CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Seriálový Zaklínač bude natáčený v Evropě, nikoliv v Americe

Já žil v domnění, že ta hra vzniklla podle nějakého seriálu a ne obráceně ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hra vznikla podľa knižiek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snažím se poukázat na to, že seriál zaklínač tu už 16 let existuje... A hra vznikla až po tom seriálu ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží ktorú hru o zaklínačovi máš na mysli, lebo už pred CD Projektom boli pokusy. Inak prvý diel knihy vyšiel v 1993 a film až v 2001. Seriál o rok alebo dva neskôr. Zaklínač 1 od CD Projektu 2007.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt ignoruješ to co se hlavně snažím sdělit, tj, že seriál zaklínač dávno existuje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, mám jej doma a viděl jsem jej dvakrát.

Ale proč se bránit novému zpracování, pokud v něm budou kvalitní triky a bude se držet předlohy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak by hra vznikla podľa pôvodného seriálu, obsahovo by to nestačilo ani na jeden diel hry !
Hra sa totiž opiera o knihy, takže ak vznikne nový seriál podľa hernej série, tak to bude len vzdialene pripomínať ten pôvodný z 2002.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hra vznikla dle knížek, to že existuje mizerný seriál na tom nic nemění. Doufám, že v netflixu vytvoří lepší dílo. Fakt, že se bude točit v Evropě dává trochu větší šanci tomu, že to nebude další černochama a buznama protkaná korektní slátanina, jako většina dnešní hollywoodský produkce (pravda, seriály jsou v tomto ohledu na tom výrazně lépe než filmy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mění to docela dost protože defakto vytvoří "remake", ale píše se o tom jako by to bylo první zpracování v seriálu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro ty co to nechápou. Na základě předlohy vyšla jednička. Dvojka a trojka dostala vlastni novy příběh od sapowskeho. A z knihy brala hen historii. Zpracování netflixu bude těžit z herního zpracování a dostane nejspíše taktéž nové zpracování příběhu od sapowskeho. Takže vlastně úplně nové příběhy zaklínače, které budou mít z knižní podoby jen jména a historii.
Původní seriál zaklínače byl bez sapowskeho a podle knih.V mizerne polské produkci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to na věci nic nemění. Scénáristé jsou často schopní obsah překopat jak je napadne, stejně to nevymaže z historie předcházející seriál,,,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všechny 3 hry od CDPR se časově odehrávají po knížce paní jezera a Sapkowski se na jejich scénáři nepodílel. Stojí tedy v podstatě mimo kánon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sapowsky se na nich nepodílel? Omg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplním sem pár informací, jak to se Zaklínačem je a bylo. Existenci seriálu a filmu z Polska nikdo nepopírá. Nicméně kvalitou ten seriál mezi fanoušky nějaké super místo nemá.

Co se týče nového seriálu, ten by měl zápletku čerpat z pentalogie (jak je psáno v novince), jelikož mezi potvrzenými postavami je i Bonhart nebo Vilgefortz. Inspirace hrami by tedy měla být případně pouze ve formě vzhledu postav a monster, ale tvůrci se toho držet nemusí.

Zasazení her, správně zde bylo řečeno, že všechny se odehrávají po Paní jezera. Na první hře Sapkowski fungoval jako dohled, s dvojkou a trojkou už nic společného nemá, sám celou herní sérii prohlásil za nekakonickou, ale to spíše proto, že prodal práva CDP za nějakých 9500 USD bez jakéhokoliv nároku na procenta z prodejů (což při ceně značky okolo 20 milionů dolarů zabolí).

Příběhově první hra hodně z knih čerpala - charaktery jednotlivých postav se dali v knihách najít, byly použity dokonce občas celé (lehce upravené) kusy knih s dialogy. Dvojka a trojka pak rozjeli vlastní plánovanou zápletku. CDP sám prohlásil, že první hra měla být příběhově mostem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až nato že už to bude bez Michał Żebrowského který zahrál excelentně.

Za další je tu problém... Víme jak od Netflixu dopadl Death Note a Fullmetal Alchemist (Hagane no renkindžucuši) ....

Takže já jsem spíš skeptický než takto optimistický

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ještě asi dodal, že polský film a poté seriál vycházel z povídek (u nás souborně v knihách Meč osudu a Poslední přání) a ne z pentalogie jako plánovaný seriál od Netflixu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.