám to ale přijde zdlouhavé a přenosové rychlosti nedostačující? Pak by se mohl hodit dnes představovaný flash disk Bridge od společnosti Leef Technology, který vlastní jak klasický USB konektor, tak i MicroUSB pro připojení k telefonu.

Leef Bridge - img1Leef Bridge - img2

Možná si říkáte, že je toto řešení zbytečné, jelikož existují také USB-OTG kablíky, které mají na jednom konci právě MicroUSB konektor a na tom druhém samici velkého USB, do které zapojíte i klasický flash disk. S Leef Bridge ale žádný pomocný kabel nepotřebujete – konektory jsou umístěny na stranách flash disku a ten příslušný jednoduše vysunete do strany. Nemusíte jej samozřejmě používat jen mezi počítačem a telefonem, jelikož stejně snadno přenesete objemné soubory i mezi dvěma telefony (k čemuž do této doby sloužilo pomalejší Bluetooth).

S podporovanými zařízeními už to ale tak "růžové" není. Právě kvůli podpoře funkce OTG (On The Go) musí na vašem telefonu či tabletu běžet alespoň operační systém Android 4.1 nebo jeho vyšší verze. V seznamu podporovaných smartphonů tedy nalezneme nejnovější zařízení od Samsungu, HTC, Motoroly nebo LG. U tabletů pak značky jako Lenovo, ASUS, Samsung či tablet Surface od Microsoftu. Kompletní seznam s konkrétními typy přístrojů naleznete pod tímto odkazem.

Leef Bridge - img3

Rozměry flash disku jsou srovnatelné s jinými běžně dostupnými a k dostání je ve dvou variantách podle kapacity úložiště. Menší a zároveň levnější typ nabízí 16 GB prostoru a vlastní cenovku 18 dolarů, což je zhruba 350 korun. Druhá varianta má dvojnásobnou velikost 32 GB a k dostání je za cenu 29 dolarů, tedy za necelých 600 Kč. Podle slov výrobce by se měla v budoucnu objevit také 64GB varianta, jejíž cenu ale zatím neuvádí.

Pokud tedy hledáte přenosné médium, které můžete připojit jak k počítači, tak i k vašemu placatému miláčkovi a to bez použití dalšího propojovacího kablíku, mohl by se vám Leef Bridge zalíbit. K dispozici je zatím pouze v černé barvě a objednat si ho můžete už nyní na oficiálních stránkách výrobce. Větší 64GB verze by se na trhu měla objevit už v červenci.
 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Leef Bridge – dvojitý flash disk pro přenášení dat mezi počítačem a smartphonem

Pondělí, 1 Červenec 2013 - 19:32 | HEC | Zbytečné to dozajista není, jinak by se to...
Pátek, 28 Červen 2013 - 09:58 | Jakub Rydlo | Asi jsem cetl jiny clanek. V tomhle totiz nic o...
Čtvrtek, 27 Červen 2013 - 22:13 | Nick | Najednou by to jít technicky nemělo, tedy alespoň...
Čtvrtek, 27 Červen 2013 - 17:13 | Máček333 | No pro frikulíny je to kůl, borec borkyni vyfotí...
Čtvrtek, 27 Červen 2013 - 12:39 | peca | Pro spoustu lidí je výhodou, že flashka lze...
Čtvrtek, 27 Červen 2013 - 10:38 | Michal Hak | ja teda nevim ale pedstavoval jsem si prenaseni...

Zobrazit diskusi